Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înşelăciuni

A dat ţepe de peste 500.000 de euro şi nu a făcut nici o zi de puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ştefan Radu Angelescu (37 de ani), afaceristul sucevean acuzat că a înşelat societăţi din toată ţara, de la care a luat tiruri întregi de marfă, fără să plătească, a fost trimis în judecată, zilele trecute, într-un nou dosar, în care prejudiciul depăşeşte 500.000 de euro, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Angelescu a fost dat pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi a două infracţiuni de emitere de cecuri completate necorespunzător, în formă continuată.

În ciuda prejudiciului foarte mare, a faptului că Angelescu a fost trimis în judecată şi este cercetat şi pentru alte fapte similare, suceveanul nu a făcut nici o zi de puşcărie.

Cel puţin până acum, pentru că, dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la zece la 20 de ani.

În acelaşi dosar, în boxa acuzaţilor va ajunge şi asociatul lui Angelescu, un anume Mario Aurel Săteanu, din municipiul Hunedoara.

Potrivit comunicatului remis de procurori, faptele comise de cei doi asociaţi la firma SC Fly Distribution SRL s-au petrecut în perioada mai-august 2008. Deşi ştiau că nu au bani în cont şi nu pot achita contravaloarea mărfurilor, Angelescu şi Săteanu au luat materiale de construcţii în valoare de aproximativ 3.200.000 de lei de la mai multe societăţi (SC Vios-Ro SRL Braşov, SC Bilka SRL Braşov, SC Pomigarom SRL Marginea, SC Toya SA Bucureşti şi SC Gunnebo Industries SRL Bacău).

Pentru a le câştiga încrederea vânzătorilor,  cei doi inculpaţi au achitat o primă tranşă de bani, iar ulterior au emis file cec, care însă au fost refuzate la decontare, întrucât conturile firmei lui Angelescu şi Săteanu erau goale.

 

Ţepe similare şi în 2005

Radu Ştefan Angelescu a fost trimis în judecată şi în 2008, într-un alt dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, escrocheriile fiind similare cu cele descrise mai sus.

În cursul anului 2005, se arată în actele de sesizare a instanţei, Angelescu, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a achiziţionat mărfuri în valoare de aproape 1.300.000 de lei (13 miliarde de lei vechi) de la diverse societăţi din ţară. Deşi ştia că nu are bani în cont, suceveanul a emis ca modalitate de plată mai multe file cec, vânzătorii dându-şi seama că au fost înşelaţi în momentul în care mergeau la bancă să-şi ridice banii.

Radu Ştefan Angelescu va fi judecat şi pentru evaziune fiscală, fiind acuzat de procurori că, în luna ianuarie 2006, a înregistrat în actele contabile ale firmei sale două facturi fiscale fictive ce priveau achiziţionarea de mărfuri.

În sarcina lui Angelescu, procurorii au reţinut un prejudiciu total de 1.344.274,91 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A dat ţepe de peste 500.000 de euro şi nu a făcut nici o zi de puşcărie.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
A dat ţepe de peste 500.000 de euro şi nu a făcut nici o zi de puşcărie3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cu pile! trimis de
(18 feb 2011, 11:40:02
Tare suspectez ca stie bine cum sa se sustraga dinaintea legii ori nenea asta are relatii undeva pe sus bine puse la punct. Un prieten a luat tapa de la un fin de a lui Mitrea si pana nu o venit altii la putere nu si-a recuperat marfa. Trist ca sunt lasati sa faca asta la multi. Incredibil in tara visurilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei