Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2012 - Anul XVII, nr. 73 (4978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiune CNA

OTV mai poate emite până la 28 septembrie 2012

CNA a aplicat, ieri, OTV cea mai drastică sancţiune posibilă - înjumătăţirea licenţei audiovizuale-, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală, astfel postul mai poate emite până pe 28 septembrie.

Sancţiunea - cea mai severă pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) o poate aplica conform Legii audiovizualului - a fost propusă de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, şi a fost adoptată cu şapte voturi "pentru" şi unul "împotrivă" (Mihai Mălaimare).

De asemenea, sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în lunile noiembrie, decembrie 2011 şi ianuarie 2012. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, dar şi pentru formaţiunea politică pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.

Decizia de sancţionare a OTV cu înjumătăţirea perioadei licenţei televiziunii a fost aplicată în baza articolului 95 din Legea audiovizualului.

Licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013, fapt pentru care înjumătăţirea perioadei licenţei sale face ca televiziunea lui Dan Diaconescu să mai poată emite până pe 28 septembrie 2012, după cum au spus membrii CNA, care iniţial anunţaseră că postul mai poate emite până pe 1 octombrie.

 

Numeroase sancţiuni primite de OTV în ultimul an pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale

CNA a stabilit această sancţiune drastică după ce, în ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV următoarele sancţiuni: o somaţie publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de întrerupere a emisiei obişnuite a OTV pentru 10 minute, între orele 19.00 - 19.10 (stabilită de CNA pe 4 octombrie 2011), o altă decizie de întrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, în acelaşi interval orar (aplicată de CNA pe 19 ianuarie 2012), dar şi o decizie de întrerupere a emisiei OTV pentru trei ore, între orele 18.00 - 21.00 (stabilită de CNA pe 15 martie).

 

Dan Diaconescu: „În emisiunile mele au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai altor partide"

Prezent la şedinţa CNA, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV şi realizator al emisiunii "Dan Diaconescu Direct", a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

"Nu sunt membru în PPDD, nu am nici o funcţie în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai altor partide", a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. "Nu am nicio legătură directă în acte şi nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)", a spus Dan Diaconescu.

El a precizat că problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a "luptei" pe care o are cu Traian Băsescu, dar şi ca urmare a faptului că membrii CNA sunt reprezentanţii unor partide politice.

"Este o luptă între mine şi Traian Băsescu, iar dumneavoastră vă lăsaţi folosită de Traian Băsescu", i-a spus Dan Diaconescu Narcisei Iorga, membru al CNA.

"Eu visez la un CNA format din oameni de televiziune", a mai spus Dan Diaconescu.

În final, el i-a rugat pe membrii CNA să judece obiectiv cazul său şi să respecte libertatea de exprimare a jurnaliştilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OTV mai poate emite până la 28 septembrie 2012.
 Vizualizări articol: 1689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
OTV mai poate emite până la 28 septembrie 20122.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Extraordinar, ce mare nenorocire!!!! trimis de
(28 mar 2012, 12:30:00
Important este să treacă alegerile, că pe urmă deschide un alt post de televiziune.Ce putea-i vederea la OTV, nimic, porcării ...şi alceva nimic. nu-i bai , închidă-se!
2.   Zero tv trimis de
(28 mar 2012, 14:34:05
Gogomania si nemernicia acestui evazionist si santajist..nu are dact un scop... Sa scape de dosarele penale...nenumarate pe care le are...si care arata cum...acest ITC+ist a vacut o avere colosala. A dat mana cu US+L care i-a promis ca-l scapa de belele i-l sustine in turul doi...daca va fi la prezidentiale... Asa ca....trebuie lasat postul pe un singur considerent.... Se va vedea profesionalismul din media unde unmai PROTv si TVR, arata profesionalism...Restul sunt toti in grupa ZERO TV, posturi la care platesti minutele de emisie...si spui ce vrei...fara a justifica cele spuse...! Asa ca puteti merge la PP-dan Diaconescu si veti putea afirma in direct ca sunteti...MARTIENI ori EXTRATERESTRI, iar ce-i din categoria ZERO Tv, va vor crede...!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei