Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2012 - Anul XVII, nr. 73 (4978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De luni

Pe bulevardul principal al Sucevei încep lucrările de asfaltare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de modernizare a principalei artere rutiere a municipiului Suceava vor fi reluate de luni, 2 aprilie, după ce au fost sistate la finele lunii octombrie, din cauza vremii nefavorabile.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a cerut celor care se ocupă de realizarea acestor lucrări finanţate cu fonduri europene să înceapă cu lucrările care nu pot fi afectate de vremea instabilă.

“De luni, 2 aprilie, vor începe să lucreze la străzi, întâi la frezat şi apoi la turnare asfalt, în ideea că vremea se va mai încălzi. Lucrările vor fi continuate de unde au rămas, din zona McDonald’s spre Burdujeni, pe Calea Unirii”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

Deşi porţiunile de stradă pe care s-a lucrat anul trecut, de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni până în Centru, nu sunt finalizate, edilul sucevean a spus că nu va autoriza finalizarea lor până când vremea nu va permite să fie făcute lucrări de calitate. Ion Lungu a precizat şi de ce: “Pe bulevardul principal, unde s-a lucrat anul trecut, din urmă mai sunt de turnat două straturi. Vom discuta cu specialiştii să vedem când vom face şi lucrarea respectivă, cel mai probabil după Paşte, să se mai încălzească vremea şi să avem o lucrare de calitate. Dacă primul strat, binderul, poate fi turnat şi în condiţii meteo mai dificile, după cum spun specialiştii, stratul de uzură şi cel de protecţie trebuie turnate în condiţii meteo cât mai bune”.

Lucrările de modernizare a principalei artere de circulaţie a Sucevei, de la Galleria Mall până la ieşirea spre Botoşani, fac parte dintr-un proiect de modernizare a 14 străzi, finanţat cu fonduri europene. Execuţia lucrărilor a fost câştigată la licitaţie de un consorţiu de patru firme sucevene - Conbucovina, Florconstruct, Cominco şi Symmetrica, contra sumei 28,5 milioane de lei, fără TVA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pe bulevardul principal al Sucevei încep lucrările de asfaltare.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 8 voturi
Pe bulevardul principal al Sucevei încep lucrările de asfaltare2.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare pt Lungu trimis de
(28 mar 2012, 11:23:32
Tarane, daca s-a pus asfalt pe o strada, ma refer de la galeria in jos, asta nu inseamna ca ai lucrare de calitate. De fapt ai dreptate. Fata de Prelipca e super. Ia si circula matale prin centrul ORASULUI Bacau sa vezi lucrari adevarate. Mai bine zi cat a fost spaga?
1.1  RE: Intrebare pt Lungu trimis de
(28 mar 2012, 11:44:13
Taran poate esti tu si superficial...ia tu si vorbeste cu locuitori din Bacau, Pitesti Ploiesti, etc....unde strazile arata bine la suprafata, dar oamenii aia nu au avut apa calda si caldura si cate 2 saptamani in iarna care tocmai a trecut. Asa ca...ciocul mic si joc de glezne!
1.2  RE: Intrebare pt Lungu trimis de
(28 mar 2012, 12:46:40
Ba are dreptate. Strazile Bacaului sunt impecabile, se invarte roata. In Suceava si falticeni s-au facut lucrari doar ca sa se arunce cu praf in ochii fraierilor. Si eu cred ca s-au luat spagi cu nemiluita. Oricum, e tipic PDL-ist comentariul lui LUCI35. Poate un alt taran angajat sa nu faca nimic pe la vreo institutie PDL-ista. Nu uitati: NU PRODUCEM CAT F.U.R.A.T.I.
2.   Profesionisti trimis de
(28 mar 2012, 11:45:38
,,BINDERUL,, DACA ARE CALITATEA STRATULUI TURNAT ASTA TOAMNA PUN PARIU CA NU TINE DECIT MAXIM O LUNNAFATA DE TERMENUL DE GARANTIE PE CARE IL ACORDA sc. . vremea nu ar trebui sa fie un impediment in germania se torna asfalt pe autostrazi pina la -5 *C si cind ploua moderat ,dar nu se umbla la reteta de baza a,,binerul,,-ui pt. ca vin alegerile si trebuie bani la partid si inca pt o casa in cartierul prelipca (din zona metropolitana)
3.   App de Bacau trimis de
(28 mar 2012, 13:42:45
La ei biletul de autobuz e 1.8 lei si se cumpara de la casa de bilete, urmand sa se composteze in autobuz (ca in orice oras civilizat). Nu am auzit sa se planga de gauri in buget. Si cu toate ca nu exista sunculoase impertinente care sa-mi cerseasca banii de bilet, era mai curat in autobuzele lor.
3.1  RE: App de Bacau trimis de
(28 mar 2012, 18:11:17
Daca si la Botosani pensionarii circula gratuit cu transportul local,iar din mai si elevii vor avea gratuitate pe transportul de paie,inseamna ca o ducem mai prost ca ei...deh,ei au filarmonica,teatru,parc cu barcute....
4.   Groha trimis de
(28 mar 2012, 14:04:12
Intii pune pavele, apoi asfalteaza, apoi iar sapa si iar baga pavele..
5.   .... trimis de
(28 mar 2012, 14:28:25
Foarte bine. Asa e normal. Orasul printre forma.
6.   .. trimis de
(28 mar 2012, 14:51:00
Excelent. Cea mai asteptata asfaltare incepe curand.Bravo
6.1  RE: .. trimis de
(28 mar 2012, 17:24:29
Nu mai incepe ca l-au pierdut pe asfaltatorul sef Puscasu.
6.2  RE: .. trimis de
(28 mar 2012, 19:40:39
Ce treabă are Pușcașu cu asta? Ce o făcut el prin Austria e treaba lui. Nu ar trebuii să amestec oalele.
7.   Lucrari de mantuiala trimis de
(28 mar 2012, 14:53:21
Pai in fiecare an incep lucrari pe aceleasi drumuri facute de mantuiala ca anul urmatoar sa se spele iar niste bani si tot asa.... de ce nu se face o singura data sa tina macar 10-15 ani? Cati bani s-au spalat prin lucrari publice?
8.   !!! trimis de
(28 mar 2012, 14:59:24
Suceava trece si va trece in continuare prin transformari benefice cetatenilor.
8.1  RE: !!! trimis de
(28 mar 2012, 17:27:12
Creierul tau a suferit o transformare iremediabila si ai mai ramas doar cu doi neuroni ...unul de stat pe scaun la postat si altul de l.in.s in dos.
8.2  RE: !!! trimis de
(28 mar 2012, 19:48:15
Sa inteleg ca esti un personaj caruia ii place sa scuipe numai rahat pe gura. Gandeste un pic, nu mai fi atat de critic. Uita-te la Iasi si fa o comparatie.
9.   In sfarsit trimis de
(28 mar 2012, 15:04:38
Datorita lui Lungu orasul nostru arata mult mai bine decat arata acum cativa ani in urma pe cand era altul primar.
9.1  RE: In sfarsit trimis de
(28 mar 2012, 17:22:28
PDL-asii comenteaza in grup 2 cite 2, altfel uita subiectul.
10.   Aplaudaci...s-o mierliti bine! trimis de
(28 mar 2012, 15:32:32
Vad ca aplaudacii la adresa politicienilor nostri locali revin in forta. Pe cand vom avea candidati la primarie oameni capabili si cu experienta profesionala in spate si nu politica si spagagista? Niciodata in urmatorii inca 20 de ani. Asfaltul peste tot in Romania e turnat de mantuiala ca si autostrazile care se mai fac (cate 50km/an) pi la noi. Tara asta e ratata, deocamdata. Vom vedea cat mai rabda romanul de rand care s-a multumit cu putin. Inca din anii '40 nemtii/hitleristii aveau planuri de inrobire in ceea ce ne priveste. "Romanii sunt o natiune rabdatoare, supusa care se multumeste cu putin" cum arata un raport al nemtilor din acei ani. Anii de comunism i-au impiedicat vreo 45 de ani la rand sa-si duca planul pana la capat. Din '90 incoace s-a reluat inrobirea noastra de catre vestici. Sa vedem cat mai dureaza pana vor termina.
11.   Ginditi un plan de perspectiva privind viitorul SV trimis de
(28 mar 2012, 16:45:46

Dle Primar,

De gindit si de elaborat un plan de perspectiva privind schimbarea aspectului actual al Sucevei intr-unul civilizat si cu personalitate.

Cum ar fi spre exemplu:

-o pista moderna pentru ciclisti, delimitata de trotuar si de strada, si care sa cuprinda intreg municipiul si imprejurimile lui.
-toate trotuarele sa fie modernizate si sa fie lasate spatii pentru locuri de verdeata si flori.
-cablurile RDS sa fie coborite de pe stilpi, ca arata groaznic.
-Sa nu se mai ridice constructii, de nici o destinatie, decit la periferia orasului si peste tot, oriunde se poate, chiar si intre blocuri, sa fie amenajate terenuri de joaca, terenuri de volei, tenis, mini fotbal pentru tineri, etc
-Multe parcuri si miniparcuri cu verdeata si flori, cosuri de gunoi la fiecare stilp, banci peste tot in oras, copaci, arbusti plantati peste tot, WC-uri, etc.
-De realizat prin mass-media locala emisiuni educative cu continut special, centrate pe trezirea si educarea spiritului civic al sucevenilor, care trebuie sa invete sa se comporte si sa pastreze curatenia orasului nostru,etc
-Orasul trebuie personalizat, iar asta cade in atributiile unui colectiv de arhitecti, selectati in urma unui concurs, oameni de valoare, de buna credinta, cu simt artistic si patriotism local. Sa se inteleaga odata ca aceste probleme se rezolva cu profesionalism si competenta si nu dupa ureche, de catre cei din conducere, care umbla numai dupa capatuiala, intrecindu-se in hotie si lichelism
- Sa ne gindim bine pe cine vom alege…. speram sa scapam de conducatorii diletanti, puturosi, corupti si hoti!
11.1  RE: Ginditi un plan de perspectiva privind viitorul SV trimis de
(28 mar 2012, 17:06:57
Esti un idealist. Cu o singura precizare: cablurile...sa fie coborate de pe stalpi, ca sunt multe si au multi proprietari.
Oricum, daca ar exista piste pentru biciclete in adevaratul sens al cuvantului (nu o dunga de vopsea pe trotuar care delimiteaza o pista virtuala si care se termina la un moment dat intr-un gard sau intr-un stalp) cred ca multa lume ar renunta la masina si ar folosi bicicleta pentru deplasarile zilnice. Dar in conditiile actuale e delicat sa folosesti o bicicleta. E aproape sinucigasa actiunea.
11.2  RE: Ginditi un plan de perspectiva privind viitorul SV trimis de
(28 mar 2012, 17:41:45
Domnule, sa inteleg ca cei din strainatate sunt idealisti? Numai trecind granita si intrind in Ungaria, vad tot ce am enumerat mai sus, plus altele care de acum tin de lux.
12.   Mi-a scapat ceva?! trimis de
(28 mar 2012, 17:29:35
Pai cum de la Galleria Mall incep lucrarile de modernizare pina le iesire spre Botosani?! Dar parca, tiu eu minte, anul trecut se vorbea ca de la intrarae in Suceava ( statia 110) seva face modernizarea, cu intrare pe doua benzi si iesire pe una...mi-a scapat ceva sau s-a redus si bugetul aloocat modernizari cu 25 % ? Sau poate ca se f...? Fantastica tar avem!
13.   Nene primarule strategic sa-ti spun ceva : trimis de
(28 mar 2012, 17:48:04
Ne spui matale , ce si cum o sa ne faci viata usoara noua sucevenilor , nu te contrazic desi am dubii pe ici pe colo cand mai aud cate vre-un fas de pe la o licitatie... dar ma rog peste tot in tara asta "e probleme cu gazele" , daca se rezolva ce spui matale , cu tot chinul nostru pe parcursul investitiei , e bine . Ceea ce am eu de reprosat persoanei managerului ce zace in costumul lu matale , e faptul ca vezi numai ce e inaintea ochilor si nimic in jur sau lateral : asfalt , cale de rulare, borduri si ici colo trotuare daca riveranii sunt importanti, si nimic referitor la parcari imediate , miscare . Nu se poate sa nu fi vazut matale atunci cand batos erai in vizita pe la infratitii muncipiului , zic, cum si in alte orase de la imperialisti , la fel de inghesuite ca si Suceava , fiecare locusor unde se putea parca un vehicol era amenajat, marcat, bordurat , si acest lucru facut pe tot orasul ceea ce reduce aceasta presiune a parcarii. Sa nu te gandesti ca parcarea subterana te scoate din necaz, mai degraba te baga pentru ca daca ai observat , centrul de greutate a urbiei s-a cam mutat spre vesta colo unde problema e varza. Aici e ceea ce promiteam in titlu sa-si sugerez ceva : promoveaza si mataluta la nivel de oras o asemenea masura de la capcoada , inclusiv cu tarifare modica si ai sa vezi ca treaba se autointretine singura numai trebuie sa o amorsezi. Si inca ceva , daca si asa esti matale sef de zona metropolitana , acum ai posibilitatea sa faci si ceva pentru timpul liber si sanatatea suceveanului pentru miscare in aer liber. Sa nu motivezi ca nu ai parcuri si terenuri ca o sa-ti spun ca daca amenajezi pe spatiul de servitute a drumurilor judetene ce-ti strabat zona ta metropolitana (spre falticeni, spre moara , spre salcea, si mai sunt) ca piste de alergare cu balastru zgura sau asfalt ai rezolvat si problema biciclistilor in aer liber.
Ia discuta matale cu specialistii problema poate iese ceva si te alegem sa o facem. Te bagi ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei