Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Romtelecom ar putea fuziona, înainte de listare, cu Cosmote

Vineri, 18 Februarie 2011 (15:39:30)

Romtelecom şi Cosmote România ar putea fuziona înainte de începerea procesului de listare a acţiunilor primului operator telecom, proces în urma cărui cota statului român în acţionariatul Romtelecom se va diminua, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

"Romtelecom deţine 30% din capitalul social al Cosmote România. Ministerul Comunicaţiilor a propus grupului OTE (care controlează ambii operatori, n.r.) fuziunea celor două companii înainte de listarea acţiunilor Romtelecom, situaţie în care cota statului român, care acum deţine 45,99% din capital, se va diminua. Aşteptăm poziţia OTE cu privire la această propunere", a spus Vreme.

Cosmote România este al treilea operator local de telefonie mobilă, după Orange România şi Vodafone România, iar Romtelecom este cel mai mare operator de telecomunicaţii fixe.

Vreme a declarat, vineri, că s-a întâlnit cu reprezentanţii mai multor bănci de investiţii, printre care Citibank, Goldman Sachs şi Rothschild, şi a avut discuţii despre posibila listare pe piaţa de capital a acţiunilor deţinute de stat la Romtelecom.

"Conform contractului de privatizare, Ministerul Comunicaţiilor a solicitat OTE prezentarea, până la finele anului 2010, a unei oferte de cumpărare a pachetului de acţiuni deţinut de stat la Romtelecom, termen decalat ulterior cu trei luni, la solicitarea grupului elen. Pe de altă parte, ministerul a iniţiat demersuri pentru listarea pe bursă, proces care se face prin intermediul unui consulatant, respectiv o bancă de investiţii", a afirmat Vreme.

Prevăzută iniţial pentru 2008, listarea Romtelecom a fost amânată pentru 2009 ca urmare a problemelor de pe pieţele financiare, dar nici acest termen nu a fost respectat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romtelecom ar putea fuziona, înainte de listare, cu Cosmote.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romtelecom ar putea fuziona, înainte de listare, cu Cosmote0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei