Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2012 - Anul XVII, nr. 18 (4923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 5.000 de persoane, de Ziua Unirii la Focşani; printre cei prezenţi, Victor Ponta

Marţi, 24 Ianuarie 2012 (16:52:30)

Aproximativ 5.000 de persoane asistă, marţi, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor de la Focşani, la eveniment participând liderul PSD, Victor Ponta, care este însoţit de mai mulţi social-democraţi şi liberali, toţi purtând la gât eşarfe tricolore.

Oamenii au steaguri, iar înaintea sosirii liderilor politici în mulţime, participanţii au dansat pe ritmuri populare, pe scena amplasată în Piaţa Unirii din Focşani, unde a avut loc un spectacol folcloric.

Ulterior, participanţii la manifestări au asistat la intonarea imnului naţional.

La manifestările organizate de Consiliul Judeţean participă şeful instituţiei, Marian Oprişan, prefectul de Vrancea, Sorin Hornea, vicepreşedintele CJ Dragoş Bârlădeanu, precum şi primari din majoritatea localităţilor vrâncene.

Liderul PSD, Victor Ponta, este însoţit de social-democraţii Viorel Hrebenciuc, Dan Şova, Ecaterina Andronescu, Constantin Niţă, Cristian Dumitrescu, preşedintele Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor, liderul PNL Vrancea, Nini Săpunaru, liberalul Varujan Vosganian.

La manifestări este prezent şi Alin Trăşculescu, preşedintele Organizaţiei PDL Vrancea.

Printre participanţi se află şi elevi de la liceele care au participat la concursul "Unirea Principatelor în context european", aceştia purtând bannere cu numele unităţilor de învăţământ cărora le aparţin.

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 153 de ani de la Unirea Principatelor Române a început la ora 11.00 cu un simpozion dedicat Unirii Principatelor. De la ora 14.00, fanfara militară a cântat în Parcul Central, iar la ora 15.00, pe scena amplasată în Piaţa Unirii, a avut loc un concert coral.

Începând cu ora 15.30, a avut loc festivitatea de premiere a liceelor care au participat la concursul "Unirea Principatelor în context european". La acest concurs au participat Colegiile "Alexandru Ioan Cuza", "Unirea" şi "Mihail Kogălniceanu" din Focşani, precum şi Liceul "Alexandru Ioan Cuza" din Panciu. Fiecare unitate de învăţământ a desemnat câte o echipă formată din trei elevi şi coordonată de un profesor, care a realizat câte un film de cinci minute cu tematica mai sus amintită. Filmele au fost vizionate de un juriu care a ales cel mai bun material.

La ora 16.00, pe scena din Piaţa Unirii a început un recital folcloric.

Manifestările se vor încheia cu retragerea cu torţe, moment organizat cu militarii din Granizoana Focşani.

Cei care vor participa la manifestări vor primi fulare tricolore.

Anul trecut de Ziua Unirii, preşedintele preşedintele Traian Băsescu a participat la manifestările de la Focşani şi de Iaşi, el fiind primit de mulţime cu huiduieli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 5.000 de persoane, de Ziua Unirii la Focşani; printre cei prezenţi, Victor Ponta.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 5.000 de persoane, de Ziua Unirii la Focşani; printre cei prezenţi, Victor Ponta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei