Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2012 - Anul XVII, nr. 18 (4923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste trei sute de persoane au participat la manifestările dedicate Unirii Principatelor,la Bistriţa

Marţi, 24 Ianuarie 2012 (14:28:24)

Peste trei sute de persoane au participat, marţi, la manifestările dedicate Unirii Principatelor Române şi s-au prins în Hora Unirii în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza amplasată în Piaţa Unirii din municipiul Bistriţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Manifestările au început la ora 11.00 cu o slujbă religioasă oficiată de doi preoţi şi au continuat cu o trecere în revistă a evenimentelor care au avut loc la 1859 şi cu o alocuţiune a primarului municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu.

Creţu i-a felicitat pe cei prezenţi, explicându-le că Primăria Bistriţa a mutat, de curând, statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie în Piaţa Unirii, întrucât aici doreşte să amenajeze un loc în care să fie cinstiţi toţi cei care au contribuit la înfăptuirea Marii şi Micii Uniri.

Ulterior, reprezentanţii Prefecturii Bistriţa-Năsăud, ai Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, ai Primăriei Bistriţa şi ai instituţiilor descentralizate precum Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, ISU sau SRI au depus coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

De asemenea, au venit cu coroane şi reprezentanţii partidelor politice. Cea mai mare delegaţie, de aproximativ 50 de persoane, a fost a USL Bistriţa-Năsăud, condusă de liderul PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Emil Radu Moldovan. PDL Bistriţa-Năsăud a fost reprezentat de 35 de persoane, iar filiala judeţeană a UDMR de patru.

După depunerile de coroane şi defilarea Gărzii de Onoare a avut loc un moment artistic în care au fost interpretate cântece patriotice, apoi cei prezenţi, în frunte cu prefectul Cristian Florian şi primarul Ovidiu Creţu, s-au prins în Hora Unirii în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste trei sute de persoane au participat la manifestările dedicate Unirii Principatelor,la Bistriţa.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste trei sute de persoane au participat la manifestările dedicate Unirii Principatelor,la Bistriţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei