Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 ian 2012 - Anul XVII, nr. 18 (4923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poziţie

USL îşi exprimă solidaritatea cu sindicaliştii de la Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Social Liberală (USL) îşi exprimă solidaritatea cu sindicaliştii de la societatea comercială Termica, al cărei unic acţionar este Consiliul Local al municipiului Suceava, care au demarat protestele îngrijoraţi fiind de viitorul unităţii. Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Ovidiu Donţu, consideră că protestele sindicatelor de la Termica sunt justificate şi îi solicită primarului Ion Lungu să-şi asume falimentul societăţii de termoficare şi iminenta concediere a celor 400 de angajaţi.
Donţu a ţinut să treacă în revistă cauzele care au dus la colapsul producătorului de energie termică: “Ca om care de şapte ani vorbesc despre problematica termoficării şi modul în care este gestionată situaţia de acolo, îmi permit doar să reamintesc lucrurile care au dus la falimentul Termica: diminuarea cu două treimi a achiziţiei de energie electrică preluată în sistemul energetic naţional de la societatea Termica doar pentru ca băieţii deştepţi să-şi ducă liniştiţi contractele înainte, achiziţiile de cărbune la suprapreţ, subantreprizele care au sifonat banul public, în special cele de la investiţia Obcini 3, transferurile ilegale de terenuri de la Termica. 22 de miliarde de lei vechi sunt numai taxele de timbru care au fost plătite în procesele dintre primărie şi societatea Termica. O altă cauză este implicarea Termica în clubul de fotbal Cetatea Suceava. Stabilirea preţului de referinţă a gigacaloriei şi modul cum a fost format acest preţ este o altă cauză a falimentului Termica. Faţă de această situaţie solicităm demisia primarului Ion Lungu”.
Preşedintele executiv al PSD Suceava a mai spus că iniţiativa primarului de a constitui o comisie de analiză a situaţiei de la Termica nu se justifică în condiţiile în care o propunere similară a fost respinsă recent de consilierii locali ai PD-L. Sindicaliştii de la Termica au protestat ieri în parcarea primăriei Suceava, cerând municipalităţii plata subvenţiei la căldură pentru ca unitatea să poată achita datoriile către furnizorii de cărbune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL îşi exprimă solidaritatea cu sindicaliştii de la Termica.
 Vizualizări articol: 901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
USL îşi exprimă solidaritatea cu sindicaliştii de la Termica5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(24 ian 2012, 11:33:16
“demisia lui Lungu” sau , mai bine
Să nu fie (re)ales la alegerile care vin
Primaru’ ăsta a luat mai multe decizii cretine
+ FURTUL CU PAVELELE ( nu pot să mă abţin )
2.   Oare sa ne mire:))? trimis de
(24 ian 2012, 12:09:44
Pai saracul Dontu nu mai poate el de binele oamenilor,saracul ce indurerat e de situatie,mai ales ca oamenii iau salarii frumusele,in conditiile in care suntem in plina recesiune.A gasit pretextul perfect sa atace primarul,sa arunce cu pietre,daca tot sunt proteste ia sa manipulam lumea.Daca e asa obiectiv si stie asa de multe,de ce nu subliniaza si realizarile pe care le-a facut Lungu in decursul mandatelor?!
3.   Nu ne spune cum ii sustine cu adevarat... trimis de
(24 ian 2012, 13:50:15
Pai normal ce ii sustine, doar a trimis oamenii la miting, unii nefiind angajati termica. Angajatii care au iesit au iesit doar la indemnul sindicatului, sau doar daca sunt inconstiienti au iesit din alte motive (au salarii foarte mari)
4.   Absurd trimis de
(24 ian 2012, 13:52:00
Sa ne spuna USL de unde vor lua bani pentru măririle de salarii şi pensii pe care le promit.
5.   Daca nu modernizare, atunci ce? trimis de
(24 ian 2012, 14:10:05
daca nu modernizare, atunci ce? Ar trebui sa taca cei de la Termica pt ca de bine de rau ei au salarii mari si au unde sa lucreze. Daca nu s-ar moderniza termica, am fi ca la in alte orase numai pe centrale de apartament si atunci sa-i mai vad...
6.   USL=PCR trimis de
(24 ian 2012, 14:14:10
USL vor sa confiste toate grevele. Maine daca e parada gay, repede vin si ei. Sa stea acasa pt ca am vazut ce au facut ei cand au fost la guvernare cu toate matusile lor!
7.   Tigai nu se dau la miting? trimis de
(24 ian 2012, 14:30:29
Au protestat pt vin fiert si pt note de trecere. Ar trebui sa le dea si tigai ca fie mai multi.
8.   Comentariu trimis de
(24 ian 2012, 14:48:05
Dontu n-a mai aparut de mult pe sticla si acum i s-a ivit ocazia.Ii sustine pe cei de la Termica care is niste ipocriti.Au salarii de 5000 de lei si mai au curaj sa faca scandal.
9.   Josnica manipulare! trimis de
(24 ian 2012, 14:50:35
Nu stiu de ce sa se mai foloseasca,asta e pretextul perfect,daca tot sunt proteste in tara,ma intreb Usl-ul ce nemultumiri are de empatizeaza cu poporul,ah,vor sa puna mana pe ce,poate pe solutiile care nu le vad viabile in carmuirea tarii?!
10.   USL=Mafia trimis de
(24 ian 2012, 15:09:33
ce legatura este intre USL si sindicalisti? eu sunt sigur ca au ceva legaturi necurate ca altfel nu ar lua apararea alora cu 5000 de lei salariu...poate iau comision din salariu, cine stie?
11.   Membrii PSD trimis de
(24 ian 2012, 15:11:20
oare cati din sidicalistii de la Termica sunt membrii PSD?
12.   Asa trimis de
(24 ian 2012, 19:27:36
Trebuie să lăsăm deoparte ura. Românii trebuie să decidă cine va guverna România in mod democratic, prin vot şi ei vor lua decizia cea mai potrivită în toamnă, la alegeri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei