Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primăria Sighetu Marmaţiei a avizat demolarea clădirii unde s-au produs cele două explozii

Luni, 20 Februarie 2012 (13:29:26)

Primăria din Sighetu Marmaţiei a avizat, luni, demolarea clădirii unde s-au produs cele două explozii soldate cu rănirea a 21 de persoane, după ce reprezentanţii Inspecţiei de Stat în Construcţii au solicitat o autorizaţie în acest sens, întrucât structura imobilului a fost avariată în deflagraţii.

Primarul din Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja, a declarat că o echipă de la Inspecţia de Stat în Construcţii Maramureş a reuşit să intre în interiorul imobilului unde s-au produs deflagraţiile şi a constatat că structura clădirii este avariată. Astfel, reprezentanţii Inspecţiei de Stat în Construcţii au solicitat o autorizaţie de demolare a clădirii.

Godja a precizat că a semnat autorizaţia de demolare întocmită de Serviciul de Urbanism.

Primarul a mai spus că nu ştie însă când va începe acţiunea de demolare a imobilului respectiv.

Tot luni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Mircea Man, a declarat că s-au luat măsurile care se impun pentru demolarea clădirii care reprezintă "un pericol" pentru muncitorii care lucrează în zonă.

El a mai afirmat că se va înlocui racordul la conducta de gaz, se vor face probe cu aer şi, după o verificare amănunţită, se va relua distribuţia gazelor, oprită duminică după cea de-a doua explozie.

În imobilul în care au avut loc deflagraţiile funcţionau un birou notarial şi unul de avocatură, iar la subsol era localul.

Clubul fusese renovat recent şi s-a redeschis în urmă cu aproximativ o săptămână.

Potrivit unor surse locale, la momentul primei deflagraţii în club era aglomeraţie.

Imobilul respectiv se află la intersecţia străzilor Corneliu Coposu cu Gheorghe Şincai, iar în vecinătate se situează Memorialul Sighet şi, la zeci de metri distanţă, pe o altă stradă, paralelă cu cea unde este clubul, se află sediul Primăriei Sighetu Marmaţiei.

În urma exploziei, în zona respectivă s-a format un crater de câteva zeci de metri.

De asemenea, rude ale victimelor celor două explozii soldate cu rănirea a 21 de persoane vor fi aduse, luni, la Bucureşti cu un microbuz pus la dispoziţie de primărie, acestea urmând să fie cazate în Capitală pe cheltuiala autorităţilor locale.

Primarul din Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja, declara, luni, că este vorba despre aproximativ unsprezece persoane care vor beneficia de transport şi cazare la Bucureşti.

"Am încercat să venim în ajutorul familiilor pentru că am ştiut că situaţia e gravă şi nu toţi pot ajunge la Bucureşti", a spus Godja.

Primarul mai spunea că s-a convenit ca Primăria să plătească pentru cazarea acestor persoane în hoteluri din zona spitalelor unde au fost internate victimele exploziilor.

Potrivit sursei citate, rudele vor primi şi un ajutor financiar.

Prima explozie de la clubul din Sighetu Marmaţiei a avut loc sâmbătă, în jurul orei 0.56, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze la un etaj superior al imobilului la subsolul căruia se afla discoteca, care însă nu era conectată la reţeaua de gaze. A doua explozie, care i-a surprins pe anchetatorii care făceau investigaţii la faţa locului, s-a produs în jurul orei 10.00 - 10.30.

Clubul unde a avut loc prima deflagraţie este situat la subsolul clădirii, iar deasupra acestuia este un cabinet notarial.

În urma primei explozii, şapte persoane au fost rănite, dintre care şase tinere au fost aduse duminică dimineaţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu un avion militar. Ele au suferit arsuri pe 30-60 la sută din suprafaţa corpului, mai ales pe faţă şi pe mâini.

În a doua deflagraţie, zece persoane au fost rănite, printre care trei ofiţeri de poliţie, doi pompieri şi un notar care avea biroul deasupra clubului.

Chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, a declarat că în urma celor două deflagraţii au fost rănite 21 de persoane, din care 17 au fost spitalizate - 15 la Bucureşti, una la spitalul din Sighetu Marmaţiei şi una la spitalul din Baia Mare.

Dintre cele 15 persoane rănite aduse la Bucureşti, 11 sunt internate la Spitalul de Arşi şi patru la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, i-a vizitat, duminică seara, la Spitalul de Arşi din Bucureşti pe poliţiştii şi pompierii care au suferit arsuri în urma exploziei de la Sighetul Marmaţiei. El s-a interesat şi de celelalte victime, civile, vizitându-i la Spitalul de Arşi unde au fost internaţi pentru îngrijiri după deflagraţia de la Sighet.

În cursul zilei de luni, Gabriel Berca intenţionează să viziteze şi celelalte victime internate la Spitalul Floreasca din Capitală.

Parchetul Tribunalului Maramureş face cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, distrugere şi la legea protecţiei muncii, întrucât a doua explozie s-a produs când erau în local angajaţii de la ISU, ai Poliţiei, de la Gaze, care vroiau să investigheze modul cum s-a produs deflagraţia de sâmbătă spre duminică.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, care a fost director Distrigaz, a declarat pentru presa locală că a doua deflagraţie de la Sighetu Marmaţiei putea fi evitată dacă se respectau normele de lucru şi că procedurile de intervenţie după prima explozie nu au fost respectate.

Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat pentru MEDIAFAX că primele date în cazul celei de-a doua explozii de la Sighetu Marmaţiei arată că ar fi fost încălcată o regulă elementară, şi anume nu ar fi fost întreruptă furnizarea cu gaze şi electricitate în clădire.

Prefectul de Maramureş, Alexandru Pocol, a declarat că cea de-a doua explozie s-a produs chiar în momentul în care şeful companiei de gaze din Sighetu Marmaţiei a semnalat cu detectorul prezenţa gazului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Sighetu Marmaţiei a avizat demolarea clădirii unde s-au produs cele două explozii.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Sighetu Marmaţiei a avizat demolarea clădirii unde s-au produs cele două explozii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei