Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Control în trafic

Pietonii şi şoferii care ignoră zebrele, luaţi ca din oală de poliţiştii rutieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Ieri şi alaltăieri, poliţiştii de la „Circulaţie” au fost angrenaţi într-o amplă acţiune de control în trafic, în municipiul Suceava, scopul principal fiind reducerea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Concret, agenţii rutieri au stat în zona trecerilor de pietoni, oprindu-i şi sancţionându-i pe şoferii care nu acordau prioritate celor care traversau, de asemenea aceeaşi soartă având-o şi  pietonii care treceau strada prin locuri nepermise.

 

Acţiunea a fost structurată zilnic în două părţi, dimineaţa, în intervalul orar 8.00-10.00, şi după-amiază de la 14.00 la 16.00, perioade de timp în care, o arată statisticile poliţiei, se produc cele mai multe accidente în care sunt implicaţi pietonii.

Ieri, în intervalul 14.30-15.00, o echipă de la Monitorul de Suceava a participat la o acţiune de acest gen, cu un echipaj al Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

La scurt timp, a apărut şi o „surpriză”. La trecerea de pietoni care urcă, imediat după sensul giratoriu de la Carrefour, spre pasarela CFR, un pieton angajat regulamentar în traversare a fost evitat în ultimul moment de un şofer care nu îi dăduse prioritate. Pietonul se afla pe scuarul care separă sensurile de mers, a încercat să traverseze, şoferul de pe banda a II-a a oprit, dar cel care venea de pe banda I, urcând spre Burdujeni, nu i-a dat prioritate.

Deşi avertizat prin staţie să se oprească, şoferul, aflat la volanul unei Dacii, şi-a continuat drumul. Poliţişti au plecat în urmărirea sa, şoferul virând la un moment dat dreapta, pe sub pasarelă, şi luând-o spre Gara Burdujeni. A fost ajuns din urmă chiar în dreptul gării. Şoferul, pe nume Valerică Beleagă, a susţinut că nu a fugit de poliţişti, ci doar că nu i-a observat, fapt puţin probabil, având în vedere modul în care gonea şi „gălăgia” făcută în spatele său de maşina Poliţiei, cu semnalele acustice şi luminoase pornite.  

 

Patru puncte de amendă şi permis suspendat o lună de zile

Conducătorul auto nu a avut cum scăpa de sancţiune, inclusiv pietonul pe care era să-l lovească rămânând la faţa locului pentru a da declaraţii. Valerică Beleagă a primit o sancţiune contravenţională constând în patru puncte de amendă (272 de lei) şi, conform legislaţiei rutiere, va rămâne fără permis de conducere timp de 30 de zile, asta după ce îi va expira dovada pentru 15 zile, dată de agentul constatator.

Deşi s-a considerat „ars” de oamenii legii, fiind de părere că putea primi doar un avertisment, acesta a recunoscut până la urmă greşeala din trafic şi a semnat în procesul verbal că nu are obiecţii.

Conducătorul auto a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a băut.

 

Traversări neregulamentare prin faţa poliţiştilor  

La capitolul pietoni care trec strada neregulamentar, o simplă oprire pe Calea Obcinilor, în apropiere de intersecţia cu artera principală, a fost suficientă pentru ca aceştia să fie depistaţi unul după altul. Cu maşina de poliţie în faţă, pietonii nu ezitau să traverseze printre maşini, deşi trecerea de pietoni din zona staţiei Obcini nu era foarte departe.

Cei mai mulţi au primit doar avertismente scrise de la poliţişti, fără însă a părea că realizează că prin astfel de traversări încurcă traficul şi îşi pot pune vieţile în pericol.

 

Accidentele cu pietoni, o mare problemă în Suceava

Inspectorul Mihai Gabinat, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, ne-a explicat de ce astfel de acţiuni de control sunt necesare. Anul trecut, în municipiul Suceava, pe trecerile de pietoni, din cauza neacordării de prioritate de către şoferi, s-au produs 40 de accidente rutiere, soldate cu un mort, şapte răniţi grav şi 55 de răniţi uşor.  De asemenea, după traversări neregulamentare ale pietonilor, s-au produs 31 de accidente, soldate cu opt răniţi grav şi 23 de răniţi uşor. Şi ianuarie 2011 a adus alte nouă accidente cu pietoni (cinci pe locurile marcate şi patru în afara lor) din păcate unul fiind mortal.

Numai miercuri, 16 februarie a.c., în prima zi a acţiunii de care am amintit, au fost sancţionaţi contravenţional 15 pietoni, mulţi alţii scăpând doar cu avertismente. De asemenea, în prima zi a acţiunii, trei şoferi care nu au acordat prioritate la trecerile de pietoni au fost amendaţi şi lăsaţi fără permise, aceeaşi soartă având-o şi şase conducători auto care au trecut pe culoarea roşie a semaforului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pietonii şi şoferii care ignoră zebrele, luaţi ca din oală de poliţiştii rutieri.
 Vizualizări articol: 1233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Pietonii şi şoferii care ignoră zebrele, luaţi ca din oală de poliţiştii rutieri4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(18 feb 2011, 17:29:26
La intersectia dintre Marasesti si Stefan ce Mare (Parcul Areni) era o trecere de pietoni care s-a desfiintat (a fost mutata putin mai sus). Ar fi cazul ca politistii sa mai stea si acolo si sa vada cati pietoni trec strada prin loc nesemnalizat.
2.   Mm trimis de
(18 feb 2011, 20:43:30
Au iesit baietii la facut parale..
3.   OO trimis de
(19 feb 2011, 00:13:40
Ar trebui aia care trec strada prin loc nepermis sa fie loviti in fata cu pumnul sa isi faca o idee asupra durerii, daca sunt inconstienti .....

si asta cu amenzi ca nu dau prioritate, sunt de acord, dar nu in totalitate, pentru ca sunt pietoni care apar de dupa stalpi , dubite, etc si sar direct pe trecere fara sa se asigure ..... ar trebui o amenda nu si permisul suspendat(daca nu faci accident)

in locu lu mosu eu nu semnam ...... il trageam de mana pe nenea caruia ,,nu ii dadusem prioritate" sa semneze el......
4.   SUGESTIE trimis de
(19 feb 2011, 08:29:52
ROG CONTINUATI ASEMENEA ACTIUNI SI APLICATI SANCTIUNILE MAXIME . TREBIUE DISCIPLINATI SI SOFERII SI PIETONII. SOFERII CARE RESPECTA LEGILE CIRCULATIEI NU AU DE CE SA SE TEAMA. CEI CARE AU COMENTAT CRITICAND SUNT SIGUR CA NU RESPECTA NIMIC. OARE AU AUZIT DE CONDUSUL PREVENTIV SAU DE POLITETE IN TRAFIC? CRED CA NU! LA FEL SI PENTRU PIETONI, MASINA E LA 3M DAR EL PASESTE PE STRADA,AMENDA!
5.   Romario curcan.... trimis de
(25 iun 2011, 11:33:33
felicitari nu am reusit sa te felicit vad ca ai reusit
brava inca o pila in politie vezi daca vin cu rangieu pe zamca ci 300 la ora si bat poate ma opreste la sagra sa bem o bere....
6.   Felicitari trimis de
(25 iun 2011, 11:37:07
bravo romario chiar esti pt postu asta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei