Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2012 - Anul XVII, nr. 18 (4923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea, întrebată dacă Diaconescu este varianta pentru MAE: "Probabil că da"

Marţi, 24 Ianuarie 2012 (14:34:49)

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că "probabil" că liderul UNPR Cristian Diaconescu este varianta pentru preluarea conducerea Ministerului Afacerilor Externe.

Întrebată dacă Diaconescu este varianta pentru funcţia de ministru de Externe, după revocarea lui Teodor Baconschi, Elena Udrea a răspuns: "Probabil că da".

UDMR îl susţine pe Cristian Diaconescu pentru funcţia de ministru de Externe, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, deputatul Korodi Attila, preşedintele Comisiei de politică externă a Camerei.

Korodi Attila a precizat că în UDMR a avut loc o consultare la nivelul conducerii, iar decizia a fost ca Uniunea să-l susţină pe Cristian Diaconescu pentru funcţia de ministru de Externe.

Deputatul UDMR a apreciat că nu va fi nevoie de o şedinţă formală a coaliţiei pentru a se lua o decizie privitoare la portofoliul Afacerilor Externe, menţionând că unele chestiuni "se rezolvă prin telefon".

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că sunt "şanse mari" ca liderul UNPR Cristian Diaconescu să fie propus pentru funcţia de ministru de Externe.

Întrebat ce şanse ar fi ca Diaconescu să ocupe acest post, având în vedere că UDMR ar fi anunţat că este de acord cu această nominalizare, Sever Voinescu a spus: "E o şansă bună, sunt şanse mari ca domnul Diaconescu să fie noul ministru de Externe".

Voinescu a precizat că nominalizarea noului ministru de Externe va fi făcută foarte curând, cel mai probabil marţi.

Întrebat dacă este o confirmare că Diaconescu va fi nominalizat, Voinescu a răspuns: "Confirmarea nu poate veni decât prin vocea premierului, care exprimă voinţa preşedintelui".

Premierul Emil Boc a anunţat că va trimite în cursul zilei de marţi preşedintelui Traian Băsescu o propunere pentru postul de ministru al Afacerilor Externe, dar nu a precizat care va fi persoana nominalizată.

El nu a dorit nici să răspundă dacă senatorul UNPR Cristian Diaconescu este cel care va fi propus pentru această funcţie.

Surse politice au declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX că senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunrea PDL pentru şefia MAE.

De altfel, în Parlament, încă de la anunţul făcut de premier privind revocarea lui Teodor Baconschi, mulţi parlamentari PDL vorbeau despre posibila înlocuire a acestuia cu Cristian Diaconescu.

Unii parlamentari PDL apreciau că partidul nu ar avea pe altcineva care să preia conducerea MAE.

Liderii PDL au discutat, luni seară, la sediul central al formaţiunii, despre înlocuirea lui Teodor Baconschi la şefia MAE, purtătorul de cuvânt al formaţiunii declarând că cei prezenţi nu au abordat în întâlnire subiectul legat de o eventuală demisie a premierului Emil Boc.

Voinescu, a declarat că reprezentanţii PDL au discutat despre situaţia de la Ministerul de Externe şi că urmează ca partidul să se consulte cu partenerii din coaliţie pe acest subiect.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmaţiile acestuia la adresa protestatarilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea, întrebată dacă Diaconescu este varianta pentru MAE: "Probabil că da".
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea, întrebată dacă Diaconescu este varianta pentru MAE: "Probabil că da"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei