Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raport CE: Rezultate în anchetarea corupţiei la nivel înalt, dar lipsesc evoluţiile în instanţă

Vineri, 18 Februarie 2011 (14:26:53)

Raportul Comisiei Europene (CE) privind MCV notează că DNA şi-a menţinut "rezultatele convingătoare" în ceea ce priveste anchetarea cazurilor de corupţie la nivel înalt, însă remarcă faptul că în cazurile importante nu există evoluţii semnificative în instanţă.

"În ultimele şase luni, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi-a menţinut rezultatele convingătoare în ceea ce priveşte anchetarea cazurilor de corupţie la nivel înalt. În
această perioadă, s-a putut observa o creştere a numărului condamnărilor nedefinitive şi a pedepselor disuasive şi a fost lansată o analiză de impact independentă a
ultimelor două strategii anticorupţie. Cu toate acestea, în privinţa cazurilor importante de corupţie la nivel înalt, nu s-au înregistrat evoluţii importante în instanţă de la ultima evaluare a Comisiei", se arată în documentul făcut public vineri.

Comisia Europeană notează, în raport, că în primele trei trimestre ale anului 2010 a crescut numărul hotărârilor de condamnare, inclusiv a pedepselor cu închisoarea.

"Acest lucru poate indica o tendinţă de a se pronunţa sentinţe mai disuasive, în cazul în care această tendinţă se confirmă pe o perioadă mai mare", arată raportul CE.

Raportul consemnează faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) s-a implicat mai activ în promovarea unificării jurisprudenţei în domeniul corupţiei la nivel înalt, monitorizând cazurile din acest domeniu.

"Cu toate acestea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a dat până în prezent curs unei iniţiative a unor judecători de la Curtea de Apel din Bucureşti, care au publicat orientări detaliate privind stabilirea sentinţelor, inclusiv pentru cauzele de corupţie", observă reprezentanţii CE.

Comisia aminteşte că trebuie realizată o analiză cuprinzătoare a întârzierilor specifice a cauzelor de înaltă corupţie, aşa cum recomandase.

"O serie de instituţii, inclusiv Înalta Curte, Inspecţia Judiciară, DNA-ul şi Ministerul Justiţiei, au reflectat, în grade diferite, asupra acestei chestiuni. Aceste iniţiative oferă o bază utilă de reflecţie privind viitoarele soluţii", se precizează în raport. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raport CE: Rezultate în anchetarea corupţiei la nivel înalt, dar lipsesc evoluţiile în instanţă.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raport CE: Rezultate în anchetarea corupţiei la nivel înalt, dar lipsesc evoluţiile în instanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei