Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oltean: Dacă eram singuri la guvernare, deciziile erau luate

Vineri, 18 Februarie 2011 (16:46:52)

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că dacă PDL era singur la guvernare până acum erau luate deja deciziile legate de revigorarea activităţii guvernamentale.

"Dacă am fi fost singuri la guvernare, am fi luat o decizie zilele acestea. Pentru că nu suntem, deciziile nu s-au luat. Ele se vor lua prin consens. Este exclusă altă atitudine", a spus Oltean, referindu-se la recentele întâlniri între şeful statului şi conducerea PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PDL a ţinut să explice de ce au avut loc astfel de întâlniri şi care este scopul "revigorării guvernamentale".

"România a realizat, la sfârşitul anului trecut, o uşoară creştere economică care este dătătoare de mari speranţe pentru Guvernul în funcţie şi majoritatea parlamentară. De aceea, s-a apreciat că este nevoie de o întâlnire (cu şeful statului - n.r.) pentru a analiza modalităţile prin care activitatea guvernamentală să poată fi revigorată", a spus Oltean.

El a adăugat că decizia de revigorare a activităţii guvernamentale vine în "noul context determinat de realităţile politice din România".

"În acest nou context al realităţilor politice din România, PDL, împreună cu partenerii de guvernare, şi după încheierea discuţiilor cu FMI, a apreciat că e nevoie de a îmbunătăţi din mers sistemul de valorificare a acestui succes, de consolidare a reformelor care încep să se transpună în practică şi de ce nu, de a identifica şi soluţiile de a prezenta aceste rezultate opiniei publice", a adăugat vicepreşedintele PDL.

Otean a explicat că pe "jocul pe care îl practică mass-media ostile actualei guvernări" există riscul, în afara unei strategii a majorităţii şi a puterii care să aibă ca obiectiv principal transparenţa maximă, ca aceste reuşite să nu poată fi aduse la cunoştinţa opiniei publice interne.

"Avem o experienţă tristă din zilele trecute când o măsură extrem de pozitivă a Guvernului, aceea de a majora pensiile pentru pensionarii cu gradul I şi II de invaliditate cu sume rezonabile, să fie trecută sub tăcere de către mass-media ostile puterii. Într-un asemenea context, evident că preşedintele României şi noi am simţi nevoia de a ne întâlni şi a construi împreună o strategie care să aibă în vedere relansarea guvernării PDL-UDMR-UNPR şi minorităţile naţionale", a spus el.

Oltean a declarat că orice alte speculaţii care s-au făcut pe marginea întâlnirilor între şeful statului şi conducerea PDL sunt "în afara oricărei realităţi şi bune intenţii".

"Comentariile care s-au făcut de către diverşi neparticipanţi la întâlnirile respective sunt în afara oricărei realităţi şi a oricărei bune intenţii. Acestă întâlnire a avut o singură intenţie, de a construi împreună o strategie de relansare a activităţii guvernamentale", a spus el.

Ioan Oltean a explicat că, pe de altă parte, la aceste întruniri s-a vorbit şi despre Congresul PDL.

"În acelaşi timp, liderii PDL au discutat şi despre Congresul PDL, despre posibilităţile de a devansa puţin datele stabilite şi de a evita existenţa reală a unor curente de opinii, a unor grupări de interese distincte care să creeze opiniei publice impresia că în PDL nu există unitatea de monolit pe care o cunoaştem cu toţii. Discuţiile au condus la concluzia că trebuie să amânăm Consiliul de Coordonare Naţional de sâmbătă pentru 5 martie", a spus el.

Oltean a adăugat că un alt motiv de amânare a fost şi Congresul UDMR.

"Aceste constatări ale noastre au fost coroborate cu etapa pregătirii Congresului UDMR care are loc în aceste zile şi suntem interesaţi şi de hotărârile pe care UDMR le va lua la acest Congres. Toate aceste date au dus spre necesitatea amânării CCN poate şi pe ideea că, în perioada aceasta, se mai pot face trei-patru conferinţe judeţene în judeţele unde nu au putut fi finalizate", a spus el.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oltean: Dacă eram singuri la guvernare, deciziile erau luate.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oltean: Dacă eram singuri la guvernare, deciziile erau luate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei