Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2012 - Anul XVII, nr. 18 (4923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


S-au pornit. Către ce?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă nu mă înşel, prima dintre echipele noastre care au susţinut un meci amical este Pandurii. Evenimentul a avut loc spre sfârşitul săptămânii trecute, parcă vineri. Adversari le-au fost Nimeni. Probabil că şi ăia, dacă-i întrebi cu cine au jucat, răspund la fel: cu Nimeni. Sigur e că Nimenii ăia i-au bătut pe Nimenii noştri cu 1-0. Urmează un lung, nesfârşit şir de amicale în care echipele româneşti, inclusiv cele naţionale (atât aia de adulţi, cât şi cele under ceva – 21, 19, 17), se vor preface că se pregătesc pentru un nou an competiţional, adică pentru circ la „intern” şi pentru noi eşecuri în confruntări internaţionale.
Ca întotdeauna pe vremea asta, se duce şi bătălia ideologică, de principii de pregătire, între tradiţionaliştii care consideră că dacă înoată prin troiene, în vârf de munte, pe pante cu înclinaţia de 78°, vor mânca nori când scapă la teren plat, şi moderniştii care văd în lucrul cu mingea, în zone mai călduţe, cheia succeselor fulminante care se arată la orizontul Antalyei, locul preferat pentru acest tip de pregătire. Atât de multe echipe româneşti sunt acolo, s-ar putea porni returul.
Chestia e că n-ar avea rost: de ce să-i tulburăm la cap pe bieţii turci care sunt obişnuiţi chiar cu fotbal, nu cu bambilici? Pe de altă parte, ar putea fi totuşi bine, în ideea că arbitraţi fiind de străini, la final ierarhia ar fi cea corectă, nu ca în precedentul campionat, când campioana a fost contestată de toate celelalte 17 echipe. De neînţeles este faptul că Digi a anunţat că va transmite toate amicalele disputate de toate echipele noastre, ba a publicat şi programul transmisiilor în Gazeta Sporturilor. Mi se pare o cheltuială absolut aiurea. E treaba lor însă, nu a mea. Aşadar, echipele noastre au început treaba. S-au pornit. Către ce? Vom afla asta în tururile preliminare ale cupelor europene. E mult de muncit până atunci, mai ales că încă n-am ajuns chiar pe fundul prăpastiei. Asta o fi obiectivul. Şi nu pare greu de atins.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-au pornit. Către ce?.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
S-au pornit. Către ce?2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei