Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu i-a adresat un mesaj de felicitare Arhiepiscopului Lucian Mureşan, numit Cardinal

Luni, 20 Februarie 2012 (19:46:33)

Preşedintele Traian Băsescu i-a adresat, luni, un mesaj de felicitare Preafericirii Sale Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major de Alba-Iulia şi Făgăraş al Bisericii Române Unite cu Roma, cu prilejul ridicării acestuia la demnitatea de Cardinal de către Suveranul Pontif.

"Preafericite Părinte Cardinal, primirea de către Prefericirea Voastră a demnităţii de Cardinal al Bisericii Catolice reprezintă un eveniment major al vieţii religioase din România, un moment de înaltă recunoaştere şi preţuire a lucrării de o viaţă a Preafericirii Voastre, care aţi contribuit prin sacrificiu de sine, credinţă neînfrântă şi îndelungă răbdare la supravieţuirea în suferinţă şi apoi la renaşterea în libertate a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, pe care astăzi o călăuziţi ca Arhiepiscop major. Sunt deosebit de onorat şi bucuros să vă adresez, cu acest prilej, cele mai calde felicitări şi urări în numele statului român şi al meu personal", se arată în mesajul preşedintelui Traian Băsescu, citat într-un comunicat al Preşedinţiei remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Preşedintele afirmă că Biserica pe care Lucian Mureşan o păstoreşte "a cunoscut prigoana comunismului şi martiriul, dar a ştiut să rămână fidelă credinţei proprii şi a primit răsplata libertăţii şi a recunoaşterii meritelor sale".

"Biserica pe care o reprezentaţi acum în Colegiul Cardinalilor a avut un rol însemnat în istoria noastră, ştiind să unească spiritualitatea şi ataşamentul faţă de poporul român, morala creştină şi spiritul civic, credinţa şi valorile educaţiei. După cum se ştie, contribuţia membrilor Şcolii Ardelene constituie unul dintre momentele fondatoare ale culturii române, tot aşa cum unitatea naţională a românilor este legată de figura luminoasă a episcopului Iuliu Hossu, cel care a dat glas Proclamaţiei Unirii de la 1918", susţine preşedintele Băsescu.

Şeful statului afirmă că Lucian Mureşan transmite puterea curajului, a înţelepciunii şi a blândeţii, asemenea cardinalilor Iuliu Hossu şi Alexandru Todea.

"Continuându-i, prin hotărârea Sanctităţii Sale Papa Benedict XVI, pe Cardinalii români Iuliu Hossu şi Alexandru Todea, pe care i-aţi cunoscut şi i-aţi urmat din tinereţe, Preafericirea Voastră ne transmiteţi, asemenea lor, puterea curajului, a înţelepciunii şi a blândeţii pe care, după o viaţă plină de încercări, le puneţi cu generozitate în slujba binelui comun, a dialogului şi a prezenţei în societate a virtuţilor credinţei creştine. Fie ca Dumnezeu să vă dăruiască sănătate, viaţă îndelungată şi plină de împliniri în slujirea înaltă la care aţi fost chemat. Întru mulţi ani!", se arată în mesajul preşedintelui.

Papa Benedict al XVI-lea a numit, sâmbătă, 22 de noi cardinali la Vatican, între care şi pe Preafericitul Lucian Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Vaticanul a anunţat numele noilor cardinali în ianuarie. Între cei ridicaţi la rangul de cardinal se numără Arhiepiscopul de New York Timothy Dolan, Arhiepiscopul Edwin F. O'Brien de Baltimore, Arhiepiscopul de Toronto Thomas Collins, precum şi Episcopul de Hong Kong John Tong Hon şi Arhiepiscopul Major George Alencherry din India. Ceilalţi clerici provind in Germania, Olanda, Cehia, România, Brazilia şi Italia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu i-a adresat un mesaj de felicitare Arhiepiscopului Lucian Mureşan, numit Cardinal.
 Vizualizări articol: 860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu i-a adresat un mesaj de felicitare Arhiepiscopului Lucian Mureşan, numit Cardinal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei