Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Comentariu

PD-L-ului i s-a stricat locomotiva

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sondajele de opinie, un fel de termometre vârâte în gura naţiunii pentru a-i înregistra respiraţia, indică în jur de 16 la sută încredere în partidul de guvernământ. Unele arată pe grila lor sofisticată chiar mai puţin. Nu-i nimic de mirare. Guvernul Boc a coborât ameţitor nivelul de viaţă din România şi în afară de vorbe, vorbe şi iar vorbe n-a mişcat nici-o idee salvatoare, care să întrerupă dramatica prăbuşire. Surpriza vine însă când citim cota de încredere a preşedintelui Băsescu, situată la jumătatea partidului pe care-l conduce şi susţine pe faţă, făcând din filele Constituţiei hârtie de şters pe mâini, de transpiraţie. Nu îndrăznesc să avansez altă utilizare, respectiva carte fundamentală nefiind tipărită pe un material celulozic foarte fin. Chiar Traian Băsescu se plânge, într-una din lungile şedinţe nocturne din aceste zile organizate cu liderii PD-L şi prezidate de domnia sa, că a ajuns la 8 la sută încredere. E limpede, deci, că locomotiva care a ridicat PD-ul, care l-a îmbrăcat şi dezbrăcat în toate pijamalele doctrinare, care i-a mai anexat şi un L liberal (P de la popular e conservat doar pentru trebuinţe interne, de înjurături măscăroase între beligeranţi), locomotiva năzdrăvană s-a paradit. Din vârful vagoanelor a coborât la coada lor, trăgând carevasăzică partidul în jos.

Nene Băsescule, au îndrăznit câţiva pedelişti, ne-ai făcut matale mari, ne-ai dat ministere şi gologani să mergem la bagaboante şi să ne fâţâim prin străinătăţuri, ne-ai făcut vile şi ne-ai burduşit conturile, dar acum te-ai hodorogit! Gata. Lasă-ne să ne gospodărim singuri! Numai că – mărturie stau cele câteva zile şi nopţi în care preşedintele şi-a sufocat partidul prin toate Vilele Lac, cărându-l după el şi dojenindu-l întruna – ”bunicul„ nu se dă dus. Se dă sprinten, râde, mângâie şi încearcă să capteze bunăvoinţe şi să îmbrobodească. Ceartă, dar fără forţă de convingere. Se vrea tot aici, tot la butoane, tot bulibaşă absolut. Alegeri libere în partid? Fără ştirea mea? Păi arunc ţara în aer (ea este în aer!), dar asta nu îngădui! Îl vreţi pe Blaga? Păi aţi uitat că el a fost şef de vamă şi tocmai ce i-am arătat pisica neagră şi cât e el de buldog o să-i îngheţe pe bot mârâitul. Lenuţa mea a încercat să se dea pe sub pulpana lui, simţind că eu m-am şubrezit? Vom discuta şi acest subiect, dar nu aici, ci la Cotroceni! Mi-i daţi deoparte pe Macovei, pe Cotoi pentru a vă pune, în fruntea mesei, tot voi? Cam aşa au decodificat discuţiile din vilele lacustre unii cercetători de şoapte ”pe surse”.

Preşedintele, e limpede chiar şi pentru cei care transpiră de emoţie numai când îi rostesc numele, s-a dus rău de tot în jos. Sociologii spun că există un prag de sub care nu te mai scoate nici Dumnezeu şi nici Sarsailă. Dorinţa patologică de a conduce tot, de a stăpâni tot, alimentată de credinţa că îi iese orice şi că poporul e cu el oricât l-ar călări, îngâmfarea de taur de cireadă de a ieşi în faţă şi a spune tot ce a fost mai rău şi mai blestemat pentru supuşi (tăieri, ajustări, luat biberonul de la gura sugarilor şi a doctoriilor din mâna tremurândă a bătrânilor) nu puteau să-l ducă altunde decât aici. Adică jos de tot. Locomotiva nu mai e. Nu s-a defectat, ci a ieşit din uz. Pentru totdeauna. Poate aresta liderii sindicali, poate băga în puşcărie opoziţia, poate spânzura în piaţa publică spurcaţii de ziarişti (încerc să mă amuz ca Francois Villon care, condamnat la spânzurătoare, scria în celulă „grumazul meu legat cu şnurul/ afla-va cât atârnă curul”) şi tot la subsolul clasamentelor va rămâne. E îndreptăţit deci murmurul de nemulţumire din PD-L.

Mă întrebam de mult când se va întâmpla asta. Priveam nedumerit cum indivizi în toată firea, hârşiţi în rele, maturi, la costume şi cravată, călcând băţoşi pe coridoarele Parlamentului sau Guvernului, cu conturi barosane, neveste, copii, amante, unii campioni ai sforăriilor, se lasă înjugaţi, fără să crâcnească, la pandaliile lui Băsescu. Ei bine, dinspre PD-L se aude un murmur. Ca dintr-un stup agitat la presimţirea pericolului. Pericolul e de a sucomba, aşa cum au dispărut ca partid ţărăniştii. Unii se pregătesc să fugă în corabia opoziţiei, alimentată de vântul popular. Alţii încearcă, timid, speriaţi să nu se toarne unul pe celălalt, debarasarea de locomotiva stricată şi s-o dea la fier vechi. Fierul vechi mai are încă preţ de vânzare. S-ar putea ca în curând pe Traian Băsescu să nu mai dea nimeni o para chioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L-ului i s-a stricat locomotiva.
 Vizualizări articol: 2392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
PD-L-ului i s-a stricat locomotiva4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(18 feb 2011, 11:05:42
Nu ne face bine , nu ne facem bine
Ne bărbierim cu coasa portocalie
Simt că’mi spui ( Fluture) mie :
Adio , dar ... român cu tine

Unu’i marinar , celălalt tâmplar
Şi’amândoi pescuiesc discursuri din WC
Amândoi debitează făr’ să aibă habar
Că ştirile pe care le plătesc s’apară’n ziar
Îi ajută ... ca’n 2012 de la guvernare să plece

Unu’i complexat,altu’ joacă dur
Amândoi sunt penibili până la lacrimi
Nici Băsel şi (fireşte) nici Flutur
Nu vor privi niciodată în jur
Şi nu vor înţelege a’ românilor patimi

Cătarea uoablă îi ţine în duet
Într’un glaucom comun ne scufundă’ncet
2.   Ptr.abgu trimis de
(18 feb 2011, 11:29:13
bai paunescule scuteste lumea de versurile tale
2.1  RE: Ptr.abgu trimis de
(18 feb 2011, 14:27:46
eşti scutit ! ... (mulţumit ?)
3.   Ba, are si roti stricate! trimis de
(19 feb 2011, 09:08:04
Intr-adevar Basescu a fost locomotiva PDL in 2004 intrucat guvernarea de atunci dadea suficiente motive de nemultumire, dar mai ales datorita ambalajului colorat in care-si prezenta pachetul noii guvernari si... au venit ei. Acum dupa 6 ani, ce se poate spune despre ei ca au facut memorabil, inafara de rapacitatea lor cu care au atacat bugetele la toate nivelele si de faptul ca au perfectionat toate metodele pe care le criticau la ceilalti incat acum coruptia a s-a generalizat si ajuns la cotele nemaintalnite de pe timpul lui Carol al II-lea, daca nu ma-nsel? De aceea nici in 2009 el n-a mai fost locomotiva, dar rotile mai mergeau si au impins multi la el. Acum PDL nu mai are in Traian Basescu nici macar pe cel ce schimba macazul, iar rotile puse de el s-au stricat de tot. Acum PDL-ul lui Basescu e o rabla, iar daca se insista pe reformarea dorita de el, vor avea toti de pierdut: si cei buni (si inca multi) din PDL, si democratia din Romania, si Romania insasi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei