Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2012 - Anul XVII, nr. 73 (4978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Ceauş-escu, Ili-escu, Constantin-escu, Băs-escu... Urmează Diacon-escu ?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă gândeam că Dan Diaconescu e destul de uşor de contracarat pe piaţa politică de şalăii care mai cunosc din ce cărămizi e construită averea sa colosală. O avere imposibil de realizat, logic vorbind, numai de pe urma unui post de televiziune, situat la pragul cel mai de jos al prostului gust şi al inteligenţei umane, chiar animale.

Se pare însă că Diaconescu beneficiază de nişte susţinere de la unul şi de la altul cu potenţă şi influenţă, altfel nu văd cum se face că rămâne copăcel şi demn de luat în considerare din punctul de vedere electoral. Oricum, un preşedinte cu numele Diaconescu pare mult mai credibil pentru viitorul mandat românesc, decât unul pe nume Ungureanu, fiindcă s-ar înscrie pe linia antecesorilor prezidenţiali terminaţi cu toţii în „escu”: Ceauş-escu, Ili-escu, Constantin-escu, Băs-escu... Logic, după acest criteriu demn de luat în seamă, ar urma la rând Diaconescu.

L-am văzut aşadar pe viitorul (?) preşedinte Dan Diaconescu răspunzând unor întrebări venite dinspre mulţimea de admiratori şi de gură-cască din oraşele pe unde îşi tot face campanie.

Un tip - pus probabil de el, că prea vorbea articulat şi părea cu lecţia învăţată - îl întreba ce garanţie există că, odată ajuns la butoiul cu mierea puterii, nu va face şi el exact ce au făcut cei de dinaintea lui, adică îşi va băga mîna pân’ la umăr. Diaconescu a zâmbit schimonindu-şi gura lui urâţică şi a cârmit-o elegant, răspunzând că el şi trupa lui au deja averi considerabile, şi deci ce nevoie să mai aibă de un surplus, că doar le ajunge.

Răspunsul e în afara psihologiei omeneşti, deci nu oferă nici cea mai mică garanţie. Se ştie că oamenii cei mai lacomi nu sunt sărăntocii, ci bogătanii. Aceştia, cu cât au mai mult, cu atâta vor şi mai mult. Au zece milioane de euro în bancă şi la saltea ? Vor 50. Au cinci apartamente în cinci capitale ale lumii ? Vor 25. Au avion particular ? Vor rachetă spaţială.

Dar cine să-i toarne în faţă toate astea ? Avantajul electoratului românesc stă în uşurinţa cu care poate fi manipulat.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceauş-escu, Ili-escu, Constantin-escu, Băs-escu... Urmează Diacon-escu ?.
 Vizualizări articol: 1452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Ceauş-escu, Ili-escu, Constantin-escu, Băs-escu... Urmează Diacon-escu ?3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NEDUMERIRE trimis de
(28 mar 2012, 13:31:48
DIACONESCU NU E BUN,PROBABIL CA ESTE OLTEAN,IAR OLTENII AU INTENTII BUNE IN CEEA CE PRIVESTE STATUL ROMAN.UNUL CA DIACONESCU,S-AR PUTEA SA NU FIE PE PLACUL KREMLINULUI DE EXEMPLU.DE CE PRESA NU DA SI NUMELE CELOR CE STAU IN SPATELE MARILOR ,,INVESTITORI'' IN ROMANIA,SAU NUMELE CELOR DE LA PUZDERIA DE FUNDATII SI ASOCIATII DE TOATE TIPURILE? NE-AR INTERESA SI ORIGINILE ACESTORA.
NU MAI REVIN AUPRA TRIBUTULUI,PE CARE-L PLATIM INCA RUSILOR,TRIBUT MASCAT SUB DIFERITE FORME-PENSII ILEGALE DE REFUGIAT,IMPROPRIETARIRI ABUZIVE,DESPAGUBIRI PE LG.290/2003[CU O SIMPLA ,,ADEVERINTA'' DATA DE VREO PRIMARIE OBSCURA]ETC.DEPINDE SI CINE ARANJEAZA SI PRIORITIZEAZA DE LA NOI TOATE ACESTEA.
ASA CA,VA TREBUI SA CAUTAM UN CANDIDAT CU ,,CIUC''-,,LEAC'' SAU,, VICI''IN COADA ,CA SA FIE TOATA LUMEA IMPACTA.DAR PANA ATUNCI,PARCA SUNA DESTUL DE BINE SLOGANUL ,,BANII INAPOI SI HOTII LA PUSCARIE''.DOAMNE AJUTA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei