Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fotbal

Rapidul a intrat în moarte clinică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Chiar dacă fotbalul sucevean se zbate în anonimat şi în sărăcie de o bună bucată de vreme, scandalurile şi frământările din jurul fenomenului sunt frecvente şi apar cel puţin o dată la jumătate de an. Cea mai bine cotată echipă suceveană în ierarhia fotbalului românesc, gruparea de Liga a III-a Rapid, a pornit pe un nou drum în această iarnă, alegând să se despartă de fotbaliştii mai în vârstă şi să meargă pe mâna fotbaliştilor tineri, dornici să joace şi să facă performanţă. Numai că proiectul arăta bine doar pe hârtie, aşa că fără un minim de susţinere financiară nu a rezistat în picioare decât o lună de zile. Puşi în situaţia de a nu putea plăti salariile jucătorilor şi semna angajamentele cu fotbaliştii noi veniţi, preşedintele Dumitru Moldovan şi antrenorul principal, Ioan Radu, au anunţat ieri că nu mai pot continua la Rapid fără un minim de susţinere materială.

 

Fotbaliştii Rapidului au primit liber să-şi caute alte echipe

După ce i-au tot dus cu zăhărelul pe jucători în ultima perioadă, când a venit vorba de achitarea drepturilor băneşti, tot cei doi oficiali au avut misiunea de la explica acestora cum stau de fapt şi de drept lucrurile la echipă. „Am fost foarte direct cu ei şi le-am explicat exact care este situaţia. Sunt tare dezamăgit că am ajuns într-un punct mort, pentru că m-am implicat cu mult entuziasm în acest proiect. Eu zic că am făcut o selecţie riguroasă şi am adus, prin cunoştinţele mele, o serie de jucători tineri la echipă, alături de care puteam pune bazele unei formaţii solide, capabilă să atace promovarea în sezonul viitor. Din păcate, a apărut această inconsecvenţă în susţinerea financiară, nu era vorba de bani mulţi, dar cam aşa văd că se întâmplă de obicei la Suceava. Marele meu regret este că am încurcat prin promisiunile noastre o serie de jucători care şi-ar fi putut găsi un angajament în altă parte. Practic, i-am lăsat în aer într-un moment când majoritatea echipelor şi-au definitivat loturile cu care vor aborda partea a doua a campionatului”, a declarat Ioan Radu.

 

Devenim deja prea mici şi pentru Liga a III-a

Tehnicianul sucevean a mai dezvăluit că în ultimele zile s-au purtat mai multe runde de negocieri între mai marii Rapidului şi cei de la Sporting Suceava pentru a pune bazele unei eventuale asocieri şi tocmai aceste discuţii i-au întărit lui Costel Bujoreanu convingerea că nu va mai primi bani de la Consiliul Local pentru susţinerea echipei de fotbal. „Eu trag nădejde că fotbalul sucevean va merge înainte cu sau fără Ioan Radu. Ar fi mult prea mult ca un oraş ca Suceava să nu poată ţine o echipă de fotbal în Liga III-a, lucru de care sunt capabile destule comune din România, precum Mihai Eminescu din judeţul Botoşani”, a adăugat tehnicianul sucevean.

 

Pe viitor, la Rapid se va juca fotbal de plăcere

De altfel, directorul administrativ al „ceferiştilor”, Gabriel Clim, a confirmat ieri că Rapidul nu se va desfiinţa, însă, în noile condiţii, alb-vişinii nu vor putea să-şi propună criterii de performanţă. „Mergem înainte, dar după posibilităţile noastre, adică cu fotbalişti din municipiu, care sunt de acord să joace de plăcere. Regret şi eu că nu am mai putut susţine munca începută de Ioan Radu, însă din păcate n-aveam nici o garanţie că vom fi ajutaţi cu bani de către primărie. Aşa că ne-am făcut nişte calcule şi am ajuns la concluzia că nu suntem capabili să finanţăm doar prin forţele noastre acest proiect”, a precizat conducătorul Rapidului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rapidul a intrat în moarte clinică.
 Vizualizări articol: 1919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Rapidul a intrat în moarte clinică5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta e adevarul trimis de
(18 feb 2011, 11:36:39
de ce credeti ca s-a sucit la 180% primarul vizavi de acel proiect cu Rapid de acum vreo luna de zile cand il instala antrenor pe Radu si presedinte pe Moldovan ?? va spun eu din surse sigure care e treaba. Lahman patronul de la Railex care e cumatru cu Prichici si cica sunt asociati la Sporting are contracte mari cu primaria , bineinteles stiti cum se aproba asazisele licitatii, iar acest Lahman ca drept rasplata ii construieste un restaurant fiului primarului cica undeva in spate la Casa de Cultura . Apoi ce s-au gandit ei hai sa puna mana si pe cele 5 miliarde care sunt alocate pentru fotbal si cum putea sa faca decat sa renunte la ce incepuse acum o luna cu acel proiect a Rapidului care dupa parerea mea era unul bun si de viitor .
2.   Continuare trimis de
(18 feb 2011, 11:37:54
Pacat ca din cauza lui Lungu si a unor oameni precum Lahman, Prichici , Anton a avut si are de suferit fotbalul Sucevean si implicit oameni din acest judet care iubesc acest fenomen si nu sunt putini. Lungule pana cand faci tu ce vrei cu banii publici ?? Intelege odata ca primaria nu e proprietatea ta personala . DNA-ul ar trebui sa intervina .
3.   Bun comentariu trimis de
(18 feb 2011, 11:55:49
Deci, inca un proiect s-a dus de rapa…Vinovati? Nici intr-un caz cei care au vrut sa faca ceva (Moldovan, Radu)… Cel ce te dai drept Galusca esti cel putin nesimtit. Galusca nu-l injura pe Moldovan pentru ca stie cine l-a angajat la clubul Cetatea si stie foarte bine si cine l-a silit sa plece, cum au fost siliti sa plece Casuba, Gafencu si altii. Partea interesanta este ca sorti de izbanda in finantarea de la primarie are tot cel care a fost groparul Cetatii, adica marele manager ANTON, sprijinit din umbra de indivizi de teapa lui Prichici, Lachman si altii. De ce?
4.   Bun comentariu-continuare trimis de
(18 feb 2011, 11:58:35
Aici este greu de explicat si de dovedit…Oricum, este vorba de bani, de bani care s-au manevrat inca inainte de desfiintarea FC Cetatea, bani pe care in mod sigur Anton nu are cum sa-i justifice, bani care au intrat in buzunarul lui Anton (oare numai a lui?) chiar si dupa ce Cetatea nu a mai fost (stie cineva de banii de la Palermo pentru Goian?), bani de care nu este intrebat.
5.   Bun comentariu-continuare trimis de
(18 feb 2011, 11:59:57
De mirare! De ce oare? Oricum, hotia este la ea acasa in Suceava, banii circula dintr-un buzunar in altul si numai la fotbal nu ajung. Si atunci vin unii si il injura pe Moldovan, sau il contesta pe Radu… Ce trebuiau sa mai faca ei? Nu sunt nici avocatul si nici sustinatorul neconditionat al celor doi dar stiti voi cei care postati si injurati ca sunt oameni, printre care si Moldovan, care au pus bani din buzunar pentru acoperirea unor cheltuieli la Cetatea in speranta si urmare a promisiunilor ca primaria va vira in contul Cetatii sumele promise si au ramas cu buzele umflate? Ce ar trebui? Sa bage iar Moldovan mana in buzunar sa achite cheltuielile?
6.   Bun comentariu-continuare trimis de
(18 feb 2011, 12:01:39
Sa plateasaca Bujoreanu? Dar daca el nu mai poate? Da’ banii care au venit pentru o sumedenie de copii si juniori de valoare vanduti pe la alte cluburi unde sunt? Ca acei copii si juniori s-au format si cu banii cheltuiti de primarie sau de altii in speranta ca primaria va da banii. Dar banii pe jucatorii seniori transferati (la Piatra Neamt,Petrolul, indirect la Palermo) unde sunt? Si va garantez ca sunt sume consistente cu care echipa ce ar fi reprezentat Suceava in liga a III-a se putea descurca. Sa nu te gandesti la legaturi oculte intre firma lui Prichici, consilieri locali, primarie? Sa nu te intrebi de ce nu-l cerceteaza nimeni pe “managerul” lui Prichici, adica Anton?
7.   Bun comentariu trimis de
(18 feb 2011, 12:07:38
Sa nu-ti pui semne de intrebare pe cine a “uns” Anton ca sa stea linistit sau cine este in spatele acestui individ de ramane in continure curat ca lacrima, ba mai are si tupeul sa iasa in lume si sa pozeze in om cinstit? Si daca mai castiga si licitatia de finantare de la primarie atunci nu-i chiar groasa? Hai, pe cine injuram?
IN CONCLUZIE EU ZIC CA LUNGU ESTE MANA IN MANA CU PRICHICI , LAHMAN ,ANTON SI NU II INTERESEAZA DECAT ACEI BANI IAR DESPRE FENOPMENUL FOTBAL II DOARE IN COT , IAR NOI SUCEVENII IUBITORII FOTBALULUI SUNTEM PACALITI SI PROSTITI DE ACEST LUNGU, AR TREBUI SA MERGEM PESTE EL LA PRIMARIE SI SA-I CEREM SOCOTEALA.
8.   Apreciere trimis de
(18 feb 2011, 15:24:59
Da! Foarte bine ca se desfiinteaza echipa nu era de cat un loc de papat bani si de platit niste derbedei. Cei care sunteti revoltati ca se cheltuie banul public Da! S-ar cheltui in zadar cu echipa. Oare nu se schimba oamenii intre ei la club? Anton il schimba pe Moldovan, Moldovan il scimba pe Anton si tot asa. La fel si Radu . De cate ori a fost la echipele Sucevei si ce mare branza a facut? In concluzieŞ DESFIINTARE!
ASA VA FI LINISTE IN CARTIER. nU VENEAU DE CAT NISTE DEZAXACTI CARE URLAU CU ROST SAU FARA ROST
9.   W trimis de
(18 feb 2011, 20:16:27
atata i-au pompat pe astia de la rapid anton si gasca lui(le-a luat jucatorii,acum le-au luat si banii)ca pana la urma au reusit sa-i puna pe geanta.vom merge pe areni si vom incuraja noua echipa:ARBOREA!ARBOREA!
10.   RUSINE LUNGULE !!! trimis de
(18 feb 2011, 20:52:26
Lungule uita-te pe gazetasv si vezi cum a cheltuit Anton distrugatorul banii primariei ?
I-ai facut tu rost de facturi si ati facut fifti-fifti ??????
De mancat sigur au mancat Vornicu si Harsoschi ca sunt cam grasi, aha i-ai bagat in fata pe prostalani si ati luat inapoi tot ce ati dat si de aceea acuma il preferi din nou pe Anton si pe cei de la Sporting , ce Bujoreanu nu decarteaza ???
11.   Stop finantari trimis de
(19 feb 2011, 00:43:03
De ce in romania statul trebuie sa sprijine afaceri private pe ochii frumosi, eventual statul si primaria poate baga bani aia pt sustinerea sporturilor de masa, si in special pe cel de formare, nu sa plateascaechipe care sa fie mediocre, DACA NU ISI PERMIT BANI SA PLATEASCA AUTOCARUL SA RETROGRADEZE PT CA VOR AVEA DEPLASARI MAI SCURTE, si salariile sunt mai mici cu fiecare divizie inferioara
12.   Stop finantari trimis de
(19 feb 2011, 00:49:06
Daca ar avea un management bun ar putea obtine sponsorizari, bani pe care firmele in loc sa ii dea la stat ii dau lor, nu ar fi din buzunarul firmelor, in plus ar putea castiga notorietate prin afisarea unor bannere, dar la noi is ft multi care se baga cu capul inainte fara sa faca planuri poe termen lung, iar intreg judetul suceava cu toate firmele mari si ft mari din judet ar putea sustine o echipa si in prima divizie, una de mijlocul clasamentului chiar
13.   Huooo trimis de
(19 feb 2011, 14:35:05
afara cu ei de la bugetul local , ca nu sunt buni de nimic,,, toaca bani geaba,,, niste betivani

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei