Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 feb 2011 - Anul XVI, nr. 40 (4638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boagiu: Linia de feribot între Portul Constanţa şi Portul Pendik va fi operaţională din vară

Vineri, 18 Februarie 2011 (17:16:17)

Ministrul Transporturilor şi Infrastruturii, Anca Boagiu, a declarat, vineri, la Constanţa, că noua linie de feribot care va lega Portul Constanţa de Portul Pendik din Turcia va fi operaţională din vară, precizând că are în vedere şi realizarea unei linii de pasageri între cele două state.

"Împreună cu domnul ministru am pus în practică un proiect mai vechi pe care îl aveam, acela de a semna protocolul între Portul Constanţa şi Portul Pendik pentru primul operator feribot privat în Portul Constanţa. România, din acest punct de vedere, are un mare avantaj, avantajul de a fi îndeplinit foarte de curând şi coordonator al Strategiei Dunării pe partea de căi navigabile, ceea ce face absolut necesar în acest moment unificarea strategiilor de dezvoltare atât pe Dunăre, cât şi la Marea Neagră. Ceea ce am stabilit împreună cu domnul ministru este continuarea acestei colaborări, l-am informat asupra planurilor pe care România le are, curând vom semna un acord şi cu Portul Rotterdam, deja am perfectat împreună cu colegii de la Anvers un alt protocol de colaborare astfel încât volumul de mărfuri să crească în Portul Constanţa, obiectivul european fiind acela de a face din Constanţa al doilea port al Uniunii Europene", a declarat ministrul Anca Boagiu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebată când va deveni operaţională această linie de feribot, Anca Boagiu a răspuns: "Cât mai curând. Din punctul meu de vedere din vară ar trebui să opereze".

De asemenea, Boagiu a spus că are în vedere şi realizarea unei linii de pasageri între cele două state.

"Nu vă ascund faptul că am discutat şi despre posibilitatea unei linii de pasageri, dar bineînţeles că este un proiect pe care trebuie să-l dezvoltăm. (…) Avem acest obiectiv şi sper din toată inima să-l punem în practică mai ales că în 6-7 martie colegii noştri români şi turci se vor întâlni în comisia mixtă unde vor avea de discutat detaliile tehnice ale politicilor pe care cele două ministere le-au stabilit", a explicat ministrul Transporturilor.

La rândul său, ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Turcia, Binali Yildirim, a declarat că realizarea acestui proiect va duce la creşterea traficului de mărfuri, iar linia de feribot va fi operată atât de firme româneşti, cât şi turceşti.

"Semnarea protocolului exprimă dorinţa noastră pentru a dezvolta transportul dintre portul Constanţa şi Pendik. Astfel, se va lărgi posibilitatea de transport din Portul Constanţa către Istanbul şi de acolo în Caucaz şi chiar în Orientul Mijlociu, şi de asemenea invers prin Canalul Dunăre-Marea Neagră către Europa. Vor opera atât firmele turceşti pe această linie, cât şi societăţile româneşti şi vor contribui astfel la dezvoltarea relaţiilor bilaterale. Sarcina noastră este de a aproba avizele pentru operator, de a le deschdie căile de acces pentru că apoi ei încep să lucreze, statul nu are funcţia decât de a ridica obstacolele din calea transportatorilor şi sper ca în timpul cel mai scurt această linie va începe să meargă", a explicat ministrul turc.

Ministrul turc al Transporturilor, Binali Yildirim, s-a aflat vineri, la Constanţa, unde, însoţit de Anca Boagiu şi de conducerea Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, a vizitat Portul Constanţa.

Joi, administraţiile porturilor Constanţa şi Pendik (Istanbul) au semnat un protocol de colaborare privind deschiderea unor linii regulate de transport marfă pe Marea Neagră.

Ministrul Anca Boagiu declara, la semnarea protocolului, că în prezent se pregăteşte operarea unor linii de feribot, care aparţin CFR Marfă.

"Ei (partea turcă - n.r.) sunt deja pregătiţi să opereze. A fost o problemă cu noi, pentru că a existat o altă dificultate cu CFR Ferry-Boat, care este în subordinea CFR Marfă, dar săptămâna trecută am purtat deja discuţiile cu CFR Marfă şi Portul Constanţa să începem să pregătim zona de operare şi linia de feribot să fie deschisă", spunea Boagiu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boagiu: Linia de feribot între Portul Constanţa şi Portul Pendik va fi operaţională din vară.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boagiu: Linia de feribot între Portul Constanţa şi Portul Pendik va fi operaţională din vară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei