Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2012 - Anul XVII, nr. 73 (4978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Afirmaţia lui Frunzăverde despre alianţa conjuncturală USL, adevăr cât se poate de simplu

Miercuri, 28 Martie 2012 (18:29:07)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că afirmaţia lui Sorin Frunzăverde referitoare la alianţa de conjuctură dintre liberali şi PSD este "un adevăr cât se poate de simplu şi istoriceşte dovedit".

"E un adevăr cât se poate de simplu şi istoriceşte dovedit. Cred că în privinţa aceasta lucrurile sunt foarte clare. Am mai spus-o, această construcţie în USL, care cuprinde un partid de stânga, PSD, şi două partide de centru-dreapta, PNL şi PC, este o construcţie specială, este o construcţie de uniune naţională, practic, într-o situaţie specială", a spus Antonescu.

El a arătat că situaţia specială este dată de faptul că instituţiile statului au fost cotropite "de o forţă politică iresponsabilă, coruptă, care înseamnă PDL şi acoliţii săi", iar ţara necesită reconstrucţie.

"Pentru această reconstrucţie, pe baze solide, pentru a contura căi majore de dezvoltare a României pe termen mediu şi poate chiar pe termen lung, avem un angajament, aşa cum s-a întâmplat în ţări ca Germania de exemplu, o mare coaliţie stânga-dreapta, care conform precedentelor istorice şi, mă rog, conform unui firesc al pluralismului, durează în general un ciclu electoral. E foarte important ca acest ciclu să ţină şi nu am niciun fel de motiv să mă îndoiesc că USL va avea un ciclu întreg de guvernare, după cum este la fel de firesc ca ulterior spaţiul politic să fie ocupat în concurenţă de partide sau partid de stânga şi de dreapta", a argumentat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a subliniat că alianţa cu PSD este pe baze paritare şi nu doar din punct de vedere aritmetic în perspectiva urmatoarelor alegeri, ci şi pentru ca liberalii au posibilitatea de a-şi apăra valorile şi principiile de dreapta.

Sorin Frunzăverde a apreciat, miercuri, că "USL este o alianţă conjuncturală", el apreciind însă, răspunzând unei întrebări, că "o conjunctură poate să dureze şi opt ani".

Frunzăverde a spus că are în vedere o construcţie de dreapta. Întrebat dacă PSD va contribui la această mişcare de dreapta, Sorin Frunzăverde a spus: "Nu. USL este o alianţă conjuncturală. Când am zis construcţie de dreapta, m-am referit la PNL".

Ulterior, întrebat pe tema acestei exprimări, Frunzăverde a spus: "Conjunctura poate să dureze şi opt ani".

El a subliniat că PSD este un partid de stânga. "În general, vorbind despre alianţe politice, unde aţi văzut ca o alianţă într-un partid de centru-stânga şi unul de dreapta să dureze?", a comentat el.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, pentru "Gândul", că declaraţia lui Sorin Frunzăverde potrivit căreia "USL este o alianţă conjuncturală" este una corectă.

Sorin Frunzăverde a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin din partea USL, în calitate de membru PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Afirmaţia lui Frunzăverde despre alianţa conjuncturală USL, adevăr cât se poate de simplu.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Afirmaţia lui Frunzăverde despre alianţa conjuncturală USL, adevăr cât se poate de simplu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei