Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Majorarea taxei auto va stopa importurile second hand; va încuraja achiziţia de maşini produse local

Joi, 25 Noiembrie 2010 (13:46:16)

Majorarea taxei auto va duce la stoparea importurilor de maşini second hand şi va încuraja achiziţia de vehicule produse în România, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii a două dintre cele mai importante portaluri de anunţuri auto locale.

"Dacă în 2009, în mai mult de jumătate dintre ofertele auto second hand era vorba de maşini importate, anul acesta ponderea lor a scăzut la 30%. Odată cu majorarea taxei de poluare nu va mai renta aducerea maşinilor de peste graniţă, astfel că, în curând, vom asista la importuri auto second hand spre zero", a arătat directorul general al site-ului de oferte auto autovit.ro, Attila Okanyi.

El a explicat că piaţa maşinilor rulate se va axa pe flote de maşini recuperate de firme de leasing şi pe vehicule comercializate de dealeri care s-au orientat şi spre acest segment.

La rândul său, directorul general al portatului auto.ro, Bogdan Axinia, spune că achiziţia de vehicule rulate nu va mai fi rentabilă, întrucât preţurile vor ajunge să le echivaleze pe cele ale maşinilor noi produse în România.

"Cred că majorarea taxei de poluare este în beneficiul constructorilor locali, Dacia şi Ford, şi tot mai mulţi români vor prefera să cumpere aceste maşini", a afirmat reprezentantul auto.ro.

El a adăugat că, în prezent, preţul mediu de vânzare al unui autoturism second hand este de aproape 6.000 de euro, cu 21% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conform unei analize autovit.ro, vechimea medie a autoturismelor rulate aflate la vânzare este de opt ani.

Înmatriculările de maşini second hand au scăzut în primele zece luni cu 18%, la 146.644 unităţi, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a anunţat, miercuri, că taxa auto va fi majorată, de la 1 ianuarie 2011, cu 25 - 50%, pentru a stopa intrarea în România a maşinilor second-hand.

Borbely a spus în ultimul an au fost aduse în România 120.000 de maşini second-hand, din care multe mai vechi de zece ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majorarea taxei auto va stopa importurile second hand; va încuraja achiziţia de maşini produse local.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majorarea taxei auto va stopa importurile second hand; va încuraja achiziţia de maşini produse local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei