Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Structură nouă

Flutur şi Popescu au „năşit” înfiinţarea Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Suceava a luat fiinţă sâmbătă Asociaţia Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România, printre membrii fondatori numărându-se 23 de fermieri din Suceava, Botoşani, Vaslui, Bistriţa, Iaşi, Braşov, Cluj şi Maramureş. Şedinţa de constituire a avut loc la sediul Consiliului Judeţean, iar şeful acestei instituţii, Gheorghe Flutur, alături de prefectul Sorin Arcadie Popescu, a „năşit” înfiinţarea noii structuri asociative.

Flutur a salutat decizia crescătorilor de animale din ţară de a pune bazele unei asociaţii, arătând că aceasta trebuie să valorifice marea oportunitate care există atât pe piaţa din România, cât şi pe piaţa Uniunii Europene, unde există un deficit de 200.000 de tone de carne de vită.

Flutur a declarat: „Îmi aduc aminte că, atunci când am fost ministru al Agriculturii, preocupările mele s-au îndreptat spre partea de zootehnie şi taurine, în special. Aici România are o particularitate care nu o poţi schimba peste noapte, un număr mare crescători de animale, dar cu puţine animale pe exploataţie. A fost un mare dezavantaj, pentru că până la urmă cei care au avut o vacă, două, trei şi au vrut să iasă pe piaţă cu lapte sau carne au avut o mare problemă. Nefiind organizaţi, erau la cheremul pieţei şi nu totdeauna câştigau. Cred că, pentru perioada următoare, astfel de organizaţii vor avea un rol hotărâtor. Toată lumea întreabă de ce 70% din produsele alimentare din magazinele mari sunt din import. Când stau de vorbă cu relailerii, ei spun că nu au cu cine negocia în România, că sunt mici producători şi lor le trebuie cantităţi mari şi continuitate în aprovizionare şi atunci rolul asociaţiei este să devină puternică pentru ca ei să negocieze cu dumneavoastră”.

Şeful administraţiei judeţene a dat exemplul de succes al Asociaţiei „Produs în Bucovina”, înfiinţată tot la sediul Consiliului Judeţean, ai cărei membri şi-au ridicat substanţial cifra de afaceri vânzând produsele tradiţionale în toată ţara, dar şi în străinătate. Flutur le-a sugerat membrilor Asociaţiei să folosească modelul din Uniunea Europeană şi să dea bovinele la crescut în gospodăriile ţărăneşti până ating greutatea de sacrificare, un fel de „lohn zootehnic”, după cum s-a exprimat şeful administraţiei judeţene, şi de asemenea să caute să devină acţionari la unul sau două abatoare mari. Preşedintele Consiliului Judeţean le-a mai propus crescătorilor de animale o întâlnire cu ministrul Agriculturii la începutul lunii martie pentru lansarea unui program pe zootehnie.

 

Deficit de 200.000 de tone de carne de vită pe piaţa UE

La rândul său, prefectul Sorin Popescu, a cărui familie deţine o fermă cu 100 de capete de animale, a ţinut să-i felicite pe organizatori pentru iniţiativa de a înfiinţa Asociaţia şi le-a promis sprijinul său total.

„Ca să putem fi auziţi trebuie să ne asociem. Această asociaţie este foarte bine venită, mai ales că pentru prima dată Ministerul Agriculturii la iniţiativa noastră, discută despre subvenţionarea creşterii de vaci de carne. Deocamdată, discuţiile sunt pentru elaborarea unui act normativ pentru zona defavorizată. Sumele nu sunt deloc de neglijat. Se discută pentru vaca de carne de o subvenţie de 150 de euro pe an”, a spus Popescu.

Trebuie spus că organizatorii au luat decizia de a înfiinţa Asociaţia Asociaţia Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România la Suceava întrucât judeţul Suceava este pe primul loc în ţară la numărul de taurine, deţinând 170.000 de capete, şi tot pe prima poziţie la producţia de lapte de vacă.

 

Preşedintele Asociaţiei a fost ales suceveanul Dumitru Grigorean

În urma scrutinului, preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România a fost ales suceveanul Dumitru Grigorean. În funcţiile de vicepreşedinte au acces Ovidiu Ciuruş, Bogdan Pantazi, Nistor Burduhos, iar în postul de secretar Ovidiu Prodaniuc. Sediul Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România a fost stabilit în comuna Moara.

În perioada următoare, Asociaţia îşi va elabora planul de acţiuni, precum şi o strategie pe termen lung.

Cei 23 de membri fondatori ai Asociaţiei deţin un efectiv total de 2.500 capete bovine din rase de carne sau metişi. La şedinţa de constituire au participat în total 35 de crescători de bovine, reprezentând atât societăţi comerciale, cât şi persoane fizice, iar printre oficialităţile prezente s-au numărat directorul Camerei Agricole Suceava, Viorel Marinache, şi directorul Direcţiei Sanitare Veterinare, Petrea Dulgheru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur şi Popescu au „năşit” înfiinţarea Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România.
 Vizualizări articol: 1026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Flutur şi Popescu au „năşit” înfiinţarea Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(20 feb 2012, 11:03:20
Te uiţi în gura lu’ Flutur ? vizionare plăcută !
Şi el se uită la tine ... în buzunar
Şi (eventual ) despre a-l vota (iar) cu tine discută
Pe alte subiecte discută cu tine .. prin ziar

Mitinguri , proteste ... coafura-i rezistă !
Se exhibă-n cuvinte mari : reformă , bunăstare
Pentru el (ACUM) o singură chestie există :
CUM SĂ FIE (re)ALES ŞI DATA VIITOARE

C.J. Suceava-i ca o Curte Medievală (pe bune )
E ca un recviem cu amintiri despre stăpâni şi slugi
Slugile atacă(şi) pe net ( deh , vremuri moderne ! )
Sunt “victime” , cumva , în stare de .. lăptuci ! ! !

Ironia a murit ( demuuult ) . Trăiască nostalgia !!!
Va muri şi băsismul ! Trăiască Suceava,România !
1.1  RE: * trimis de
(20 feb 2012, 11:07:39
Manipulare comunista....promovata de USL-aci care sunt doar niste latrăi. Nu stiu altceva decat sa critice ceea ce este bun, doar doar asa vor pacali poporul si vor pune mana pe putere.
1.2  RE: * trimis de
(20 feb 2012, 12:43:30
De ce a trebuit sa se bage in seama Flutur cu infiintarea acestei asociatii? Oare chiar nu s eputea fara el? Este evident pentru orie om de bun simt ca implicarea CJ si a lui Flutur e doare de propaganda ieftina electorala. Au inceput sa le dispara pupinbasistii si trebuia sa faca maestrul manipularii ceva. Poate cei mai in varsta isi aduc aminte de la revolutie indemnurile "Fa-te ca faci ceva ca te filmeaza astia!" Tot asa si Flutur se mimeaza harnicia si apare in presa, poate poate mai prosteste niste opincari.
1.3  RE: * trimis de
(20 feb 2012, 13:02:01
Pe opincarii din USL ii prosteste doar Mirza si ai lui mosnegi.
1.4  RE: * trimis de
(20 feb 2012, 19:08:49
Pe tine te-a prostit natura!
2.   Aviara 2 trimis de
(20 feb 2012, 12:17:26
DORESC SA INFIINTEZ ASOCIATIA ;GRIPA AVIARA"-relatii la...
2.1  RE: Aviara 2 trimis de
(20 feb 2012, 12:24:44
Stefan cel Mare nr. 36
contact: uetuetuet contact(maimut@)cîjîsuce
3.   .................. trimis de
(20 feb 2012, 13:28:46
O strategie eficenta de relansare a economiei,cel putin locale.Bravo lui Flutur ,intreprinzatorii si producatorii trebuiesc sprijiniti,e o ramura foarte importanta!
3.1  RE: .................. trimis de
(20 feb 2012, 19:06:57
Flutur ar putea sa faca si asociatia celor ce scriu cu oi pe dealuri la Bucsoaia.
3.2  RE: .................. trimis de
(21 feb 2012, 12:11:02
Si ce e gresit in asta,macar a dat dovada de originalitate:))!
4.   Comentariu trimis de
(20 feb 2012, 15:28:59
Daca tot ne-au vandut tara cei de la psd, este o idee extraordinara sa relansam agricultura, zootehnia.Nu poti decat sa te bucuri cand vezi ca mai exista oameni ca Gheorghe Flutur.
5.   VolumII-sindromul vacii nebune trimis de
(20 feb 2012, 16:58:31
Autor.......G. Flutur
Vol.I........gripa aviara
vol. II.......sindromul vacii nebune
vol.III.......
....multumesc GEMMA
6.   Initiativa foarte ok! trimis de
(20 feb 2012, 17:47:16
Ma bucur ca autoritatile creeaza facilitati si un cadru adecvat pentru ca oamenii muncitori si gospodari sa isi desfasoare activitatile. Felicitari autoritatilor pentru aceasta initiativa! Doar noi vom avea de castigat prin calitatea animalelor/produselor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei