Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Cred că vom adera la Spaţiul Schengen în 2011, sunt informaţii că raportul va fi pozitiv

Joi, 25 Noiembrie 2010 (18:35:28)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, joi, la Sibiu, că este "optimist" şi crede că România va adera la Spaţiul Schengen în anul 2011, aşa cum este programat, având informaţii că raportul privind aderarea "va fi pozitiv", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Daţi-mi voie să fiu optimist. Cred că vom adera la Spaţiul Schengen în 2011. Noi, Ministerul de Interne, ne-am îndeplinit toate îndatoririle care ne reveneau, iar raportorul pentru România m-a asigurat că, dacă am făcut toate lucrurile pe care trebuia să le facem, raportul va fi pozitiv. Însă decizia va fi politică", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Traian Igaş.

Ministrul de Interne a fost prezent, joi, la Sibiu, la o întrunire regională despre combaterea evaziunii şi contrabandei, la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Public, ai MAI şi ai SRI.

Experţii comisiei de evaluare Schengen au fost în România, în perioada 15 - 17 noiembrie, când au vizitat Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Otopeni din Bucureşti şi Aeroportul "Traian Vuia" din Timişoara, în cadrul unei vizite de reevaluare.

Marian Tutilescu, şeful Departamentului Schengen din MAI, a spus marţi, 23 noiembrie, la Comisia de politică externă, că, în urma reevaluării experţilor statelor membre pe frontierele aeriene în România a fost întocmit deja un raport preliminar, care a fost înaintat şi autorităţilor române pentru observaţii.

Tutilescu a precizat că evaluarea este "foarte pozitivă", raportul final al experţilor urmând să fie aprobat în 8 decembrie în grupul de lucru SCH-EVAL.

Ultima vizită de evaluare va avea loc în perioada 6-10 decembrie, privind Sistemul Informatic Schengen (SIS) - SIRENE. Programul vizitei de evaluare Schengen în domeniul SIS/SIRENE vizează evaluarea din punct de vedere al îndeplinirii standardelor Schengen a structurilor MAI cu competenţe în domeniu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Cred că vom adera la Spaţiul Schengen în 2011, sunt informaţii că raportul va fi pozitiv.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Cred că vom adera la Spaţiul Schengen în 2011, sunt informaţii că raportul va fi pozitiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei