Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2012 - Anul XVII, nr. 73 (4978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

Construcţia noii centrale termice a Sucevei va începe în luna iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele companiei Adrem Invest, Corneliu Bodea, a declarat, la Suceava, că investiţia în noua centrală termică a municipiului reşedinţă de judeţ va începe în luna iunie 2012. Corneliu Bodea a spus că Adrem Invest va organiza în a doua jumătate a lunii iunie, la Suceava, o conferinţă de presă în care va prezenta toate detaliile tehnice cu privire la viitoarea centrală termică a Sucevei. „Putem să confirmăm, încă o dată, foarte ferm, faptul că vom începe lucrările cât mai curând, cel mai probabil la începutul lunii iunie. Şi ne asumăm şi termenul contractual de finalizare a investiţiei”, a spus Corneliu Bodea. El a subliniat că Adrem Invest a rezolvat problemele legate de finanţarea lucrărilor investiţiei de la Suceava. „Fondurile sunt o problemă rezolvată. Nu avem incertitudini legate de obţinerea fondurilor”, a ţinut să precizeze vicepreşedintele Adrem Invest. Corneliu Bodea a mai declarat că din punct de vedere al soluţiei tehnice, noua centrală va funcţiona atât pe bază de gaz metan, cât şi pe biomasă. El a apreciat că viitoarea centrală termică a Sucevei va funcţiona începând cu luna mai 2013.

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că soluţia tehnică pentru construcţia viitoarei centrale termice nu a fost modificată, aceasta urând să funcţioneze atât pe gaz metan, cât şi pe biomasă. „Centrala va funcţiona pe timp de vară pe biomasă, iar pe timp de iarnă, pentru completarea vârfului de sarcină, pe gaz metan. Asta este soluţia, pentru că pe timp de iarnă nu o să putem merge numai cu biomasă. Probabil că biomasa va fi folosită din aprilie şi până în lunile octombrie – noiembrie, după care intră şi acele cazane pe gaz pentru surplusul de sarcină”, a explicat Ion Lungu. Noua centrală termică a Sucevei va costa 65 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construcţia noii centrale termice a Sucevei va începe în luna iunie.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 7 voturi
Construcţia noii centrale termice a Sucevei va începe în luna iunie1.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe gaz trimis de
(28 mar 2012, 11:58:11
Noiembrie, Decembrie, Ianuarie, Februarie,Martie 5 luni incalzire pe gaz fratilor ,ieftin ca biomasa (care va fi in curind pe cale de disparitie) .toata lumea cred ca stie ca putera calorica a biomasei nu este ca si a carbunelui. DL primar vad ca cei de la ADREM construiesc noua centrala pe baza de fonduri oare nu era mai eftin reconversia CET
1.1  RE: Pe gaz trimis de
(28 mar 2012, 17:58:56
..subscriu!
ca o parere, cred ca solutia corecta pe viitor, va fi pe carbune si nu pe gaz!
2.   Comentariu trimis de
(28 mar 2012, 13:06:44
Lucrarile vor incepe pe 11 iunie, dupa alegeri, nu-i asa ? Adrem Invest are misiunea s-o mai lungeasca pana dupa alegeri sa se poata Lungu lauda in campanie ca face centala noua. In schimb Lungu, daca iese primar, va fi intelegator cand acestia vor solicita rezilierea contractului si ii va scuti de penalitati
3.   Comentariu trimis de
(28 mar 2012, 13:34:48
N-a trecut decat o luna de cand solutia tehnica era " total pe biomasa, sa beneficiem de certificate verzi". Ii joaca pe toti pe degete pisicherul de Placinta.
4.   .. trimis de
(28 mar 2012, 14:54:53
O investitie importanta, bio, ceva nou in orasul nostru.
5.   Da trimis de
(28 mar 2012, 15:00:53
Binevenita aceasta lucrare pentru noi.Speram ca vor fi noi locuri de munca.
5.1  RE: Da trimis de
(28 mar 2012, 17:26:44
da mai pupincuristule se va inchide CET , deci in somaj vro300 -400 si se vor agaja vreo 150 si nici caldura mai eftina nu o sa avem .sa te vad din 2013
5.2  RE: Da trimis de
(28 mar 2012, 19:30:15
Eu am impresia ca esti un pic cretinas. Costructia noii centrale se face atunci cand toti angajatii sunt in perioadata fara plata. Vara primesti caldura ? Doara apa calda. Gandeste ce vorbesti.
5.3  RE: Da trimis de
(29 mar 2012, 08:49:19
bursucel nu te inteleg prea bine ,da cred ca sunt ,,cretinas,, si tare as dori sa te vad la fata
6.   Comentariu trimis de
(28 mar 2012, 15:08:22
Datorita actualului primar Suceava este in curs de deZvoltare prin pasi mici si siguri.
7.   Speram sa nu !!! trimis de
(28 mar 2012, 19:44:17
Biomasa inseamna lemn mai pe romaneste , ceea ce inseamna k si-asa avem multa padure mai ardem cateva hectare pentru centrala, carbunele din subteran nu e bun* macar sa ramanem cu certificate verzi daca altceva verde n-o sa mai avem!!
8.   Comentariu trimis de
(28 mar 2012, 21:08:42
cu 65 de milioane de euro pui centrale individuale in tot judetul. dar de unde mai  ☭ partidul portocaliu? caldura pe gaz e cea mai scumpa deci proiectul e un fiasco total.cit despre biomasa, daca mai stau austriecii la dornesti citva ani vom vedea copaci doar la gradina botanica sau la discovery. mai bine ar face ceva consiliul local ca pretul carbunelui sa nu se tripleze din portul constanta pina in suceava.cet-ul ar putea fi profitabil daca nu ar fi interese ascunse
9.   Comentariu trimis de
(28 mar 2012, 21:10:42
dc ai cenzurat suptul?
10.   ABURELI! trimis de
(29 mar 2012, 08:48:21
Aceasta firma de casa a PDL-ului(mai precis a domnului Videanu) nu mai stie cum sa minta oamenii. Cititi ce scria ,,Monitorul'' in data de 15.03.2012:  ☭  ϑ ,,Recent, cei de la Adrem Invest au anunţat că schimbă proiectul de realizare a noii centrale termice, renunţând la capacităţile de producţie pe bază de gaz metan, astfel încât întreaga producţie de energie termică şi electrică se va face doar pe bază de biomasă''.
Stiti cam ce cantitate de biomasa ar trebui pentru o astfel de centrala? In jur de 60-80 tone/ora.(Nu va mirati este corect). De unde atata biomasa?.La Radauti, o firma austriaca are o centrala pe biomasa si mai construieste una la fel.O alta firma(tot austriaca) pregateste documentatia pentru o astfel de centrala.Lungule,lasa abureala,treci la lucruri concrete! Ai infiintat si zona ,,Metropolitana'' tot pentru interesul,,partidului''. Nu-i nimic, dupa alegeri se va desfiinta.Slugile tale(primarii care au aderat,inclusiv tractoristul din Saclea) nu vor mai fi.
Sa traim bine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei