Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Swoboda: Băsescu ar trebui să nu se mai amestece în politica de zi cu zi

Vineri, 18 Februarie 2011 (18:46:03)

Şeful statului român ar trebui să nu se mai amestece în politica de zi cu zi, ci să fie un factor de stabilitate şi unitate, susţine vicepreşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda, citat de RFI, comentând intenţia lui Traian Băsescu de a căuta un premier independent.

Preşedintele ar trebui să fie "mai înţelept", declară Hannes Swoboda.

"În mod normal, nu mă amestec în treburile interne ale altei ţări, dar aş vrea să spun că preşedintele ar trebui să fie mai înţelept şi să se mai abţină de la a se amesteca în politica de zi cu zi. Cred că majoritatea guvernamentală şi Parlamentul reprezintă forţa politică decisivă, iar preşedintele ar trebui să se preocupe de stabilitatea şi unitatea ţării, nu să fie un om al diviziunii. Cel puţin aşa este perceput adesea din exterior", spune vicepreşedintele grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda, citat de RFI.

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, joi seară, cu viceguvernatorul BNR Cristian Popa, nume vehiculat, în ultimele zile, ca posibil premier în locul lui Emil Boc. Surse politice preluate de Antena 3 au declarat că preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, joi seară, cu Cristian Popa, viceguvernator BNR, pentru a discuta despre funcţia de premier.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat, marţi, citând surse din PDL, că Popa ar putea fi nominalizarea pentru postul de premier tehnocrat, dar cu cabinet politic, pe care şeful statului ar putea să o prezinte, pentru a solicita sprijin, parlamentarilor democrat-liberali.

Preşedintele s-a întâlnit, marţi, la Parlament, timp de două ore, cu parlamentarii PDL. După întâlnire, şeful statului a declarat, în legătură cu ideea unui premier independent, că aceasta poate fi o soluţie, menţionând însă că nu crede că în coaliţie va exista o susţinere în acest sens.

El a avut întâlniri mai multe întâlniri, începând de duminică, la care au participat reprezentanţi ai PDL la nivel local şi central. De asemenea, şeful statului s-a întâlnit cu UDMR, UNPR şi cu liderul grupului minorităţilor.

Surse democrat-liberale declarau că din discuţiile preşedintelui cu reprezentanţii PDL a reieşit posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc, o variantă, susţinută de şeful statului, fiind numirea unui premier independent.

În acest context, presa a vehiculat mai multe nume, cum ar fi Mugur Isărescu, Mihai Tănăsescu, Cristian Popa, Călin Georgescu. În toamna anului 2009, Cristian Popa a fost susţinut de PDL pentru actualul mandat de membru în CA şi viceguvernator BNR. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Swoboda: Băsescu ar trebui să nu se mai amestece în politica de zi cu zi.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Swoboda: Băsescu ar trebui să nu se mai amestece în politica de zi cu zi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei