Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2012 - Anul XVII, nr. 18 (4923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meleşcanu: Schimbarea configuraţiei politice a Guvernului necesită trecerea acestuia prin Parlament

Marţi, 24 Ianuarie 2012 (16:53:09)

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că numirea la MAE a unui profesionist este un lucru bun, dar că activitatea lui Cristian Diaconescu va depinde de autonomia sa, el arătând totodată că, în acest context, este necesară trecerea întregului Cabinet prin Parlament.

"Numirea la MAE a unui profesionist - care are şi competenţa şi expertiza necesare - este în sine un lucru pozitiv. O apreciere adevărată a activităţii sale va depinde însă de autonomia pe care domnul Diaconescu o va avea, deoarece, să nu uităm, conform Constituţiei, preşedintele are un rol important în politica externă", a declarat Meleşcanu.

El a insistat că activitatea lui Cristian Diaconescu va depinde nu numai de competenţele acestuia, ci şi de autonomia sa.

Pe de altă parte, Meleşcanu a spus că, din punctul său de vedere, schimbarea configuraţiei politice a Guvernului necesită trecerea întregului Cabinet prin Parlament.

"Conform Constituţiei, schimbarea configuraţiei politice a Guvernului necesită trecerea acestuia prin Parlament. În opinia mea, este absolut necesară trecerea întregului Cabinet prin Parlament", a spus fostul ministru de Externe.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, declara, luni seară, că, în cazul în care un membru UNPR ar fi numit la conducerea MAE, nu se produce o schimbare a conţinutului politic al Guvernului.

"E vorba de schimbarea unei persoane care aparţine politic coaliţiei cu o altă persoană care aparţine politic coaliţiei. Componenţa politică a Cabinetului este dată în esenţă de suma partidelor care participă la actul guvernamental", a spus Voinescu.

Cristian Diaconescu, preşedintele de onoare al UNPR, a fost desemnat înlocuitor al lui Teodor Baconschi în funcţia de ministru de Externe.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele pentru revocarea lui Teodor Baconschi din funcţia de ministru de Externe şi pentru numirea în acest post a lui Cristian Diaconescu.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Cristian Diaconescu urmează să aibă loc la ora 19.00.

Propunerea ca Diaconescu să preia postul de ministru al Afacerilor Externe, în locul lui Teodor Baconschi, a fost transmisă de premierul Emil Boc şefului statului.

Surse politice au declarat, luni seara, pentru MEDIAFAX că senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunerea PDL pentru şefia MAE.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmaţiile acestuia la adresa protestatarilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu: Schimbarea configuraţiei politice a Guvernului necesită trecerea acestuia prin Parlament.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meleşcanu: Schimbarea configuraţiei politice a Guvernului necesită trecerea acestuia prin Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei