Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2012 - Anul XVII, nr. 59 (4964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cursuri

Liderii PD-L Suceava i-au învăţat pe tineri cum să câştige alegerile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi lideri ai PD-L Suceava au fost prezenţi sâmbătă la cursurile Şcolii Naţionale de Management Politic organizată de tinerii democrat-liberali suceveni. Este vorba despre liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L, Ion Lungu, secretarul general al PD-L şi şeful campaniei electorale pentru alegerile locale, deputatul Ioan Bălan, toţi aceştia învăţându-i pe tineri despre modul în care se poate câştiga o luptă electorală şi ce au de făcut într-o campanie electorală.

Alături de cei trei lideri ai PD-L, la Şcoala Naţională de Management Politic a fost prezent şi fostul consilier prezidenţial şi ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

La Şcoala de Management Politic au participat peste 60 de tineri din 16 filiale judeţene ale Organizaţiilor de Tineret din PD-L.

 

Flutur: „Am fost unul dintre cobaii politicii. M-am cântărit pe uninominal”

Liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, le-a spus tinerilor prezenţi la Suceava că el a fost unul dintre „cobaii politici” care a venit de la vârf pentru a se aşeza pe cântar „şi a se măsura pe uninominal”. Flutur a precizat că în anul 2008, când pentru prima dată preşedinţii de Consilii Judeţene au fost aleşi prin vot uninominal, aproape toţi oamenii şi analiştii politici nu îi dădeau şanse de câştig în faţa liderului de atunci al PSD Suceava, Gavril Mîrza.

„Era prima bătălie de acest gen. Şi a fost un mare curaj atunci. Am renunţat la o parte din mandatul de senator şi am venit în campania de locale, unde mă luptam cu un partid care avea aproape o sută de primari din 114. Dar am spus că vreau să mă măsor acasă. Şi am să vă spun de ce am făcut asta. Socotesc că un om politic poate fi puternic şi la vârf dacă acasă la el este puternic”, a declarat Flutur.

El a arătat că în urmă cu patru ani „entuziasmul a fost fantastic”, iar campania electorală a fost un exerciţiu de voinţă politică şi tinereţe „care a dat în clocot la o echipă superbă”. „Îmi aduc aminte şi acum drumul pe care l-am făcut de la PD-L, cu steagul în mână, până în faţa Consiliului Judeţean, unde număram minutele şi secundele conducerii de atunci, cât mai avea până să predea puterea”, a precizat Gheorghe Flutur.

Liderul PD-L a mai subliniat că după patru ani de la câştigarea alegerilor, echipa democrat-liberală demonstrează că este de încredere, lucru confirmat şi de unii primari ai opoziţiei, care au ales să candideze pentru un nou mandat din partea PD-L.

În acelaşi timp, Gheorghe Flutur a amintit că în judeţul Suceava, în ultimii ani, s-a reuşit atragerea a peste un miliard de euro pentru investiţii în infrastructură, educaţie, sănătate, turism, precum şi pentru reţele de apă şi canalizare.

„Bătălia a fost pe proiecte. Şi vreau să le mulţumesc primarilor pentru că au ştiut să facă proiecte. Iar un exemplu în acest sens este primarul Sucevei, Ion Lungu”, a arătat Flutur.

 

Lungu: „Succesul meu nu este unul scos din manualele de tehnici electorale”

La rândul său, liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PD-L şi primarul Sucevei, Ion Lungu, le-a spus tinerilor că succesul său în politică nu este unul scos din manualele de tehnici electorale. Lungu a arătat că a câştigat două mandate de primar şi se pregăteşte să candideze pentru al treilea, precizând că un rol important în succesul său l-a avut comunicarea cu electoratul. El a explicat că în anul 2004 foarte multe persoane nu îi dădeau şanse foarte mari să câştige în faţa contracandidatului de la PSD.

„Am făcut un lucru deosebit şi în patru luni, am avut peste 250 de întâlniri cu sucevenii, la nivel de scară de bloc. Una este când te întâlneşti cu oamenii în faţă, când te văd, te citesc, îţi pun întrebări, şi deci ai un mare avantaj, în ideea că te acceptă sau nu. Eu spun că am avut marea şansă să fiu acceptat şi crezut de către suceveni”, a spus Lungu.

Primarul Sucevei a mai spus că important pentru un om politic este să nu fie actor şi să nu joace un rol care nu este al lui, „pentru că oamenii te vor depista mai repede sau mai târziu”. El a adăugat că în campaniile din 2004 şi 2008 a trecut prin situaţii în care nu a putut să le promită unor suceveni anumite lucruri, cu riscul de a pierde voturi, pe motiv că aceştia îi cereau ceva ce nu putea să facă.

„Este bine să nu promiţi ce nu poţi face şi să nu fii demagog şi ipocrit. Şi vă dau un exemplu concret. Eram în campanie la Iţcani şi cineva spunea că dacă îmi faceţi curăţenie şi îmi curăţaţi şanţul din faţa casei, vă dau zece voturi. I-am spus mulţumesc, să nu fiu primar, dar niciodată nu fac acest lucru, pentru că este obligaţia dumneavoastră civică să vă faceţi curat în faţa casei”, a precizat Ion Lungu.

El le-a mai spus tinerilor din PD-L că un candidat trebuie să fie sincer, corect, să nu joace teatru şi să convingă electoratul că stăpâneşte problemele pe care oamenii le au.

„Succesul meu nu este unul scos din manualele de tehnici electorale dar comunicarea directă este cea mai importantă şi să fii alături de oameni atunci când au probleme. Şi vreau să spun că şapte zile pe săptămână sunt la dispoziţia electoratului, pentru că este foarte important ca atunci când oamenii au o problemă să fii alături de ei”, a mai spus Lungu.

 

Bălan: „Gheorghe Flutur a câştigat în faţa celui care ridicase borcanul la rang de pahar”

La rândul său, şeful campaniei electorale a PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, le-a spus tinerilor că într-o luptă electorală este extrem de importantă determinarea şi încrederea că vei câştiga. Bălan a arătat că în anul 2008, „când la final de campanie cel care ridicase borcanul la rang de pahar în judeţul Suceava”, făcând referire la Gavril Mîrza, se declara deja câştigător al alegerilor, a ştiut până în ultimul moment că cel care va câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean va fi Gheorghe Flutur.

„Am ştiut şi am simţit până în ultima clipă că va câştiga. Şi ştiam asta pentru că la acele acţiuni pe care le-am făcut, extrem de multe în acea perioadă, cu extrem de mulţi oameni, aceştia arătau că înţeleg mesajul nostru”, a spus Bălan.

Deputatul PD-L a adăugat că au fost momente în care nici el nu credea că unele acţiuni ale lui Gheorghe Flutur, din campania din 2008, puteau fi duse la bun sfârşit. „A avut acţiuni în care eu până în ultima clipă m-am rugat de el să nu le facă, pentru că erau atât de la limită, încât o mică nuanţă schimbată o ducea în ridicol. Însă atâta tenacitate, dorinţă şi determinare nu am văzut la nimeni ca la omul acesta”, a declarat Bălan.

El a mai precizat că în anul 2008 a încercat să facă un experiment, având în vedere că unii colegi din PD-L i-au spus că nu va putea „să se ţină” după Gheorghe Flutur în timpul campaniei. „Am spus că pot să mă ţin, pentru că nu poate să ţină el mai mult decât mine. Îmi spuneam că e om şi el. Însă după trei zile am renunţat”. Deputatul Ioan Bălan a mai spus că îl bucură faptul că a fost ales să conducă întreaga campania electorală a lui Gheorghe Flutur şi Ion Lungu. „Vă daţi seama cu toţii care este motivul bucuriei. Pentru simplu fapt că pe 10 iunie, când se vor număra voturile, îmi voi aroga şi eu meritul de a fi participat la reuşita lor”, a declarat Bălan.

În final, el le-a spus tinerilor din PD-L, în glumă, că vrea să le dăruiască lui Gheorghe Flutur şi Ion Lungu câte o agendă, rugându-i pe aceştia ca în fiecare dimineaţă să vină la el pentru a primi instrucţiunile de campanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii PD-L Suceava i-au învăţat pe tineri cum să câştige alegerile.
 Vizualizări articol: 1796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Liderii PD-L Suceava i-au învăţat pe tineri cum să câştige alegerile2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Au de la cine invata trimis de
(12 mar 2012, 11:17:08
Tinerii au avut de la cine invata. de la 3 oameni gospodari, de la 3 politiceni ce au castigat unde au candidat cu scoruri impresionante, de la 3 oameni ce au demonstrat ianainte si in timpul mandatelor lor.
1.1  RE: Au de la cine invata trimis de
(12 mar 2012, 16:56:14
Asa este. Sunt oameni gospodari. asta este echipa castigatoare la Suceava!
2.   .... trimis de
(12 mar 2012, 11:19:21
Tineri invata sa faca treaba si sa nu fraudeze cum fac alte coloratii politice. PDL doreste sa cultive noua generatie si sa capete profosionalism.
2.1  RE: .... trimis de
(12 mar 2012, 12:33:58
Lungu ii poate invata pe tineri sa puna pavele si sa fie chelneri la crismele lu' fiu-su. Nu ca ar fi rau...dar mai intii trebuie sa le faca carte de munca chelnerilor pe care ii are la Oscar Wilde si apoi sa mai angajeze.
2.2  RE: .... trimis de
(12 mar 2012, 14:58:23
Probabil ca esti expert in domeniul pavelelor pt ca tot bati moneda pe eleI n cazul acesta rezuma-te la pus pavele si nu te baga in treburi care te depasesc;)
3.   Blabla trimis de
(12 mar 2012, 11:36:06
"Tineri invata sa faca treaba si sa nu fraudeze cum fac alte coloratii politice"

Tu vorbesti serios ?

4.   BRAVOOOOOOOO!!!!!!!! trimis de
(12 mar 2012, 11:47:56
DACA OAMENII CARE L-AU VOTAT PE BALAN O DUC BINE ACUM, ATUNCI BRAVOO LOR!DACA NU O DUC BINE ATUNCI AR TREBUI SA-L MAI VOTEZE ODATA!!!!
MULTA BAFTA SI NOROC SA AVETI SI "SA TRAITI BINE" ASA OAMENI MERITATI PRECUM II VOTATI!!!!!!!
5.   SCOALA NATIONALA DE HOTI FILIALA SUCEAVA trimis de
(12 mar 2012, 11:58:04
Ca au ce invata de la dl.Flutur tinerii pedelisti ,nu este nici un dubiu. Invata sa minta , sa faca presiuni asupra celor cu alte idei decat ale lor, sa fure cu spor din avutia statului. Este o idee geniala a partidului care se vrea unic si care in acest moment ademeneste toti primarii de prin comune care cu amenintari care cu promisiuni.
Oare romanii vor fi chiar atat de idioti sa-i voteze din nou atat pe ei cat si pe cei ce vin in numele lor ? Ce este mai trist ca nici tabara cealalta nu duce lipsa de hoti si talhari la fel de mari. Jigodiile care conduceau inainte de 89 si care conduc si acum nu vor sa iasa din politica decat cu picioarele inainte. Poate se va gandi poporul sa le indeplineasca si dorinta ,un pic mai repede decat se asteapta!
6.   Huuu trimis de
(12 mar 2012, 17:42:31
hotiii (impreuna cu monitorulSV care sterge comentatiile, comunistii) hotiii (impreuna cu monitorulSV care sterge comentatiile, comunistii) hotiii (impreuna cu monitorulSV care sterge comentatiile, comunistii) hotiii (impreuna cu monitorulSV care sterge comentatiile, comunistii) hotiii (impreuna cu monitorulSV care sterge comentatiile, comunistii) hotiii (impreuna cu monitorulSV care sterge comentatiile, comunistii) hotiii (impreuna cu monitorulSV care sterge comentatiile, comunistii) hotiii (impreuna cu monitorulSV care sterge comentatiile, comunistii) hotiii (impreuna cu monitorulSV care sterge comentatiile, comunistii) hotiii (impreuna cu monitorulSV care sterge comentatiile, comunistii) hotiii (impreuna cu monitorulSV care sterge comentatiile, comunistii) hotiii (impreuna cu monitorulSV care sterge comentatiile, comunistii) hotiii (impreuna cu monitorulSV care sterge comentatiile, comunistii)
6.1  RE: Huuu trimis de
(12 mar 2012, 21:02:45
Cum scrii de Flutur si Balan cum dispare comentariul...
7.   Tyeyer trimis de
(12 mar 2012, 17:44:50
vaq faceti partasi la furturile lor daca stergeti comentariile, comunistilorrr!!!!!!!!!!!1
8.   Toti aveti dreptate trimis de
(12 mar 2012, 18:02:49
in fiecare punct de vedere se afla cate un sambure de adevar. eu sincer nu am nimic cu dom. FLUTUR , pentru noi SUCEVENII treaba merge , centura se face dar cam greoi , partii de schii sant destule , slava DOMNULUI , si sa avem oase tari , cat despre turism ma cam indoiesc , mai mult pacalim oamenii , dar avem mare nevoie de locuri de munca, avem atatea supermarketuri in SUCEAVA ca umblam ca turistii prin ele sa vizitam , oare a aparut ceva nou si moca , cat despre BALAN se vede in BURDUJENI sat, au facut canalizare , au tras apa curenta , si pe cei racordati la aceste utilitati ai numaram pe degete , de ce ?, asa ca oameni buni sa aveti mintea limpede cand veti merge la vot si DUMNEZEU SA NE PAZEASCA , ca in rest ..............................
8.1  RE: Toti aveti dreptate trimis de
(12 mar 2012, 21:04:10
Noi avem mintea limpede dar nu stim cu cine sa votam. Se pare ca tu ai mintea cam incetosata..
9.   Toti aveti dreptate trimis de
(13 mar 2012, 08:07:57
seour MCLEAN, de ce nu esti realist, de ce nu spui lucrurilor pe nume ?, de ce te ascunzi dupa un nume de AMERICAN? , tie frica cumva sa te exprimi liber ? sa-ti arati propria identitate? sau nici tu nu mai stii cine esti si ce doresti de la viata , vad ca peste tot unde comentezi ai numai cuvinte de lauda pentru comunisti, si tot ceea ce incearca altii sa faca este rau , dar cred ca vei veni tu into zi cu mintea ta luminata si ne vei lumina calea , sper ca asta sa se intample odata cu APOCALIPSA.
10.   Sscuze trimis de
(13 mar 2012, 08:10:31
intr-o zi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei