Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2012 - Anul XVII, nr. 59 (4964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tomac: Rizea a cerut poliţiei să vină la conferinţa de la Madrid, să legitimeze participanţi

Luni, 12 Martie 2012 (17:56:29)

Şeful DRP, Eugen Tomac, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că deputatul PSD Cristian Rizea a încercat să perturbe activitatea conferinţei de la Madrid şi că, în ultima zi a evenimentului, a solicitat poliţiei spaniole să legitimeze o parte dintre participanţi.

"În perioada 10-11 martie, la Madrid, s-a desfăşurat cea de-a zecea ediţie a conferinţei «Şanse egale într-o Europă Unită» şi a patra conferinţă organizată în Spania. În luna ianuarie, la Barcelona a fost organizată o conferinţă similară, la care a participat şi domnul deputat Rizea, care a avut din păcate, cu mult regret o spun, a avut un comportament nedemn pentru un demnitar al statului român şi a încercat să perturbe întreaga activitate de la Barcelona, ironizând toţi participanţii. Verificaţi acest lucru contactând pe oricine de pe lista de participanţi", a spus Tomac.

El a adăugat că din cauza atitudinii pe care Cristian Rizea a avut-o la Barcelona în iarnă, dar şi la o conferinţă de la Torino, Cristian Rizea nu a mai fost invitat la evenimentul de la Madrid, din 10-11 martie.

Tomac a spus că "având în vedere comportamentul nedemn pentru un parlamentar român", a decis să nu-l mai invite pe Rizea la evenimentul organizat la Madrid. "Deşi nu a fost invitat, domnia sa a venit, a participat şi, din păcate, a avut acelaşi comportament prin care a încercat să instige participanţii la conferinţă transmiţând tot felul de mesaje care nu aveau nimc în comun cu temele pe care le dezbăteam noi. Am, aflat, deşi nu eram la faţa locului, dintr-un mesaj pe care l-a transmis în jurul prânzului tuturor participanţilor care erau strânşi în sala de mese că a fost agresat şi ameninţat în toaleta hotelului. Am luat notă de cele prezentate. Există o anchetă în curs. Dumnealui a făcut o plângere", a mai explicat Tomac.

Tomac a mai spus că Rizea "a acuzat pe toată lumea, încercând să dea o notă politică evident împotriva evenimentului".

Şeful DRP a spus că deputatul PSD a chemat poliţia spaniolă care în prezent face o anchetă.

"Este regretabil că, a doua zi, duminică, domnul deputat Rizea a insistat ca poliţia spaniolă să se prezinte împreună cu dumnealui la acest eveniment şi a cerut ca o parte din participanţi să fie legitimaţi. Am asistat la un dialog între doi parlamentari români - domnul Viorel Badea şi domnul deputat Rizea. La întrebarea domnului senator Badea adresată domnului deputat Rizea "Domnule deputat nu vă pasă de imaginea ţării?", răspunsul domnului Rizea a fost "Nu. Îmi pasă de imaginea mea". Fapt care este incalificabil pentru un demnitar român", a mai spus Tomac.

El a spus că la această serie de conferinţe au fost invitaţi toţi membrii comisiei românilor de pretutindeni din Cameră şi Senat. "Doar domnia sa a confirmat la ediţiile precedente. Ne-am fi bucurat dacă ar fi participat şi alţi reprezentanţi ai opoziţiei. Au participat doar de la PDL, UNPR şi UDMR. Există deschidere pentru un dialog deschis. Niciodată la niciun eveniment nu a existat nicio tentativă de a politiza un astfel de eveniment", a mai spus Tomac.

Deputatul Cristian Rizea a declarat că a fost ameninţat cu moartea de către Daniel Ioniţă, membru PDL Spania - organizaţia Castellon şi văr al deputatului PDL William Brînză -, în cadrul conferinţei "Şanse egale pentru o Europa unită" ce are loc la Madrid.

"În timp ce a luat cuvântul la conferinţă, total neadecvat temei întâlnirii, domnul Ioniţă a menţionat cum că eu am dezvăluit public acum un an de zile la o emisiune TV, că el şi vărul lui au desfăşurat afaceri ilegale cu Poşta Română din Castellon. Împins probabil de nişte nervi greu de controlat, a urmărit exact momentul când am rămas singur - lucru uşor de observat pe camerele de supraveghere ale hotelului unde a avut loc conferinţa - Daniel Ioniţă, împreună cu încă un individ, m-a agresat verbal, apoi m-a împins şi brutalizat, ca mai apoi să mă ameninţe cu moartea dacă mai menţionez vreodată de afacerile lor - ale sale şi ale vărului William Brînză - în mod public", a declarat Rizea, potrivit unui comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

Două plângeri penale au fost înregistrate la poliţia spaniolă după incidentul petrecut la conferinţa "Şanse egale pentru o Europa unită" de la Madrid între deputatul PSD Cristian Rizea şi Daniel Ioniţă, văr cu liderul PDL Diaspora, William Brînză.

"Regretabil este că, deşi a fost o disensiune, mediator a trebuit să fie poliţia spaniolă, ceea ce din punctul meu de vedere aduce o pată pe obrazul tării. În calitatea mea de demnitar de diaspora, care întotdeauna am dialog cu primarul Madridului şi cu omologii, îmi va fi foarte greu să le explic acest incident nefericit sau neplăcut unde un parlamentar român reclamă agresiuni în baie din partea altui român", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, William Brînză, deputat PDL prezent la eveniment şi văr al lui Daniel Ioniţă. Deputatul PDL a explicat că gradul său de rudenie cu Daniel Ioniţă este foarte îndepărtat, dar şi că acesta din urmă nu mai este membru al PDL din 2010.

Deputatul PDL, prezent la eveniment, a relatat versiunea sa referitoare la evenimente. El a spus că "situaţia stă altfel" faţă de cum a explicat-o Rizea. "Eram în sală, am participat la toată conferinţa, iar domnul Rizea a venit neinvitat. Au fost invitaţi doar parlamentarii de diaspora, or, domnia sa este deputat de Brăila. În fine, el a venit în sală şi a adresat numai acuze, perturbând desfăşurarea lucrărilor", a spus Brînză.

El a adăugat că, în pauza de masă, participanţii s-au împărţit în două grupuri, luând masa în săli diferite. Brînză spune că a înţeles de la Eugen Tomac, şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, că la un moment dat Cristian Rizea "a intrat într-una dintre săli, cu paşaportul în mână, plângând şi spunând că a fost agresat în toaletă". Deputatul PDL a spus că nu a asistat la acest moment, deoarece se afla în cealaltă sală de mese, dar că a fost de faţă împreună cu alte aproximativ 15 persoane la un schimb dur de replici între Cristian Rizea şi Daniel Ioniţă, care s-a produs în holul hotelului.

"A venit poliţia, au dat declaraţii. Daniel Ioniţă a depus plângere penală la poliţia spaniolă pentru că a fost făcut infractor. La rândul lui, Cristian Rizea a făcut şi el plângere penală spunând că a fost ameninţat cu moartea", a explicat Brînză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tomac: Rizea a cerut poliţiei să vină la conferinţa de la Madrid, să legitimeze participanţi.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tomac: Rizea a cerut poliţiei să vină la conferinţa de la Madrid, să legitimeze participanţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei