Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Nu sunt asociat cu greva opoziţiei, revin în Senat dacă se discută scrisoarea către FMI

Luni, 20 Februarie 2012 (18:07:06)

Fostul preşedinte al Senatului Mircea Geoană a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că va reveni la lucrările plenului atunci când Guvernul va trimite spre ratificare Parlamentului scrisoarea de intenţie către FMI.

Geoană a spus că nu este asociat în niciun fel grevei parlamentare a opoziţiei, care are mai multe accente politice, însă nici nu poate accepta continuarea practicii "antidemocratice şi arogante" a fostului Guvern şi a actualei majorităţi.

"Primul gest pe care prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu ar trebui să îl facă în relaţia cu opinia publică şi cu Parlamentul este o dezbatere şi un vot pentru ratificarea scrisorii de intenţie către FMI, în care se prezintă adevăratul program de guvernare al României şi care conţine măsuri în toate domeniile, începând cu pensii şi salarii, sănătate şi terminând cu posibile privatizări", a declarat fostul preşedinte al Senatului.

El a precizat că îşi va relua prezenţa, ca senator independent, când noul premier îşi va modifica modul de raportare la Parlament. "Mă bucur că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a acceptat sugestia mea şi a decis că este oportună o nouă întâlnire cu Jeffrey Franks, şi cred că se impune discutarea urgentă a scrisorii de intenţie în Parlament, cu atât mai mult dacă se ajunge la o modificare a acesteia. Sugestia mea este ca lunea viitoare Guvernul să trimită Senatului, care este primă cameră sesizată, proiectul de lege privind ratificarea scrisorii de intenţie, astfel încât aceasta să fie dezbătută de Parlament înainte de a fi semnată de board-ul Fondului. Ar fi un bun prilej şi pentru Mihai Răzvan Ungureanu să prezinte şi propria lui viziune asupra programului de guvernare, mai ales că acest aspect a cam lipsit din discursul de investitură", a mai declarat Geoană.

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, luni, că menţinerea protestului parlamentar al USL dărâmă exact principiile pe care opoziţia le-a reclamat când a decis să nu participe la lucrările Parlamentului.

Întrebat dacă puterea ar putea conta şi pe venirea lui Mircea Geoană la lucrările Senatului, pentru a avea cvorum, Berceanu a răspuns: "Am putea, dar nu ştiu pe cine conetează Mircea Geoană".

Şedinţa plenului Senatului de luni a fost suspendată, apelul nominal indicând că în sală erau prezenţi doar 63 de senatori, deşi pe tabelul de semnături îşi înregistraseră prezenţa 73 de senatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Nu sunt asociat cu greva opoziţiei, revin în Senat dacă se discută scrisoarea către FMI.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Nu sunt asociat cu greva opoziţiei, revin în Senat dacă se discută scrisoarea către FMI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei