Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fals în acte

Puşi să dea banii înapoi, după ce au primit subvenţii la căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Aproape 5.000 de suceveni au rămas fără subvenţii la căldură, după introducerea criteriilor restrictive la acordarea acestor ajutoare sociale. Unii, conştienţi că nu se mai încadrează în criterii, nici nu au mai depus cereri, în vreme ce alţii şi-au încercat norocul, depunând cereri, dar “omiţând” să declare bunuri sau venituri care i-ar fi descalificat din start.

În majoritatea cazurilor, declaraţiile incomplete au fost depistate în urma verificărilor făcute în baza de date de la taxe şi impozite a Primăriei Suceava, dar, în alte cazuri, declaraţiile false au fost descoperite în urma anchetelor sociale, iar cei care au beneficiat ilegal de subvenţii sunt acum puşi să returneze banii, alegându-se şi cu dosar penal pentru fals în acte.

 

800 de familii au încercat să “fenteze” legea

Aproape 800 de familii din municipiul Suceava au rămas fără ajutoare de căldură, după ce, în urma verificărilor făcute de angajaţii primăriei, s-a constatat că în declaraţiile făcute pe propria răspundere nu au fost trecute autoturismele pe care le deţin aceştia, faptul că au mai multe apartamente, chioşcuri în Bazar sau alte clădiri, terenuri de peste 1.000 de mp, venituri mai mari decât cele declarate sau membrii familiei erau mai puţini decât cei trecuţi ca beneficiari de căldură.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a precizat că la majoritatea acestor cazuri, pentru că “omisiunile” făcute au fost descoperite înainte de intrarea în plată a dosarelor, nu a mai fost sesizată Poliţia, aşa cum prevede legea.

Sunt alte cazuri în care, cei ce au depus astfel de cereri nu au fost depistaţi că beneficiază ilegal de subvenţii la căldură decât în urma anchetelor sociale făcute aleatoriu de municipalitate (conform legii, 3% din cererile depuse trebuie verificate astfel), fie în baza reclamaţiilor venite de la vecinii nemulţumiţi.

Aşa se face că unele familii, care au beneficiat de subvenţii la căldură pentru două-trei luni de iarnă, trebuie să returneze acum banii primiţi, sau să fie executate silit, dacă refuză să plătească.

Mai mult, aceste cazuri au fost înaintate Poliţiei, care va întocmi dosare penale, sub acuzaţia de fals în acte.

Până acum, Primăria Suceava a efectuat 180 de anchete sociale la persoanele care au beneficiat de subvenţii, în vreme ce alte şase controale au fost făcute în baza reclamaţiilor primite.

 

Doar 5.000 de subvenţii la căldură de la Termica pentru luna ianuarie

Dacă în urmă cu doi-trei ani, numărul sucevenilor care beneficiau de subvenţii la căldură era chiar şi de 15.000, acum, cele mai multe subvenţii, acordate pentru luna ianuarie 2011, reprezintă doar o treime din numărul celor care primeau ajutoare de căldură în trecut.

Dacă, în noiembrie 2010, numărul beneficiarilor de subvenţii la căldură în sistem centralizat a fost doar de 4.852 de familii, în decembrie 2010, numărul acestora a crescut la 4.983, pentru ca în ianuarie 2011, numărul acestora să crească la 5.029.

Din cele 1.064 de cereri de acordare de subvenţii la căldură pentru cei care se încălzesc folosind centrale pe gaz metan, 112 au fost respinse din cauza maşinilor deţinute, cu o capacitate cilindrică de peste 1.600 cm cubi, a veniturilor mai mari decât cele declarate sau pentru că solicitanţii deţin mai multe clădiri şi chioşcuri în Bazar.

Acestora li se mai adaugă 379 de beneficiari de subvenţii pentru încălzirea pe lemne sau combustibili petrolieri, care reprezintă aproape o treime din numărul celor care beneficiau de acest drept anul trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Puşi să dea banii înapoi, după ce au primit subvenţii la căldură.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Puşi să dea banii înapoi, după ce au primit subvenţii la căldură4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(18 feb 2011, 11:32:47
In sfarsit o actiune justa a celor de la primarie. Astept cu interes verificarile pana la 100% din cei ce au depus dosare. Ca daca la 3% au reultat nereguli, ancheta trebuie sa continuie, asa ar fi normal, mai ales ca-i vorba de banii nostrii.
1.1  RE: Comentariu trimis de
(18 feb 2011, 11:49:45
tardiva actiune!!ani de zile au primit caldura moca datorita complicitatii primariei care nu a virat nicio data subventiile in contul termica, falimentind-o!acu o sa faca o centrala privata(...daca o sa se faca)si probabil o sa-si puna toti centrale de apartament datorita costurilor mari ale energiei termice care va trebui ...platita la timp! centrala cea noua sortita din start falimentului(vezi cazul humor si campulung)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei