Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2012 - Anul XVII, nr. 59 (4964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Lăzăroiu: Marile provocări pentru PD-L sunt Mişcarea Populară şi relaţia cu UNPR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul consilier prezidenţial şi ministru al Muncii Sebastian Lăzăroiu a declarat sâmbătă, la Şcoala Naţională de Management Politic de la Suceava a tinerilor democrat-liberali, că marile provocări pentru PD-L sunt Mişcarea Populară şi relaţia cu UNPR. Lăzăroiu s-a declarat susţinătorul Mişcării Populare, spunând că aceasta ar trebui să înceapă de la nivel local. El a arătat că PD-L nu ar trebui să-şi schimbe culoarea, această decizie putând însemna o fraudă în comunicare.

„Nu de asta ar trebui să vă schimbaţi numele, logo-ul şi culoarea. În schimb, PD-L în momentul ăsta, peste tot, pentru că a fost la guvernare, pentru că a luat măsuri nepopulare, este un partid izolat. Iar ăsta e un risc. Şi când intri în alegeri e un risc pe care îl întâlnim la toate partidele care se află la putere. Şi PSD în 2004 era în această situaţie”, a declarat Sebastian Lăzăroiu.

El a subliniat că dacă nu vrea să rămână izolat, PD-L trebuie să găsească parteneri de alianţă, atât partide politice, cât şi ONG-uri sau personalităţi ale vieţii publice. „Dacă nu există această alianţă înseamnă că PD-L e singur. Înseamnă că în momentul acesta există PD-L şi sunt toţi ceilalţi. Acest lucru ar fi fost avantajos într-o situaţie cum era cea din 2008, când PD-L venea din opoziţie. Acum PD-L e la putere şi nu e un avantaj”, a explicat Lăzăroiu.

 

·       „PD-L nu este un partid atât de detestat cum se spune”

 

Fostul consilier prezidenţial a mai spus că, din punctul său de vedere, PD-L nu este un partid „atât de detestat aşa cum se spune şi pe cât apare la televizor”. Sebastian Lăzăroiu a adăugat că PD-L ar trebui să facă şi „gesturi de umilinţă” şi să întindă mâna unor parteneri împreună cu care să formeze o alianţă electorală. Lăzăroiu a mai arătat că personal crede că Mişcarea Populară, dacă va fi formată, ar trebui să se valideze la alegerile locale de anul acesta, iar dacă va obţine un scor de peste 30% „poate să treacă la pasul doi”.

 

Lăzăroiu spune că USL a greşit când a impus paritate pe listele electorale

Sebastian Lăzăroiu a spus că Mişcarea Populară nu va fi o alianţă cum este USL. El a arătat USL a greşit atunci când a impus paritate pe listele electorale şi a pus semn de egalitate între PSD, pe de o parte, şi PNL şi PC, pe de altă parte. „E o prostie. Iar acum ei ajung la nivelul judeţelor, acolo unde discrepanţele sunt foarte mari între aceste partide. Va fi foarte greu pentru ei pentru că şi activiştii lor o să înceapă să îi părăsească”, a explicat Lăzăroiu.

El a mai spus că Mişcarea Populară nu ar trebui să aibă astfel de probleme, pentru că aliaţii PD-L în această alianţă sunt mult mai mici decât democrat-liberalii. „Nu vor fi probleme de orgolii. PD-L va avea 90% în Mişcarea Populară. După părerea mea, Mişcarea Populară e o carte câştigătoare pentru alegerile locale”, a spus Sebastian Lăzăroiu.

 

„Acolo unde PD-L şi UNPR îşi vor da la picioare, va câştiga USL”

Fostul consilier prezidenţial a mai adăugat că o altă mare provocare pentru PD-L va fi relaţia cu UNPR. Sebastian Lăzăroiu a spus că deşi UNPR este un partid care abia s-a înfiinţat, a reuşit să recruteze candidaţi cu şanse de câştig la alegerile locale. „Sunt două căi: te lupţi cu ei şi pierd amândoi, sau PD-L şi UNPR vor colabora într-o formă sau alta. Nu spune nimeni că trebuie să îi luaţi de nevastă. Dar în momentul ăsta există riscul ca în unele locuri să fie lupte dure”, le-a spus Lăzăroiu tinerilor din PD-L. El a mai adăugat că există riscul ca în judeţele în care vor exista lupte între PD-L şi UNPR, câştigătorii alegerilor să fie cei de la USL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăzăroiu: Marile provocări pentru PD-L sunt Mişcarea Populară şi relaţia cu UNPR.
 Vizualizări articol: 960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Lăzăroiu: Marile provocări pentru PD-L sunt Mişcarea Populară şi relaţia cu UNPR3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(12 mar 2012, 11:26:27
Lazaroiu este un om in domeniu si stie exact cum sta treburile. Are foarte multi ani de politica in spate si stie cum trebuie organizate treburile.
PDL are de invat multe de la el.
2.   Posibil sa fie mai reale decat cele de pe antene trimis de
(12 mar 2012, 11:47:47
Eu sunt convins ca toate partidele isi faca acum sondaje de opinie, si mai ales un sociolog din cadrul partidului stie procentele reale. Lazaroiu e un bun sociolog si in general nu da date numai sa fie date. Sigur se bazeaza pe niste sondaje.
2.1  RE: Posibil sa fie mai reale decat cele de pe antene trimis de
(12 mar 2012, 12:12:28
Daaaaa...e clar..Lazaroiu se bazeaza pe sondajele facute de Mama Omida.
2.2  RE: Posibil sa fie mai reale decat cele de pe antene trimis de
(12 mar 2012, 15:39:33
Nu...eu zic sa ne bazam pe sondaje facute de tine MCLEAN,cate clase ai tu? Ce experienta de sociolog samd ai tu de-ti dai cu parerea si culmea nimic nu-i bun toti sunt incompetenti.Dar vino cu variante ce mai trebuie facut nu doar comentarii inutile bazate pe clantza usii.
3.   .. trimis de
(12 mar 2012, 14:30:13
Buna ideea cu UNPR si Miscarea Populara..
3.1  RE: .. trimis de
(12 mar 2012, 21:30:17
Miscarea Populista..ca vin alegerile si incep pomenile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei