Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Semne de întrebare

Lichidator judiciar, suspectat de trucarea unei vânzări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ovidiu Călin, unul dintre sucevenii care se ocupă cu procedurile de lichidare judiciară în cazul firmelor cu probleme financiare, este acuzat că a trucat vânzarea unor bunuri. Mai exact, administratorul firmei Multiconsult IPURL s-a ales cu o plângere penală depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în care este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, respectiv înşelăciune în dauna avutului privat, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals.

Totul a plecat de la Adunarea Creditorilor convocată de Ovidiu Călin la sediul firmei sale în ziua de 27 ianuarie 2012 şi în care trebuia analizată situaţia SC Eunis SRL Brodina, firmă în cazul căreia sunt începute procedurile de lichidare judiciară.

La şedinţa respectivă, unde trebuia discutată vânzarea unor bunuri aparţinând SC Eunis SRL, au fost convocaţi toţi creditorii. O parte dintre ei şi-au trimis punctul de vedere prin corespondenţă, alţii nu s-au prezentat deloc, dar a fost şi un caz când unul dintre creditori a venit la ora şi ziua stabilită de Ovidiu Călin.

SC Tarsin Com SRL Vicovu de Sus, care are de recuperat suma de 56.279 de lei, adică 6% din datoriile acumulate de SC Eunis SRL Brodina, şi-a trimis un reprezentant la şedinţa Adunării Creditorilor.

Numai că, surpriză. La sediul Multiconsult IPURL din Suceava erau doar angajatele firmei, nu şi Ovidiu Călin. După ce au încheiat un act din care rezultă că au fost prezenţi la ora şi în ziua stabilită, reprezentanţii Tarsin Com au plecat de la sediul Multiconsult.

Surprizele nu s-au încheiat aici. După câteva zile, creditorii primesc înştiinţarea că şedinţa a avut loc, iar ca dovadă este ataşat şi un proces verbal.

„În acel proces verbal se atestă că în ziua de 27 ianuarie 2012, ora 10.00, la sediul Multiconsult din Suceava s-a ţinut Adunarea Creditorilor a SC EUNIS  SRL Brodina, unde s-a aprobat vânzarea bunurilor către SC TRANSCOJO SRL Brodina. Acest lucru este total fals, pentru că Adunarea Creditorilor nu a avut loc. Deci cum poţi încheia un proces verbal la ceva ce nu a existat?”, s-a întrebat Beniamin Lucescu, administratorul SC Tarsin Com SRL Vicovu de Sus.

 

„Cu 6% mergi acasă, nu vii să ridici glasul”

Ovidiu Călin recunoaşte că la ora când singur convocase Adunarea Creditorilor firmei SC Eunis SRL Brodina, nu se afla la sediul firmei, dar spune că acest amănunt este lipsit de importanţă. „La acea oră nu eram la sediu, dar care-i problema? S-a votat prin corespondenţă cu două zile mai devreme, inclusiv cei de la Tarsin au trimis un punct de vedere. Eu cred că ei nu cunosc legea şi caută să mă intimideze. În plus, eu reprezint interesele tuturor creditorilor, nu doar ale unuia sau altuia. Iar cei de la Tarsin au 6% din totalul creditelor ce trebuie recuperate. Cu procentul ăsta mergi acasă, nu vii să ridici glasul”, a declarat Ovidiu Călin.

Administratorul Multiconsult IPURL Suceava a mai precizat că ceea ce s-a întâmplat pe data de 27 ianuarie oricum nu are, cel puţin deocamdată, nici un efect, şi asta pentru că procedura de vânzare a fost suspendată ca urmare a contestaţiei formulată de reprezentanţii SC Tarsin Com SRL Vicovu de Sus.

O decizie privind valabilitatea acestui proces verbal se va lua de către judecătorul sindic cu ocazia primei şedinţe în care se va pune din nou în discuţie situaţia firmei Eunis din Brodina.

 

·       Cumpărătorul, aceeaşi persoană cu administratorul firmei aflate în lichidare judiciară

 

Un alt aspect cel puţin ciudat al tranzacţiei pe care Ovidiu Călin a certificat-o în procesul verbal buclucaş din ziua de 27 ianuarie 2012 este legat de firma care a achiziţionat bunurile. Este vorba de un autocamion marca Scania, o remorcă auto marca Ridler şi o semiremorcă auto marca Doll. Cele trei bunuri trebuiau să ajungă în proprietatea SC Transcojo SRL Brodina, firmă care o are ca administrator pe Veronica Juravle, adică aceeaşi persoană care conduce şi SC Eunis SRL Brodina.

Bunurile trebuiau să fie vândute cu preţul de 29.000 de euro, plus TVA, în patru rate lunare. Reprezentanţii SC Tarsin Com SRL spun că în felul acesta creditorii ar fi păgubiţi. „Noi am făcut o contraofertă, prin care ne-am arătat disponibilitatea de a plăti pentru cele trei bunuri suma de 30.000 de euro, într-o singură tranşă. Am fost refuzaţi de domnul Ovidiu Călin”, a explicat Beniamin Lucescu.

Referitor la acest aspect, administratorul Multiconsult IPURL Suceava spune că legea nu-i interzice să vândă bunuri către o societate deţinută de aceeaşi persoană care gestionează şi firma aflată în lichidare judiciară.

În plus, Ovidiu Călin a mărturisit că principalii creditori, băncile, au fost de acord cu vânzarea celor trei bunuri către SC Transcojo SRL Brodina, la preţul şi în condiţiile menţionate.

 

SC Tarsin Com SRL îi cere lui Ovidiu Călin daune de 100.000 de lei

În plângerea penală care-l vizează pe Ovidiu Călin se arată că acesta a acţionat cu rea-credinţă nu doar împotriva celor de la Tarsin Com, dar şi împotriva celorlalţi creditori.

„Considerăm că lichidatorul debitoarei SC Eunis SRL, Multiconsult IPURL Suceava, prin economist Călin Ovidiu, a încălcat deontologia profesională, încercând să vândă bunurile aparţinând debitoarei, la un preţ inferior decât cel al pieţei, vânzând către fostul administrator şi asociat venit cu o altă societate, refuzând un preţ mai mare în dezavantajul creditorilor, preţ ce urma sa fie achitat integral şi nu în rate, astfel cum a fost solicitat şi aprobat de către lichidator, întocmind în fals procesul verbal din data de 27 ianuarie 2012, ca şi cum ar fi fost prezent la ora 10.00, cu toate că acesta nu se afla în sediul propriului cabinet de insolvenţă, astfel cum a menţionat în scris”, se arată în plângerea penală depusă împotriva lui Ovidiu Călin.

Cei care l-au reclamat la Parchet pe administratorul SC Multiconsult IPURL consideră că au fost prejudiciaţi prin manevrele făcute de Ovidiu Călin, motiv pentru care îi cer şi daune de 100.000 de lei, constând în prejudiciul nerecuperat din culpa sa, la care se adaugă cheltuieli materiale de reprezentare, dobânzile legale, precum şi daune morale.

 

Ce datorii are SC Eunis SRL Brodina

Problemele financiare ale firmei administrate de Veronica Juravle au început de câţiva ani. Pentru că nu a reuşit să-şi mai achite datoriile,  SC Eunis SRL a intrat în procedură de insolvenţă. Datoriile acumulate de firma din Brodina se ridică la 1.893.777 de lei. BancPost figurează cu 366.941 de lei de recuperat, ALPHA BANK cu 114.939 de lei, în timp ce datoriile la bugetul de stat se ridică la 113.675 de lei. De asemenea, SC Eunis SRL mai are de plătit 232.273 de lei către asociaţi conturi curente, dar şi 827.828 de lei către diverşi furnizori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lichidator judiciar, suspectat de trucarea unei vânzări.
 Vizualizări articol: 2326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 7 voturi
Lichidator judiciar, suspectat de trucarea unei vânzări4.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bani vorbesc trimis de
(20 feb 2012, 17:44:50
De abia acum domnul Calin a fost prins cu mata in sac ......?
El a incasat deja 60.000 euro de la un domn Stefan care deja lucreaza cu camionul SV-28-NIS ...... presupun ca are de unde sa dea sa isi rezolve problema ..
2.   Estul salbatic trimis de
(20 feb 2012, 18:23:41
asta e estul salbatic, fiecare face ce vrea. Toti executorii judecatoresti ar trebui sa fie controlati la sange pentru ca sunt cele mai mari lichele , lupi cu blana de lup.Vor continua sa fure pana cand unul o sa descarce o pusca in capul vreunui lup.
3.   Fraude si inscenari trimis de
(20 feb 2012, 20:12:59
si mai inscenat singur furtul de camion parca un camion se fura ca o bicicleta si o macara se da jos de pe masina in 5-10min.
4.   Raspuns trimis de
(20 feb 2012, 20:56:42
Oare de Codul deontologic al ziarstilor in Suceava nu s-a auzit , mai exact de art 5 ce prevede....Se va avea in vedere respectarea principiului prezumtiei de nevinovatie, astfel incat nici un individ nu va fi catalogat drept infractor pana cand o instanta juridica nu se va pronunta..... cam ciudata garba domnului ziarist care a scris articlul din presa avand in vedere ca termnul de solutionare a cauzei este in data de 21.02.2012, nu?????? ce sa mai zicem de art 1 ceprevede Ziaristul are datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat..... si impartialitatea in prezentul articol unde e ?????? si totusi de ce atata graba in publicare?????/ oare sa fie pentru intimidarea lichidatorului pentru termenul de judecata din 21.02.2012....................
5.   STRIGATOR LA CER CE SE INTIMPLA IN SUCEAVA trimis de
(21 feb 2012, 11:32:36
IL INTREB PE ,,MAMCIUC,,DACA PREZUMTIA DE NAVINOVATIE IN CAZUL LUI ADRIAN CASUNEANU(FOSTUL COMISAR A GARZII DE MEDIU)MAI ESTE VALABILA????TININ-D CONT CA ACESTA DIN 2006 A STAT IN ACEASTA PREZUMTIE DE NEVINOVATIE PINA IN ZIUA DE AZI SI D-ZEU STIE PINA CIND UNDE POLITIA,PARCHETUL SI JUSTITIA II DA N.U.P IAR ACEST DEMON REPREZINTA UN PERICOL PUBLIC DATORAT IN SPECIAL MODULUI DE OPERARE SI GRAVITATII INSELACIUNILOR.
6.   Comentariu trimis de
(21 feb 2012, 11:49:53
COINCIDENTA SAU NU TOT ACEST INDIVID SE OCUPA DE PROCEDURA DE LICHIDARE JUDICIARA SI IN DOSARUL NR.7417/86/2011

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei