Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 feb 2012 - Anul XVII, nr. 41 (4946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Sanda-Maria Ardeleanu: Universitatea Suceava a constituit o preocupare permanentă pentru mine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PD-L de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu consideră că afirmaţiile liderului PNL Alexandru Băişanu, potrivit cărora nu a sprijinit în nici un fel Universitatea „Ştefan cel Mare”, sunt complet false. Mai mult, Sanda-Maria Ardeleanu consideră că liderul liberalilor suceveni a intrat prea repede „în logica campaniei electorale”.

Afirmaţiile deputatului PD-L de Suceava, cadru universitar sucevean, au fost făcute după ce Alexandru Băişanu a declarat universitatea suceveană nu a beneficiat de sprijin din partea Sandei-Maria Ardeleanu, fost prorector al acestei instituţii, şi nici din partea guvernării PD-L.

În replică, Sanda-Maria Ardeleanu a precizat că, în realitate, Alexandru Băişanu ştie exact ce a făcut ea pentru Universitatea „Ştefan cel Mare”, însă acesta a preferat să intre prea repede în campanie electorală. „Sunt convinsă că şi colegul meu, domnul Băişanu, ştie exact ceea ce am făcut şi fac pentru Universitatea <Ştefan cel Mare>. Consider că acesta a intrat, mult prea devreme, în logica campaniei electorale şi observ că a sărit peste calendarul alegerilor locale, unde a realizat că nu are nici o şansă în faţa domnului primar al Sucevei, Ion Lungu”, a declarat Ardeleanu, care a mai adăugat că „nu este firesc, nici măcar pentru un om politic, să caute subiecte din orice, mai ales folosind metoda dezinformării şi a denigrării acolo unde nu este cazul. Constat astfel că pentru domnul Băişanu a început campania parlamentară, însă, din păcate pentru colegul meu, acesta a păşit cu stângul”.

 

Ardeleanu susţine că universitatea trebuie să fie ferită de interesele politicului

Deputatul PD-L de Suceava a subliniat că nu este de acord cu implicarea politicului în viaţa universitară, amintind că atunci când a propus amendamentul privind incompatibilitatea dintre o funcţie în interiorul universităţii şi calitatea de demnitar, a doua zi s-a autosuspendat din funcţia de prorector al universităţii sucevene.

„Sper că domnul Băişanu a înţeles că universitatea trebuie să rămână o redută a spiritualităţii, care trebuie să fie cât mai mult ferită de influenţele şi interesele politicului. De aceea, personal, nu am dorit să ocup o funcţie în cadrul structurilor universitare, iar domnul Băişanu dorind, a constatat faptul că un om politic nu poate fi dorit în structurile de conducere ale Universităţii <Ştefan cel Mare>, doar pentru a profita în faţa electoratului de imaginea conferită. În calitate de deputat de Suceava, dau seamă de faptele mele doar celor care, cu bună credinţă, vor să afle exact ce am făcut ca reprezentat al lor”, a mai precizat deputatul sucevean.

Sanda-Maria Ardeleanu a subliniat că Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a constituit o prioritate permanentă în activitatea sa. Ea a spus că pe lângă activitatea de deputat în cadrul Comisiei de învăţământ, acolo unde a susţinut dezvoltarea mediului universitar, a reuşit să se implice şi în rezolvarea unor problemele concrete ale universităţi sucevene. Sanda-Maria Ardeleanu a amintit de faptul că demersurile sale au făcut ca pentru anul 2010 – 2011 universitatea suceveană să aibă cea mai mare cifră de şcolarizare de până atunci şi au avut ca efect promovarea studenţilor suceveni. De asemenea, aceasta a amintit şi demersurile făcute pentru susţinerea proiectelor pe care le are Universitatea „Ştefan cel Mare”.

„Agenda mea, ca deputat şi cadru universitar, este una încărcată şi una în care se regăsesc în permanenţă probleme ce necesită rezolvare în favoarea educaţiei, în general, şi, în particular, în favoarea mediului universitar şi, implicit, în favoarea Universităţii <Ştefan cel Mare>, cărei problematică o cunosc cel mai bine”, a încheiat Ardeleanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanda-Maria Ardeleanu: Universitatea Suceava a constituit o preocupare permanentă pentru mine.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sanda-Maria Ardeleanu: Universitatea Suceava a constituit o preocupare permanentă pentru mine3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(20 feb 2012, 11:16:12
Universitatea-i bucuroasă decând ai plecat,duduie
“preocuparea” ta e să dai bine-n presă
Soarta ghildei portocalii ( ce azi e şi mâine nu e )
Nu te preocupă ? nu te lasă .. perplexă ?

Eşti instabilă ca nitroglicerina , priveşte-te !
N-ai candidat pt.“Rector”fiindc�
1.1  RE: * trimis de
(20 feb 2012, 11:17:19
Eşti instabilă ca nitroglicerina , priveşte-te !
N-ai candidat pt.“Rector”fiindc�
1.2  RE: * trimis de
(20 feb 2012, 11:19:19
X ( X ( X (
1.3  RE: * trimis de
(20 feb 2012, 11:39:54
ABCDAR E UN MARLAN
ASCUNS DUPA PARAVAN
TOT CE COMENTEAZA
IN SALAR I SE COMPENSEAZA
usl-UL IL RASPLATESTE
SI EL TOACA MISELESTE
ARGUMENTE NU MAI ARE
TREBUIE INVITAT LA PLIMBARE
1.4  RE: * trimis de
(20 feb 2012, 15:29:18
interesantă chestie batting eyelashes !!! pur şi simplu nu "intră" textul . Păcat , fiindcă în strofa a III-a îi aduceam un compliment coanei Ardelean no talking
1.5  RE: * trimis de
(20 feb 2012, 15:41:59
Nu inteleg de ce cei de la usl nu fac nimic altceva decat sa critice. Eu am trait pe pielea mea sub conducere psd-ista si este extrem de greu de lucrat cu ei, sunt oameni irationali, corupti. Dar chiar sa critici mereu ce fac alti dupa ce tu , n-ai fost in stare sa faci nimic cat ai fost la conducere. Urat!!!!!!
2.   Trist trimis de
(20 feb 2012, 11:40:00
Este trist si socant cum unele persoane intra imediat dupa 11 si comenteaza aici aiurea, fara argumente sau macar fara vreo logica...e ingrijorator chiar pentru cititorii acestui ziar. Una peste alta, doamna Ardeleanu a demonstrat inca o data ca are principii si ca are cu ce veni in fata electoratului. Nu este printre cei care vaneaza functii cu orice pret, e chiar un exemplu de "bune practici" atat in politica cat si in activitatea profesionala. Asta ii dezarmeaza pe multi care ar vrea sa o atace dar nu au cu ce.
3.   Comentariu trimis de
(20 feb 2012, 12:31:11
D-na Ardeleanu trebuie respectata ptr ceea ce a facut in favoarea Universitatii Suceava. Comentariile lui Baisanu sunt doar aberatii de care nu se poate lipsi acum, inainte de alegeri.Rusine!
4.   Oare? trimis de
(20 feb 2012, 14:54:05
Eu zic sa 0 respectam. OK Dar pentru ce? Ce a facut? Eu nu stiu. Sa ne spuna.
Cind a intrebat-o cineva cum e la parlament a zis ca e curent in sala.E tare de tot.Altceva in loc de a sta si a zimbi ce a mai facut?In afara de faptul ca e madam zimbet ce vedem sau ce a facut ea? Daca imi arata o initiativa sau orice altceva a facut eu o respect.
4.1  RE: Oare? trimis de
(20 feb 2012, 17:37:32
Pai cred ca sucevenii deja stiu ce a facut dna Ardeleanu: teatru, atat cat s-a putut, Biroul francez, cea mai mare cifra de scolarizare in USV, sectia de restaurare-conservare de la Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu, proiecte sustinute la ministere, campanii si inca ceva....activitate intensa in Parlament. Eu imi amintesc ca a aparut pe Realitatea Tv parca ca fiind in topul celor mai active deputate din Parlment. Multe din initiativele ei au devenit legi. Si daca cineva inca nu stie asta e rolul unui deputat. Nu sa faca politica in universitate.
4.2  RE: Oare? trimis de
(20 feb 2012, 18:11:04
De cand e rau sa zambesti? Oamenii buni zambesc si mai zambesc si aceia care au constiinta impacata ca fac tot ce pot pentru ceilalti si cei care pot sa traga linia si sa bifeze niste realizari. Eu as ruga-o pe dna Ardeleanu sa zambeasca in continuare pentru ca are de ce.
5.   Nu stiu trimis de
(20 feb 2012, 14:59:31
Eu nu stiu ce afirmatii a facut baisanu. Am sa le caut sa vad ce a zis. Da el e mai competent decit oricine:)) A facut el de toate pt universitate. Cred ca nici nu stie adresa:)) universitatii
6.   Tanti vezi ca ai o FESA defecta si vorbesti prosti trimis de
(23 feb 2012, 22:21:59
De exemplu :
„Agenda mea, ca deputat şi cadru universitar, este una încărcată şi una în care se regăsesc în permanenţă probleme ce necesită rezolvare în favoarea educaţiei, în general, şi, în particular, în favoarea mediului universitar şi, implicit, în favoarea Universităţii , cărei problematică o cunosc cel mai bine”
... ce tot indrugi madame fraze de lemn ??? ce initiative ai avut de te fandosesti si fornai pe nas ofuscata ca d'alde Baisanu' alt sufletist al invatamantului romanesc nu stiu ce fite politice face prin universitate ??
Cred ca odata intrati in parlament ,acolo in cladirea casei popoului exista niscaiva acarieni ramasi de pe la impuscatul cand facea vizite de lucru, animalacuri ce va ataca neuronii ca incepe sa vi se imputeasca creierii si deveniti periculosi de inteligenti si de respectuosi cu cei ce v-au trimis acolo.
Cand vad sesiunile voastre parlamentare imi suna in cap daca va mai amintiti prima reclama dupa 89 cand un pitic ranjea sadic spunand "un film cu si despre cacanari".
Incerc sa te inteleg cand spui ca invatamantul trebuie sa stea departe de politica ... ai perfecta dreptate ... dar te intreb : dumneata de ce te-ai apropiat de ciolan ??? sau ai vre-o iluzie optica ??? si mergi dupa miros si nu sesizezi distantele ??
De ce nu statuse-si mataluta acolo la catedra dumitale ca era metabolic mai bine pentru neuroni'.
Nu ai fi avut menstruatie electorala la patru ani care dupa cum vad incepe sa-ti dea tarcoale ca vad ca faci declaratii sa arati ca existi si trebuie sa te mai vedem pe liste.
Cat trebuie sa mai degenereze treburile in tara asta , sa va dati seama ca sunteti anacronici si nesimtiti cand afirmati ce realizari aveti individual si ca partid de guvernamant .
Cred ca pentru a intelege ceva trebuie sa vi se vorbeasca pe limba voastra :
"mai HO ca nu se mai poate !!!"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei