Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Anul acesta, o să ne înecăm la mal dacă nu putem absorbi fondurile europene

Vineri, 18 Februarie 2011 (15:35:20)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a spus, vineri, la o întâlnire cu primarii din Mureş, că România riscă "să se înece la mal" în acest an dacă nu va putea absorbi fondurile europene deja contractate prin POS Mediu, adăugând că sunt administraţii care "stau pe bani" şi nu reuşesc să îi cheltuiască.

Borbely a afirmat că are o mare insatisfacţie legată de faptul că, deşi ministerul pe care îl conduce se situează pe primul loc în Europa la valoarea contractelor încheiate prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, beneficiarii nu reuşesc să cheltuiască banii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Anul acesta, o să ne înecăm la mal dacă nu putem absorbi fondurile europene. Pe POS Mediu, suntem primii în Europa la contractele încheiate, de 3,7 milioane de euro. Noi predăm la beneficiar, care organizează licitaţiile şi trebuie să cheltuie banii. Degeaba pregătim din timp contractele dacă nu se cheltuie banii", a spus Borbely.

El a adăugat că este conştient că există probleme legate de licitaţii şi de contestaţii, dar a făcut un apel la reprezentanţii administraţiilor să urgenteze lucrurile, declarându-se dispus să aibă întâlniri cu aceştia în fiecare săptămână, dacă este nevoie.

Borbely a lansat un îndemn către autorităţi să lanseze licitaţiile chiar dacă nu s-a semnat contractul, existând judeţe care au procedat deja în acest mod.

Totodată, el a subliniat că, în circa o săptămână, ar putea apărea o prevedere prin care cei care lucrează peste program, pe proiecte europene, să poată fi plătiţi suplimentar.

"Vorbim de salarii - m-am zbătut în Guvern, e în pregătire modificarea unei ordonanţe, care săptămâna viitoare sper să se adopte, prin care cei care lucrează peste program, pe proiecte europene, să poată fi plătiţi - administraţiile locale şi centrale să poată face contracte cu aceştia", a spus el.

Ministrul a declarat ulterior, într-o conferinţă de presă, că nu a fost alarmist, ci îngrijorat, pentru că în ţară există probleme legate de cheltuirea banilor europeni, nu numai în Mureş, unde Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor a dat două soluţii contradictorii privind proiectul de management integrat al deşeurilor din judeţ.

"Dacă anul acesta România nu poate demonstra că poate să absoarbă fondurile europene, ne vor lua banii. Uniunea Europeană - n-o s-o intereseze, eu pot spune că ministerul e primul din UE la volumul contractelor încheiate sau aprobate, în valoare de 3,7 milioane de euro, aceasta a fost sarcina noastră. Dar nu încălzeşte pe nimeni dacă beneficiarii - asociaţiile de dezvoltare intercomunitară, consiliile judeţene - nu reuşesc din varii motive, nu intru în detalii, să deruleze proiectul. Stau pe bani, au câte unii prefinanţare de 30 la sută şi nu reuşesc să-i cheltuie", a accentuat ministrul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Anul acesta, o să ne înecăm la mal dacă nu putem absorbi fondurile europene.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Anul acesta, o să ne înecăm la mal dacă nu putem absorbi fondurile europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DE RASUL CURCILOR... trimis de
(19 feb 2011, 00:04:22
Sa intre ,domnule ministru mai repede prevederea prin care cei care lucrează peste program, pe proiecte europene, să poată fi plătiţi suplimentar.De oameni capabili avem nevoie ca suntem de rasul curcilor ,cu functionari care habar nu au cum se deruleaza fondurile europene . SCHIMBATI, PENALIZATI LA SANGE IAR CEI BUNI PLATITI SUPLIMEMTAR. INTRATI UN PIC >SI PRIN FUNCTIONARII DIN CONSILIILE JUDETENE.ori stiu sa deruleze programe ...ori sunt niste naparci ...iresponsabile...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei