Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2012 - Anul XVII, nr. 59 (4964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Vor să ne ia preşedinţiile comisiilor parlamentare? Foarte bine, să le ia!

Luni, 12 Martie 2012 (15:07:04)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că greva parlamentară a USL va continua şi că puterea poate să ia şi preşedinţiile comisiilor parlamentare deţinute în prezent de opoziţie, pentru că oricum preferă să încalce toate regulile democratice.

"Vor să ia şi comisiile? Foarte bine, să ia şi comisiile! Asta înseamnă un singur lucru din punctul meu de vedere: că preferă acum până în noiembrie să-şi aranjeze toate afacerile şi să încalce toate regulile democratice. E decizia lor şi îi rog să procedeze după cum consideră ei că este constituţional", a declarat Ponta în conferinţa de presă de la finalul şedinţei BPN al PSD.

El a arătat că puterea oricum a încălcat până acum toate regulile şi algoritmul din Parlament.

"În ce să ripostăm? Ei oricum în Parlament, în acest moment, au încălcat toate regulile, nu doar algoritmul. Au votat fără cvorum, Senatul nu funcţionează de altfel oricum. La Camera Deputaţilor, atât timp cât este preşedintă doamna Anastase, cifrele nu reprezintă o problemă sau o provocare pentru doamna Anastase. Ei îşi votează interesele lor, şi anume controlul politic asupra CNA, ca să cenzureze presa, îşi votează oameni în toate structurile", a mai spus liderul PSD.

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, joi, că puterea ar trebui să apeleze la "măsuri extreme, dure" împotriva deputaţilor şi senatorilor USL aflaţi în protest parlamentar, una dintre acestea fiind înlocuirea celor care deţin funcţii în comisiile parlamentare.

"Ţinând cont de extremismul acestei manifestări, de absenţa exagerată din Parlamentul României, cred că şi puterea ar trebui să apeleze la măsuri extreme, dure, poate pentru a reuşi să îi determine pe reprezentanţii opoziţiei de aspectul extrem de negativ al acestui demers pe care ei îl fac. Una din ele ar trebui să fie înlocuirea tuturor preşedinţilor de comisii sau a celor care deţin funcţii în comisiile din Parlament, pentru că nu poţi să stai acasă, să primeşti bani publici, să mai deţii şi o funcţie pe care să nu o onorezi. Să nu uităm că există şi un algoritm politic în baza căruia sunt numite persoane în diferite instituţii aflate sub control parlamentar. Dacă opoziţia continuă să stea acasă, pentru ce să funcţioneze acest algoritm, pentru lenevie de lux?", a declarat Raluca Turcan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Vor să ne ia preşedinţiile comisiilor parlamentare? Foarte bine, să le ia!.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Vor să ne ia preşedinţiile comisiilor parlamentare? Foarte bine, să le ia!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei