Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2012 - Anul XVII, nr. 18 (4923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 100 de cadre militare în rezervă pichetează Prefectura Cluj, cerând demisia lui Traian Băsescu

Marţi, 24 Ianuarie 2012 (14:22:26)

Peste 100 de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Cluj pichetează Prefectura, marţi după-amiază, în semn de solidaritate cu protestele care se desfăşoară la nivel naţional, ei scandând "Jos Băsescu" şi "Jos Guvernul", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii la pichetare s-au adunat, în jurul orei 13.30, în faţa Prefecturii Cluj, având pancarte pe care scrie "Jos Guvernul Boc", "Jos cu impostorii care conduc România", "Jos mafia portocalie", "Jos piratul", "Poporul serbează Unirea, puterea serbează dezbinarea", "Jos Guvernul mafiot. Jos clica PDL-istă. Marş javră", "La atac înainte. Oprea ne minte", "Oprea Gabriel, ai încălcat codul militarilor. Dă-ţi demisia de onoare".

Protestatarii scandează "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "La puşcărie", "Clujul nu e PDL".

Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Cluj, colonelul (r) Gelu Miron, a declarat că acţiunea este îndreptată împotriva măsurilor luate de guvernanţi, care au dus la sărăcirea populaţiei.

"Guvernul a aprobat prin angajarea răspunderii 14 legi care au dus la sărăcirea populaţiei. Prin aceste măsuri, clica portocalie a reuşit să se îmbogăţească. Protestul nostru este de solidaritate cu manifestaţiile şi mitingurile care au loc la nivel naţional în aceste zile. Cerem şi noi demisia preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului şi alegeri anticipate, libere şi necomasate", a spus Miron.

Potrivit acestuia, membrii Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Cluj apreciază gestul locotenentului Alexandru Gheorghe de la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii de a protesta în uniforma militară la Bucureşti şi susţin că acesta merită toată admiraţia.

"Lt. Alexandru Gheorghe a dat dovadă de un curaj extraordinar şi merită toată admiraţia noastră. A fost bine ce a făcut", a afirmat Miron.

O delegaţie a sindicatului i-a înmânat prefectului Florin Stamatian o scrisoare care cuprinde motivele pentru care cadrele militare au ieşit în stradă.

Pichetarea Prefecturii Cluj de către cadrele militare în rezervă şi retragere este autorizată să se desfăşoare între orele 13.30 şi 15.30.

Situaţia locotenentul Gheorghe Alexandru, care a protestat, luni, în Piaţa Universităţii, va fi analizată la nivelul unităţii sale militare, urmând ca o decizie să fie luată de comandantul unităţii, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX contraamiralul de flotilă Tiberiu Frăţilă.

Şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MApN a mai spus că "prin participarea în uniforma militară şi prin declaraţiile făcute la mitingul de protest ce s-a desfăşurat, în seara zilei de 23 ianuarie, în Piaţa Universităţii, locotenentul Gheorghe Alexandru, încadrat la Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, a încălcat prevederile articolului 29 litera g) din Legea 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare şi alte prevederi ale regulamentelor militare".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de cadre militare în rezervă pichetează Prefectura Cluj, cerând demisia lui Traian Băsescu.
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 100 de cadre militare în rezervă pichetează Prefectura Cluj, cerând demisia lui Traian Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei