Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste o sută de angajaţi şi pacienţi ai Spitalului din Feteşti au protestat în curtea unităţii

Luni, 20 Februarie 2012 (18:09:48)

Peste o sută de angajaţi şi pacienţi ai Spitalului Municipal din Feteşti, judeţul Ialomiţa, au protestat, luni, în curtea unităţii medicale nemultumiţi că instituţia a primit fonduri băneşti insuficiente de la Casa Naţională de Sănătate şi a acumulat datorii care-i pun în pericol funcţionarea.

Protestatarii, în cea mai mare parte cadre medicale, susţin că după opt luni de la inaugurare cea mai nouă unitate spitalicească din judeţul Ialomiţa are peste un milion de lei datorii acumulate la plata utilităţilor, a furnizorilor de medicamente şi de servicii medicale, iar situaţia se repercutează asupra calităţii serviciilor medicale efectuate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ne-a ajuns cuţitul la os şi acuzăm conducerea Casei Naţionale de Sănătate de dezinteres. Casa de Asigurări nu ne plăteşte ceea ce are de plătit şi are datorie la noi. Aici sunt destui asiguraţi care plătesc, plătesc, plătesc şi banii nu ştiu unde se duc. Nu mi se pare normal. E adresabilitate mare, e genocid curat la nivelul întregii ţări şi să încerci aici, loco, pe nu ştiu câte sute de kilometri să laşi două spitale, e normal? Slobozia şi Urziceni? Vin urgenţe mari, supravieţuiesc până la Slobozia? Cine răspunde?" a declarat o angajată a Spitalului Municipal Feteşti.

O altă angajată a declarat că la fiecare salariu personalul depune bani într-un fond pentru a putea cumpăra dezinfectant pentru pardoseli, săpun, lichid, branule, seringi şi alte materiale necesare desfăşurării actului medical.

"Lucrăm cu Telemedicina, cu Spitalul Floreasca. A fost viscol, am avut infarct, am supravegheat o noapte întreagă până a venit maşina de la Contanţa pentru că nu se putea duce nici până la Slobozia, drumurile erau închise. S-a spus de undeva de sus şi se ştie cine a spus, să plecăm în altă ţară să lucrăm, dacă nu ne convine! Noi vrem să lucrăm aici, că suntem români. La fiecare salariu punem bani la bani, facem un fond să ne cumpărăm dezinfectant pentru pardoseli, săpun lichid, branule, seringi şi tot ce e nevoie ca sa facem...aşa am făcut faţă până acum, dar nu se mai poate. Avem urgenţe majore", a precizat angajata.

Managerul spitalului din Feteşti, dr. Stelian Barcari, spune că nu a mai primit bani pentru serviciile prestate încă de anul trecut, iar cuantumul datoriei a ajuns la peste un milion de lei.

"Noi am prestat servicii, dar nu au fost decontate în totalitate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Motivul este simplu, există o formulă după care se alocă suma fiecărui spital, care ne-a dezavantajat. Problema este la Ministerul Sănătăţii şi aici trebuie să acuz un pic conducerea ministerului de nepăsare, chiar discriminare pentru că prin planul naţional de paturi a redus judeţului Ialomiţa, cu aproximativ 100 de paturi, ajungand ca judeţul să aibă 2,2 paturi la mia de locuitori. Ministerul să revină asupra ordinului şi să aloce judeţului Ialomiţa un număr mai mare de paturi bugetate, aceasta ar fi solutia", a declarat managerul Spitalului Municipal Fetesti, dr. Stelian Barcari.

La nivelul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Ialomiţa, situaţia Spitalului Municipal Feteşti este cunoscută, iar conducerea instituţiei a declarat că aplică ordinul emis de Ministerul Sănătaţii şi nu există sume alocate "peste valoarea de contract".

"Sumele alocate momentan nu pot să acopere decât salariile celor angajaţi de-acolo. Casa de Asigurări neavând prevederi bugetare peste valoare de contract nu a putut să le ia in considerare, nu poate să deconteze cheltuielile făcute cu aceste cazuri peste valoarea de contract", a declarat directorul Casei Judeţene de Sănătate Ialomiţa, Mihai Geantă.

La ora transmiterii acestei stiri, cei peste o sută de angajaţi şi pacienţi ai Spitalului Municipal din Feteşti au încetat protestul desfăşurat timp de două ore în curtea unităţii medicale, însă cadrele medicale şi personalul auxiliar ssusţin că dacă situaţia lor nu se va rezolva la nivel local se vor deplasa la Bucureşti şi vor protesta în faţa Ministerului Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de angajaţi şi pacienţi ai Spitalului din Feteşti au protestat în curtea unităţii.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o sută de angajaţi şi pacienţi ai Spitalului din Feteşti au protestat în curtea unităţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei