Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2012 - Anul XVII, nr. 59 (4964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 300 de studenţi protestează la Târgu Mureş, scandând "Nu distrugeţi UMF"

Luni, 12 Martie 2012 (15:05:23)

Aproximativ 300 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi alte persoane protestează, luni după-amiază, în Piaţa Teatrului din municipiu, unde scandează "Nu distrugeţi UMF", urmând să pornească într-un marş către sediul universităţii.

Aproximativ 300 de studenţi s-au adunat, în jurul orei 14.00, în Piaţa Teatrului din Târgu Mureş, lor alăturându-li-se şi alte persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Manifestanţii au pancarte pe care scrie "Nu separării etnice", "Respectaţi legea", "Nu suntem troc politic", "Nu ne vindeţi", "Vrem autonomie universitară", "Şantajul e ilegal" şi "Baba, nu strica treaba".

Studenţii au banderole albastre pe braţ, simbolizând unitatea în UMF Târgu Mureş.

Vicepreşedintele Ligii Studenţilor din Târgu Mureş, Nucu Marica, le-a spus celor prezenţi, în discursul ţinut, că UMF este oferită ca troc politic "pentru zece voturi în Guvern".

"Vrem să fim împreună, să învăţăm împreună, suntem mai buni împreună", a spus Marica.

Manifestanţii scandează "Respectaţi autonomia universitară", "Vrem autonomie universitară", "Uniţi suntem mai buni", "Nu suntem troc politic", "Nu ne vindeţi", "Nu distrugeţi UMF", "Vrem să învăţăm, nu să protestăm".

Participanţii la protest intenţionează să pornească într-un marş spre sediul UMF.

Kelemen Hunor a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că liderul PDL, Emil Boc, a venit în coaliţie cu un mandat care arată că PDL susţine aplicarea Legii educaţiei "în spiritul şi litera ei, iar acest lucru se poate face prin adoptarea unei hotărâri de Guvern pentru înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş".

"Am discutat, luni, în coaliţie despre situaţia UMF Târgu Mureş, iar preşedintele PDL, Emil Boc, a venit cu un mandat care suna în felul următor: PDL susţine aplicarea Legii educaţiei în spiritul şi litera ei, iar acest lucru se poate face prin adoptarea unei hotărâri de Guvern pentru înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş. În acest moment, discutăm despre textul propriu-zis, despre conţinutul HG, astfel încât marţi să intre în şedinţa de Guvern. Problema UMF Târgu Mureş sperăm să fie rezolvată", a spus liderul UDMR.

Vicepremierul Marko Bela afirma recent că alegerile de la UMF, în urma cărora a fost desemnat rector Leonard Azamfirei, nu au fost recunoscute de Ministerul Educaţiei, spunând că intenţionează să iasă din Guvern dacă Legea Educaţiei nu e respectată la UMF.

El declara că Legea Educaţiei, care prevede, printre altele, "anumite schimbări la universităţile multiculturale, şi anume obligaţia transferului dreptului de decizie către cadrele didactice maghiare, în cazul învăţământului în limba maghiară", nu poate fi aplicată selectiv.

Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu declara, joi, în legătură cu condiţia pusă de UDMR de înfiinţare a unei linii de predare în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, că această situaţie trebuia în mod normal rezolvată la nivelul universităţii şi nu să fie o problemă pe masa Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 300 de studenţi protestează la Târgu Mureş, scandând "Nu distrugeţi UMF".
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 300 de studenţi protestează la Târgu Mureş, scandând "Nu distrugeţi UMF"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei