Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 500 de proiecte de legi, unele datând din 2005, uitate la comisiile Camerei

Luni, 20 Februarie 2012 (16:30:27)

Aproape 500 de proiecte de legi, unele din 2005, au termene de depunere a rapoartelor de la comisii depăşite şi pot fi înscrise pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor pentru a fi dezbătute fără aceste rapoarte, printre acestea aflându-se Legea turismului şi Statutul minorităţilor naţionale.

Lista celor 489 de iniţiative legislative s-a aflat în mapa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor de luni şi reprezintă o anexă la proiectul ordinii de zi săptămânale.

Potrivit acestui document, printre proiectele cu termenele de depunere a rapoartelor comisiilor depăşite şi care pot fi înscrise pe ordinea de zi fără raport se află şi unele la care Camera este for decizional, cum ar fi proiectul Statutului minorităţilor naţionale din România, ordonanţe privind circulaţia pe drumurile publice, privind măsuri de combaterea evaziunii fiscale.

Alte proiecte sunt cele referitoare la modificarea Ordonanţei de urgenţă 56/2010 privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase, la modificarea legii sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice, la reexaminarea preşedintelui a legii regimului infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice, la punerea în aplicare a Codului Penal şi pentru modificarea unor acte normative care cuprind dispoziţii penale.

Proiectul legii turismului, pentru modificarea legii privind reglementarea prelucrării datelor cu caracter personal de către structurile MAI în activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor sunt fără rapoarte din partea comisiilor.

Alte proiecte privesc instituirea Zilei limbii române, privind reglementarea activităţilor de lobby, alocarea unui elicopter SMURD în fiecare regiune de dezvoltare şi consacrarea Zilei de 10 mai ca ziua independenţei - zi de sărbătoare naţională.

Unele dintre aceste proiecte au fost în dezbaterea Senatului în 2005, 2007, 2008 sau 2009, dar sunt şi proiecte dezbătute în 2010 sau 2011.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, Biroul Permanent, din proprie iniţiativă sau la solicitarea motivată a iniţiatorului, poate include în proiectul ordinii de zi dezbaterea unui proiect de lege sau a unei propuneri legislative la care termenul de depunere a raportului a fost depăşit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 500 de proiecte de legi, unele datând din 2005, uitate la comisiile Camerei.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 500 de proiecte de legi, unele datând din 2005, uitate la comisiile Camerei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei