Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: USL e de acord ca România să semneze şi să ratifice Tratatul de guvernanţă fiscală

Luni, 20 Februarie 2012 (19:08:21)

USL este de acord ca România să semneze şi să ratifice Tratatul de guvernanţă fiscală, urmând ca parlamentarii opoziţiei să participe la procedurile parlamentare în acest sens, a declarat, luni, preşedintele PSD, Victor Ponta.

"Decizia USL, cum am anunţat din decembrie, la consultările de la Cotroceni, nu s-a schimbat. Suntem de acord - e necesar ca România să nu rămână în afara ţărilor europene - să semnăm şi ulterior să ratifică tratatul", a spus Ponta.

El a precizat că nu este necesar ca opoziţia să semneze un protocol cu actuala putere pe această temă.

"Ce nu e necesar – şi nu va fi cazul - e să semnăm o hârtie cu cei de la putere. Nu ne-au consultat când au scris hârtia, am văzut la televizor numele noastre puse pe un document pe care nu îl cunoaştem şi în legătură cu care nu am fost consultaţi. Tratatul e între România şi celelalte ţări UE, nu între coaliţia de la guvernare şi opoziţie", a spus Ponta, care a adăugat că USL va participa la procedurile parlamentare de ratificare a Tratatului.

Liderul PSD a spus că USL cere o dezbatere publică privind consecinţele semnării acestui Tratat şi că liderii opoziţiei se aşteaptă ca Tratatul să fie semnat de premierul în funcţie, Mihai Răzvan Ungureanu, şi nu de către preşedintele Traian Băsescu.

"Tratatul e interguvernamental. Ne aşteptăm, pentru că nu are nevoie de mandat, ca premierul în funcţie, Mihai Răzvan Ungureanu, să meargă la Bruxlles să semneze acest tratat. Dacă iar ne trezim cu Traian Băsescu în locul premeierului, înseamnă că faţă de Guvernul Boc nu s-a schimbat nimic decât numele premierului, iar modul de acţiune - nu", a spus Ponta.

Partidele din coaliţie au convenit, prin semnarea, miercuri, a protocolului de aderare la Tratatul de guvernanţă fiscală, că susţin semnarea de către şeful statului la Consiliul European a acestui document şi susţin în Parlament adoptarea legii de ratificare a tratatului până la 31 decembrie 2012.

Documentul a fost semnat de liderii PDL, UDMR, UNPR şi grupului minorităţilor şi are lăsat loc liber pentru semnăturile liderilor USL.

Protocolul politic a fost semnat de preşedintele PDL Emil Boc, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian. La eveniment au fost prezenţi premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi lideri ai partidelor din arcul guvernamental.

Premierul Ungureanu a declarat, miercuri, la Parlament, îi va contacta pe liderii USL pentru a-i ruga să semneze şi ei documentul. "Eu sper să fie semnat de preşedinţii tuturor partidelor parlamenare, asta înseamnă şi PSD, şi PNL şi PC. Chiar am de gând, în momentul în care am să ajung înapoi la Guvern, să îi contactez pe cei trei lideri şi să-i rog să facă acest lucru", a spus Ungureanu.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, miercuri, la dezbarerea organizată de PSD cu privire la Tratatul Fiscal, că autorităţile de la Bucureşti se grăbesc să îl semneze fără să analizeze consecinţele asupra României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: USL e de acord ca România să semneze şi să ratifice Tratatul de guvernanţă fiscală.
 Vizualizări articol: 901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: USL e de acord ca România să semneze şi să ratifice Tratatul de guvernanţă fiscală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei