Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va primi de la UE peste 40 milioane euro nerambursabil pentru informatizarea sănătăţii

Vineri, 18 Februarie 2011 (14:33:59)

Guvernul va primi peste 40 milioane euro de la Uniunea Europeană sub formă nerambursabilă pentru informatizarea sectorului medical, prin introducerea prescripţiei şi fişei electronice a pacientului, proiect al cărui efect va fi inclusiv combaterea fraudelor din sistem, a declarat premierul Emil Boc.

El a participat, vineri, la semnarea contractului de finanţare cu bani europeni pentru prescripţia electronică şi fişa electronică a pacientului, afirmând că îşi va susţine discursul după ce se "asigură" că acest contract este semnat.

La finalul ceremoniei de semnare a documentului, şeful Guvernului a arătat că frauda în sistemul medical a fost încurajată timp de 20 ani şi că încă există posibilitatea unor nereguli, deoarece nu toate mecanismele de combatere sunt puse la punct.

Potrivit preşedintelui Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, prin introducerea fişei electronice a pacientului se va asigura o monitorizare mult mai precisă a consumului şi necesarului de medicamente, o alocare mult mai bună a fondurilor, prevenirea actelor de fraudă în domeniul sănătăţii şi reducerea timpului de aşteptate pentru serviciile medicale.

Acelşi punct de vedere a fost exprimat şi de ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, prezent la eveniment, care a arătat că fişa electronică va conţine informaţii legate de toate bolile pacientului de la naştere şi tratamentul aplicat, permiţând astfel intervenţii mult mai rapide din partea medicilor.

"Este mult mai simplu decât plimbatul de hârtii şi reprezintă un sistem mult mai sigur inclusiv pentru pacient", a spus Cseke.

Reţeta electronică a pacientului şi cardul electronic de sănătate ar urma să devină operabile până la sfârşitul acestui an, în timp ce dosarul electronic al pacientului va fi introdus în etapoe, pe parcursul mai multor ani.

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat, săptămâna trecută, că spitalele din România vor avea la dispoziţie, în acest an, fonduri în valoare de 15 milioane de euro pentru proiecte de informatizare.

"Informatizarea spitalelor sau a domeniului are două componente. Există e-sănătate central şi este vorba de cele două programe mari, e-fişa pacientului şi e- reţeta electronică, fiind un program de 42 de milioane de euro, pe care-l dezvoltăm cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, respectiv este o componentă locală, unde avem 15 milioane de euro cu maximum 400.000 de euro pe spital", a spus Vreme.

El a spus că, în total, prin suma de 15 milioane de euro disponibilă în acest an ar urma să fie finanţate proiecte de informatizare pentru aproximativ 40 de spitale.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va primi de la UE peste 40 milioane euro nerambursabil pentru informatizarea sănătăţii.
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va primi de la UE peste 40 milioane euro nerambursabil pentru informatizarea sănătăţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei