Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2012 - Anul XVII, nr. 18 (4923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dorin Florea (PDL): Miniştrii Mediului şi Sănătăţii au greşit mai mult decât Baconschi

Marţi, 24 Ianuarie 2012 (15:32:06)

Vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat, marţi, că în Guvern există miniştri care au greşit mai mult decât Teodor Baconschi, el dând exemplele ministrului Mediului, Laszlo Borbely, care "a băgat o taxă pe care a retras-o" şi Sănătăţii, Ritli Ladislau, care "ar fi trebuit să discute cu Arafat".

Dorin Florea, care este şi primar în Târgu Mureş, a spus că îi pare rău de Teodor Baconschi, "pentru că era un om cumsecade", însă pe el "a picat măgăreaţa".

Florea a adăugat că în Guvern există miniştri care au greşit mai mult decât Baconschi, precum Laszlo Borbely şi Ritli Ladislau.

"E supărător (faptul că a fost revocat Baconschi - n.r.), pentru că nu cred că aparţine categoriei miniştrilor care au greşit foarte mult. Mie mi se pare că domnul Borbely a greşit de zece ori mai mult când a băgat o taxă fără să consulte populaţia, spunând apoi că o retrage. De ce nu a dialogat cu populaţia un an sau jumătate de an, după care legea să fie ceva firesc? La fel, ministrul Sănătăţii. Mi se par greşeli mult mai grave. Ministrul Sănătăţii - în loc să iasă să explice legea sănătăţii, să discute poziţia antagonică cu doctorul Arafat şi să o armonizeze... Trebuia să o facă el, nu să o facă preşedintele, şi nici eu la Târgu Mureş. Deci iată greşeli după părerea mea mult mai grave, dar din păcate asta este coaliţia, trebuie să reziste şi acolo, într-adevăr, iată că se fac alte interpretări", a spus Florea.

El a fost întrebat dacă este de părere că şi UDMR ar trebui să îşi revoce unii miniştri.

"Categoric! Având un om din Târgu Mureş în Guvern, m-am bucurat de fiecare dată, dar nu face nimic şi blochează şi un proiect european - iată, este blocat tot de ministrul Borbely. Sunt convins că UDMR sau, dacă UDMR nu este capabilă, maghiarii pot oferi oricând un om de talie care să-şi facă treaba. Eu nu revoc pe nimeni, că nu am această calitate, eu doar îmi exprim un punct de vedere. Nu este normal să păcăleşti un oraş, să nu beneficieze de fonduri europene într-un proiect, pentru că tu nu dai scoaterea din circuit forestier. Eu, dacă aş fi ministru, aş veni să arăt cum putem face acest lucru să fie făcut. E o diferenţă de optică", a arătat el.

El l-a acuzat pe ministrul Borbely Laszlo că nu a avizat scoaterea din circuitul forestier a unei suprafeţe vizate de construcţia unei centuri ocolitoare a Târgu Mureşului, pe care edilul vrea s-o realizeze din bani europeni.

Florea a precizat că nu cunoaşte contextul exact în care s-a exprimat Baconschi şi ca atare nu poate să spună că acesta a fost sacrificat de partid, arătând că, după părerea sa, în orice situaţie, un ministru de Externe trebuie să aibă "o anumită rigoare".

"Eu nu cunosc contextul exact a ce a declarat, dar ştiu în orice caz că nu poţi să spui orice când eşti ministru de Externe. Am mai avut un ministru de Externe care îi trimitea pe ţigani prin Africa, ce vroia, să-l felicităm, nu a spus că hai să disciplinăm ţiganii, cum am spus eu la Târgu Mureş, el a spus că hai să-i trimitem în Africa. Îi mănâncă la limbă pe unii. Nu e cazul domnului Baconschi, pentru că el era un om cumpătat", a arătat Florea.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, ministrul Mediului, Borbely Laszlo, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere referitor la afirmaţiile lui Dorin Florea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dorin Florea (PDL): Miniştrii Mediului şi Sănătăţii au greşit mai mult decât Baconschi.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dorin Florea (PDL): Miniştrii Mediului şi Sănătăţii au greşit mai mult decât Baconschi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei