Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scrisoare deschisă

Stimate domnule senator Orest Onofrei,

Ne bucură şi ne onorează în acelaşi timp grija deosebită pe care o purtaţi locuitorilor din Milişăuţi, dar şi din alte localităţi ce au trecut în ultimii ani la rangul de oraş. Ne pare rău doar pentru un singur lucru, că această grijă nu se manifestă mai des, ci doar din când în când, mai exact din 4 în 4 ani, atunci când se apropie alegerile.

Îndrăznesc să vă reamintesc că ultima vizită oficială în Milişăuţi a fost pe timpul când eraţi prefect, înainte de alegerile parlamentare, mai precis în august 2008, ocazie cu care le-aţi răspuns cetăţenilor ce vă întrebau când vor reveni la statutul de comună: „Oameni buni, nu ne mai putem întoarce înapoi la opincă”. V-au auzit toţi cei adunaţi atunci în faţa primăriei.

Apoi, când la iniţiativa subsemnatului, pe 29 august 2010 a avut loc în Milişăuţi un referendum local pentru revenirea la statutul de comună, nu v-am văzut defel prin circumscripţie, ca să îndemnaţi oamenii să participe la referendum.

Nu vreau să insinuez nimic, probabil nu aţi avut timp. Fiind senator în Parlamentul României, aveaţi alte treburi mult mai importante, care nu v-au permis să treceţi măcar o dată prin Milişăuţi ca să vă întâlniţi cu alegătorii, să discutaţi despre problemele care-i frământă cu adevărat. Aţi fost foarte ocupat să votaţi o mulţime de măsuri pentru binele poporului.   V-am văzut cu toţii la televizor, în prezidiul Senatului, cum număraţi voturile care ne-au adus o mulţime de facilităţi: TVA de 24%, salarii mai mici cu 25%, pensii mai mici cu 15%, taxe auto din ce în ce mai mari, tăierea alocaţiilor pentru copii, a ajutoarelor sociale şi a altor drepturi. Am înghiţit cu greu toate acestea şi le-am răbdat, dar parcă o mângâiere tot a fost, că avem şi noi un bucovinean acolo, în fruntea ţării.

Acum, că au mai rămas câteva luni până la alegeri, o să trebuiască cumva să veniţi în faţa locuitorilor din Milişăuţi, să le explicaţi direct cum trăiesc ei greu din cauza impozitelor mari de oraş, cum nu au ei străzi asfaltate şi canalizare, cum truda lor se vinde pe preţuri de nimic, căci n-au acces în pieţe, că s-a făcut sacul de azot 100 de lei şi kg de cartofi 25 de bani, cum cadastrul este gratuit doar pentru terenul de pe lună, şi altele şi altele, nenumărate.

Iar când va fi să arătaţi cu degetul spre vinovaţi, ştim deja că nicidecum nu se va întoarce către sine, căci toate relele din ţara asta de unde vin, dacă nu de la odioasa opoziţie?!

Vă adresez deci cu această ocazie invitaţia de a ne onora cu prezenţa dumneavoastră la o adunare populară a locuitorilor din Milişăuţi. Poate aşa o să aflaţi că în realitate impozitele pe clădiri şi terenuri nu diferă prea mult de la un oraş de categoria III – cu suntem acum, la o comună de rangul I – cum eram înainte. Consiliul local a aprobat zonarea localităţii în aşa fel că impozitele sunt minime pentru majoritatea locuitorilor, în anumite situaţii chiar mai mici decât la comune. Locuitorii din Milişăuţi nu au taxe de pază, PSI, iluminat public, etc. Am făcut tot ceea ce a fost în puterile noastre pentru ca oamenii să nu fie afectaţi. Ceea ce nemulţumeşte cu adevărat cetăţenii, şi ne miră că nu ştiţi, este taxa pe autovehicule, care are acelaşi nivel indiferent că suntem oraş, comună sau municipiu, şi pe care nu avem dreptul să o diminuăm.

 

Cu respect,
Mircea Laurus
Primar al oraşului Milişăuţi, judeţul Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stimate domnule senator Orest Onofrei,.
 Vizualizări articol: 865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.45/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
Stimate domnule senator Orest Onofrei,4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PRIMAR ZERO trimis de
(20 feb 2012, 12:09:33
CE TUPEU PE ACEST ESCROC mircea laurus EL ESTE SIGURUL VINOVAT DE DECLARAREA MILISAUTULUI CA ORAS.LA REFERENDUM A FURAT VOTUL CETATENILOR IAR ACUM DA VINA PE ALTII.SI SENATORUL ONOFREI ARE PACATELE LUI.
2.   Bravos! frumoasa scrisoare! trimis de
(20 feb 2012, 12:27:00
daca nu de altceva, de creier sigur nu duce lipsa domnul primar!
3.   Fara trimis de
(20 feb 2012, 14:27:59
SA II FIE RUSINE LUI ONOFREI SI PDLISTILOR LUI. NOI, ROMANII, VREM O CONDUCERE CARE SA NE DEA:
-SALARIII MAI MARI LA BUGETARI CU CEL PUTIN 200%
-PENSII PENTRU MAI SI MAPN DE 300 MILIOANE
-INDEMNIZATII PENRTU MAMICI EGALE CU PATRATUL SALARIULUI CEL MAI MARE AL MAMICII AVUT VREODATA
-CORNURI SI LAPTE LA DISCRETIE INCAT COPII SA NU MAI FACA OAMENI DE ZAPADA IN CURTEA SCOLII CI OAMENI DIN CORNURI SI LAPTE
-BANI LA DISCRETIE PENTRU CAT MAI MULTE SERBARI ORASENESTI,COMUNALE,SATESTI,CA SI ALTELE SI ONDURI FARA NUMAR PENTRU TOATE TARAFURILE, FANFARELE SI FORMATIILE POPULARE SI DE TRADITII
-BANI SI AJUTOARE SOCIALE PENTRU TOTI VALUTISTII, AFACERISTII SI EXCROCII CARE NU AU AFACERI INREGISTRATE LEGAL
-STATUL SA PLATEASCA INTRETINEREA LA TOTI CEI CARE AU MULTE APARTAMENTE CU MULTE CAMERE MAI ALES IN CENTRUL ORASULUI, GHIAR DACA LEGAL O SINGURA PERSOANA LOCUIESTE IN ELE
MAI CEREM DEASEMENEA:
-SA FIE LASATI POLITISTII SA IA SPAGA
-POLITISTII DE LA FRONTIERA SA FIE LASATI SA FACA TRAFIC DE TIGARI
-PROFESORII SA FIE LASATI SA VANDA NOTE SI SA IA SPAGA
-PENSIONARII DE LA STAT SA AIBA VOIE SA LUCREZE LA STAT PE ORICATE FUNCTII
-SA NU MAI FIE INTERZISE MITA SI SPAGA

...CINE MAI DORESTE MAI POATE COMPLETA

4.   P S trimis de
(20 feb 2012, 14:57:54
TOTI CARE SUSTIN ACESTE REVENDICARI SUNT ASTEPTATI LA DEMONSTRATIE IN FATA PREFECTURII DIN SUCEAVA CAT SI IN CENTRUL MARILOR ORASE SI IN PIATA UNIVERSITATII DIN BUCURESTI.
5.   Ptr primaru mircea laurus a lui ileana trimis de
(20 feb 2012, 19:17:09
Acest individ m-ai are tupeu sa vorbeasca asemenea prostii,dupa ce a distrus tot satu in 12 ani m-ai vrea un mandat. Cu mirzacu ne-a facut oras si cu nichifor vrea sa ne faca municipiu,dar noi acum o sa il votam sa mearga in Corea s-au in Iran ca acolo este tara uslistilor ADIOOOOOOO USLLLLLLLLLL.
6.   Comentariu trimis de
(20 feb 2012, 22:53:02
domnule primar,tot respectul pentru curajul de a lua pozitie fata de veterinarul demagog care a ramas cu defecte profesionale daca crede ca va duce turma unde vrea el......
7.   Pentru janik trimis de
(21 feb 2012, 08:30:06
janik esti slugoiu lui laurus si te-a pus comentezi.Putine slugi i-au mai ramas credincioase.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei