Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2012 - Anul XVII, nr. 59 (4964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un avion abandonat la Bacău şi scos la licitaţie, cumpărat cu 354.144 lei de un prahovean

Luni, 12 Martie 2012 (18:59:21)

Un avion de transport persoane Boeing 737, abandonat la societatea Aerostar Bacău de către o companie aeriană din Nigeria şi cedat apoi statului român, a fost cumpărat de o persoană din Prahova, care a plătit cei 354.144 lei cu care şi-a adjudecat licitaţia organizată de Direcţia de Finanţe Bacău.

Adus la societatea Aerostar Bacău în anul 2007, pentru reparaţii capitale, de către compania nigeriană TranSky Airlines şi abandonat ulterior de aceasta pe motiv că nu avea bani să plătească reparaţiile care ar fi trebuit făcute, aparatul de zbor a fost cedat statului român şi a fost scos la licitaţie de Direcţia de Finanţe Publice Bacău, fiind cumpărat cu o sumă de trei ori mai mare faţă de preţul de pornire al licitaţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De altfel, între timp, compania aeriană nigeriană a intrat în faliment.

"Preţul de evaluare al aeronavei a fost de 84.320 lei, aceasta fiind şi suma de la care s-a pornit licitaţia organizată de DGFP Bacău. Au existat patru dosare depuse la instituţie, însă doar trei au fost complete. În urma licitaţiei, bunul a fost adjudecat de Rodica Elena Petre, care a şi plătit în termenul legal de cinci zile suma pe care a licitat-o, respectiv 354.144 lei", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGFP Bacău, Adrian Anghel.

Potrivit sursei citate, cumpărătorul avionului fabricat în 1985 nu a precizat ce va face cu aeronava pe viitor, dacă aparatul va ajunge la fier vechi, dacă i se va da destinaţie turistică sau dacă va fi folosit chiar pentru curse aeriene de transport călători.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un avion abandonat la Bacău şi scos la licitaţie, cumpărat cu 354.144 lei de un prahovean.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un avion abandonat la Bacău şi scos la licitaţie, cumpărat cu 354.144 lei de un prahovean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei