Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely:România va pierde procesul de la Curtea Europeană de Justiţie privind siturile "Natura 2000"

Vineri, 18 Februarie 2011 (14:25:27)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că România va pierde procesul care i-a fost intentat de Comisia Europeană la Curtea Europeană de Justiţie referitor la siturile "Natura 2000", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Este vorba despre un proces intentat României de Comisia Europeană în 2009, pentru că nu a desemnat suficiente zone avifaunistice şi spaţii de interes, în legătură cu care ministrul Borbely a susţinut că va fi pierdut, pentru că reprezentanţii europeni au dreptate.

"România va pierde procesul, pentru că are dreptate Uniunea Europeană. Noi, în 2005-2006, când trebuia în mod profesionist să finalizăm siturile, nu le-am făcut, din varii motive - lipsă de bani, etc. În 2007 au făcut ei o analiză şi au constatat că sunt prea puţine situri şi la păsări şi la altele", a spus el.

Borbely a adăugat că studiile privind aceste situri din cadrul "Natura 2000" sunt în curs de finalizare, având în vedere că s-au alocat sume importante în acest sens în anul precedent.

"Noi finalizăm acum, pentru că am dat mai mulţi bani în 2010. Este clar că o să pierdem, noi am mers la CEJ pentru a avea timp să finalizăm acest studiu. Pierderea procesului nu înseamnă bani daţi, ci că «în termen de» trebuie să ne conformăm. Şi ne vom conforma, la sfârşitul lunii februarie-martie vom avea toate siturile finalizate", a spus Borbely.

El a adăugat că România este o ţară bogată, una dintre puţinele ţări care au cinci regiuni biogeografice - pontic, stepă, continental, panonic şi alpin - şi că trebuie să aibă grijă de ele şi să apere natura, subliniind că şi în jurul municipiului Târgu Mureş există păduri foarte valoroase şi specii de lilieci unice.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely:România va pierde procesul de la Curtea Europeană de Justiţie privind siturile "Natura 2000".
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely:România va pierde procesul de la Curtea Europeană de Justiţie privind siturile "Natura 2000"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei