Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe străzile Sucevei

Aproape 15 maşini cu cauciucurile tăiate ori înţepate, într-o singură noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 15 suceveni şi-au găsit la mijlocul săptămânii trecute roţile de la autoturisme tăiate ori înţepate, poliţiştii încercând acum să dea de urma indivizilor care au făcut distrugerile.

Dintre păgubiţi, doar o mică parte au depus plângere la poliţie, restul mergând direct să-şi rezolve problema la o vulcanizare, fără a mai apela la poliţie să afle cine şi de ce le-a spart cauciucurile.

Potrivit judiciariştilor poliţiei, maşinile care au avut de suferit erau parcate în zona Universităţii –zona Curcubeu –Aleea Venus, în general prin spatele blocurilor.

Poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul municipiului Suceava au explicat că cei care au comis distrugerile au tăiat ori înţepat cauciucurile cu un cuţit şi o şurubelniţă în cruce. Oamenii legii au încercat să găsească martori sau imagini surprinse de camerele video instalate în zonele respective pentru a da de urma autorilor. Poliţiştii spun că se confruntă periodic cu astfel de distrugeri, de regulă fiind vorba de tineri teribilişti.

Nu cu mult timp în urmă, un echipaj de poliţie a prins în zona stadionului Areni un adolescent în vârstă de 17 ani care a lovit cu picioarele şase autoturisme, pagubele fiind plătite ulterior de către tatăl minorului.

 

Răzbunarea şoferilor care şi-au adjudecat ilegal locuri de parcare

În ultimele săptămâni, poliţiştii au fost asaltaţi şi de plângerile unor proprietari de maşini care au reclamat că s-au trezit cu oglinzi retrovizoare rupte, portiere îndoite ori capotele zgâriate.

În multe cazuri, nu a fost vorba, ca în exemplele de mai sus, de distracţia tâmpită a unor puşti cu minţile îmbibate de alcool ori cine ştie ce substanţe halucinogene, ci de răzbunările unor suceveni supăraţi că le-au fost ocupate locurile de parcare dintre blocuri, locuri de parcare care sunt publice, pe regula primul venit, însă mulţi şi le-au adjudecat fără nici un temei legal.

Distrugerile din parcări au fost accentuate în această perioadă şi de nămeţii de zăpadă de pe marginea drumurilor, care au redus considerabil şi aşa insuficientele locuri de parcare.

În toate situaţiile de acest gen, la plângerea prealabilă a păgubiţilor, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

În prezent, judiciariştii fac cercetări cu privire la mai multe autoturisme avariate intenţionat într-o parcare din zona Nordic a municipiului Suceava, fiind vorba de un singur suspect, un bărbat care locuieşte într-un bloc din apropiere, nemulţumit pe şoferii care au „tupeul” să parcheze în locul în care el îşi lasă maşina de ani de zile.

Nici un dosar nu a ajuns însă în instanţă, întrucât, în cazurile în care autorii au fost identificaţi, aceştia le-au plătit păgubiţilor valoarea distrugerilor.

 

Amenzi de până la 1.000 de lei pentru „rezervarea” locului de parcare

Tot în zona Nordic, lângă sediul Protecţiei Copilului, a fost amenajată de către constructorul unui bloc din zonă o parcare publică şi, deşi în blocul cu pricina sunt mutate doar câteva familii, mai mulţi şoferi, care nici măcar nu locuiesc în acel imobil, şi-au „rezervat” locuri de parcare, punând plăcuţe cu numărul maşinii şi chiar indicaţii gen „Nu parca!”, „Rezervat”.

În astfel de cazuri, şoferii cu pricina riscă sancţiuni contravenţionale usturătoare din partea Poliţiei Locale, rezervarea de locuri de parcare fără autorizare fiind pedepsită la persoane fizice cu amenzi cuprinse între 100 şi 1.000 de lei, iar la persoane juridice cu amenzi între 200 – 2.000 de lei.

„Inclusiv cei care blochează maşini în parcare riscă să fie amendaţi. Persoanele care întâlnesc astfel de situaţii ne pot sesiza permanent la numărul de telefon 0230/212192”, a declarat, ieri, şeful Poliţiei Locale Suceava, Viorel Horodenciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 15 maşini cu cauciucurile tăiate ori înţepate, într-o singură noapte.
 Vizualizări articol: 3720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Aproape 15 maşini cu cauciucurile tăiate ori înţepate, într-o singură noapte5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt fraierii de politisti trimis de
(20 feb 2012, 12:49:44
Daca ar fi fost tinerii teribilisti ar fi fost chestia asta de ani de zile. Anul acesta a intervenit legea cu obligativitatea cauciucurilor de iarna si toti smecherii, care nu emit facturi (a se vedea service-urile de la iesirea din Suceava spre Falticeni) au achizitionat tiruri de cauciucuri noi si second sperand sa dea lovitura. Cumnu au vandut si stau cu ele pe stoc, poate ca s-au gandit la o solutie de a "IMPULSIONA" vanzarile.
2.   Sesizare trimis de
(20 feb 2012, 16:50:37
in zona ALEEA VENUS , cunosc eu un nebun care intepa cauciucurile , odata l am filmat si l am dat pe post , sa si fi reluat vechea meserie?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei