Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2012 - Anul XVII, nr. 18 (4923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANOFM:Aproximativ 3.000 de persoane ar putea fi ajutate să se angajeze prin programul "A doua şansă"

Marţi, 24 Ianuarie 2012 (16:28:27)

Preledintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Elvira Rodica Andronescu, a declarat marţi că aproximativ 3.000 de persoane, care nu au absolvit ciclul primar şi care nu se pot angajaza, ar putea fi ajutate prin programul "A doua şansă", derulat în parteneriat cu MECTS.

Preşedintele ANOFM a spus că sunt foarte multe persoane care nu au finalizat nici măcar ciclul primar şi care nu pot fi incluse în programe de formare profesională şi nici nu pot fi integrate în piaţa muncii.

ANOFM, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei (MECTS), au elaborat programul "A doua şansă" prin care astfel de peroane pot fi ajutate ca în doi ani să parcurgă patru niveluri şi astfel să poate fi consiliate şi formate profesional sau să lucreze pe contracte de ucenicie, recent introduse în legislaţia românească pentru a descoperi şi revigora meseriile tradiţionale.

"Există interes pentru anumite meserii tradiţionale. Vom putea avea din nou micii meşteşugari", a declarat preşedintele ANOFM.

Elvira Rodica Andronescu a susţinut că prioritatea sa principală o constituie tinerii şi integrarea lor pe piaţa muncii. În acest sens ea a precizat că elevii şi studenţii pot munci în perioada vacanţelor, fiind remuneraţi cu 250 de lei. În opinia şefului ANOFM, deşi remuneraţia este mică, implicarea lor în astfel de activităţi îi va ajuta să se adapteze mai uşor în piaţa muncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANOFM:Aproximativ 3.000 de persoane ar putea fi ajutate să se angajeze prin programul "A doua şansă".
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANOFM:Aproximativ 3.000 de persoane ar putea fi ajutate să se angajeze prin programul "A doua şansă"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei