Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Centura ocolitoare a Bistriţei s-ar putea realiza pe alt traseu decât cele avansate până acum

Vineri, 18 Februarie 2011 (18:29:48)

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că centura ocolitoare a Bistriţei ar putea fi realizată pe un alt traseu decât cele avansate până acum, o echipă de proiectanţi urmând să vină cu o propunere în cursul săptămânii viitoare.

Ioan Oltean a făcut aceste declaraţii după ce, vineri, s-a întâlnit, la Bistriţa, cu Liviu Costache, directorul CNADNR, căruia i-a prezentat, pe teren, soluţiile avansate deja de proiectanţi, respectiv un traseu prin nordul oraşului şi un altul prin partea de sud a acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Personal, nu am renunţat niciodată la realizarea centurii ocolitoare a Bistriţei şi cred cu certitudine că ea trebuie făcută. Municipiul Bistriţa nu îşi poate permite să piardă 130 de milioane de euro pentru că există ambiţii de o parte sau de alta sau o lipsă de colaborare între unii şi alţii în ce priveşte soluţia cea mai bună în privinţa aceasta", a spus el.

Ioan Oltean a explicat că a fost pe teren împreună cu Liviu Costache, directorul general al CNADNR, cu preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), şi cu primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu (PSD), pentru a vedea care variantă de traseu este cea mai bună.

"A rămas, după deplasările pe teren, ca săptămâna viitoare să vină o echipă de proiectanţi ca să regândească întreaga soluţie. Am vizitat şi partea de sud şi pe cea de nord şi cred că va trebui să găsim o soluţie intermediară care să permită ca şoseaua să fie considerată o centură. Susţinerea financiară e europeană, iar UE are condiţii expres prevăzute. Nu putem să o facem după bunul plac", a spus Oltean.

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a criticat faptul că CJ şi Primăria Bistriţa nu au comunicat mai bine ca să ajungă la un consens.

"Dacă ar fi fost o colaborare mai bună între părţile interesate, la ora aceasta am fi putut fi în faţa unui proiect viabil. Suntem în criză de timp. Sperăm să ne putem încadra în timpul rămas la dispoziţie pentru a se realiza un proiect viabil şi pe urmă să fie selectat de UE", a spus Oltean.

Consiliul Local Bistriţa a fost de acord, la începutul lunii septembrie 2010, cu traseul şoselei de centură a oraşului propus de CNADNR, în pofida opoziţiei Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, care a anunţat că nu va elibera certificat de urbanism pentru această investiţie.

Potrivit proiectului întocmit de firma Iptana, centura de sud ar fi urmat să se desprindă din DN 17 înainte de localitatea Viişoara, să treacă prin sudul municipiului Bistriţa, să intre în zona intravilană, să traverseze Dealul Codrişor, un drum judeţean şi altul comunal şi apoi să reintre în DN 17 în localitatea Livezile. Şoseaua ar fi urmat să traverseze pe cinci kilometri zone locuite.

Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud nu a fost de acord însă cu acest traseu şi nu a eliberat certificatul de urbanism, motivând că agreează un traseu prin nordul oraşului. Divergenţele între cele două părţi au dus la amânarea luării unei decizii la nivelul Ministerului Transporturilor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centura ocolitoare a Bistriţei s-ar putea realiza pe alt traseu decât cele avansate până acum.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centura ocolitoare a Bistriţei s-ar putea realiza pe alt traseu decât cele avansate până acum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei