Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Au picat pe capete

Măcel la examenul de intrare în avocatură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Examenul pentru intrarea în avocatură s-a dovedit o nucă prea tare pentru cei mai mulţi dintre candidaţi. Dintre cei 54 de amatori care şi-au depus dosarele la Baroul de Avocaţi Suceava, doar doi au reuşit să ia note care să le permită să intre în această breaslă.

Sorin Rusu, decanul Baroului de Avocaţi Suceava, a precizat că subiectele pentru examen nu au fost comode, dar nici foarte dificile.

„Un număr important de candidaţi s-au prezentat nepregătiţi. Probabil şi-au închipuit că va fi un examen mai permisiv”, a declarat Sorin Rusu.

Acesta a menţionat că numărul celor declaraţi admişi în avocatură ar putea creşte, dacă se va constata în urma contestaţiilor că au primit note mai mici decât s-ar fi cuvenit.

Dacă cea mai mare notă de intrare în Baroul de Avocaţi Suceava a fost peste 8, la polul opus au fost candidaţi care abia au reuşit să adune câteva zecimi peste nota 1 acordată din oficiu.

Mai trebuie spus că pentru persoanele care doresc să intre în avocatură fără examen pentru că au peste 10 ani vechime în sistemul juridic concursul nu s-a finalizat, la fel cum se întâmplă şi în cazul celor care doresc să-şi dea definitivatul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măcel la examenul de intrare în avocatură.
 Vizualizări articol: 4736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Măcel la examenul de intrare în avocatură4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotie trimis de
(25 nov 2010, 11:42:14
Cea mai mare hotie este la baroul Suceava, s-a schimbat conducerea dar vechile naravuri au ramas. La alte barouri din tara cine este pregatit si indeplineste conditiile intra, la Suceava trebuie sa fii fiu de avocat, fin, fina, cumatru etc ca sa intri in avocatura. Ca sa nu mai spun de faptul ca nu se aplica legi, fostii magistrati care indeplineau conditiile de intrare in barou au fost respinsi pe niste motive pentru cineva va raspunde.RUSINE!
2.   Macel? trimis de
(25 nov 2010, 15:18:09
Totusi, nu este cam prea dur cuvantul? Initial ma gandeam ca relatati despre vreo crima in masa, nu despre un examen.

Mai multa atentie pe viitor.
3.   R U S I N E trimis de
(25 nov 2010, 17:54:48
Cum este posibila o asemenea nedreptate..!? Candidata care a iesit pe locul 1 dintre toti candidatii (inclusiv cei admisi) din punct de vedere al mediei generale, cea care a obtinut cele mai mari note la 4 obiecte, cea care e singura dintre toti candidatii care are 2 note de peste 9, sa pice subit la unul dintre obiecte?! Chiar nu aveti pic de mila fata de cei care cu adevarat au invatat, dar pe care i-ati picat cu buna stiinta, cu un diabolism greu de inteles !? Chiar va bateti joc de viitorul unor tineri si tinere, care dupa 4 ani de facultate facuta PE BUNE, dupa 4 ani de nopti pierdute invatand, vor fi nevoiti sa mearga in spania la cules capsuni sau in italia la ingrijit mosnegi pentru a putea supravietui ? De ce ?Chiar nu va e frica de Dumnezeu? ...care nu bate niciodata cu paru', DISTINSILOR domni si doamne din barou..?!
4.   Nedumerire trimis de
(25 nov 2010, 21:16:19
Fratioare Coolyman, ai o problema de logica simpla : te plangi ca sunt admisi doar cei ce sunt copii de avocati dar bag de seama ca n-ai citit articolul . Daca e adevarat ce se scrie acolo, au intrat doar 2 candidati din 51, astfel incat esti "pe langa subiect". Or fi cei doi copii de avocati ?!
De asemenea, daca afirmi ca n-au fost inscrisi in Barou magistratii care indeplineau conditiile, banuiesc ca te referi la cei pensionati care se descurca greu cu pensia "modesta" pe care o primesc, caci altfel nu poti fi magistrat-avocat sau avocat-magistrat ...
Cat priveste titlul articolului : "macel " , e absolut neinspirat
4.1  RE: Nedumerire trimis de
(25 nov 2010, 21:34:51
Nu ti-e clar ca cei doi sunt de-ai lor? Clar! Cat despre magistratii pensionari, e adevarat, la ei ma refeream, care e problema ca au pensii mari, daca legea le permite sa intre in barou trebuie sa intre. Niciun interes de grup nu este mai presus de lege. Sau se tem cumva domnii avocati ca le pleaca clientii si le sare banutul din buzunar!
5.   Catre coolyman trimis de
(25 nov 2010, 22:15:13
cand n-ai argumente, spui " : e de-al lor" si nu conteaza ce zice. Subtire !
credeam ca vrei sa-ti sustii punctul de vedere coform caruia nu intra in avocatura decat copii de avocati, cumatrii, fini s.a.m.d. Sa intelegem ca anul acesta au fost doar doi "cumatrii" si doar acestia au promovat examenul ?! laughing
Si mai las-o cu magistratii, subiectul articolului e altul ... Discutam despre altceva
"dezbina si stapaneste" merge, cu siguranta, la altii ...
6.   Nedreptate? trimis de
(26 nov 2010, 09:26:33
Cred ca cei care v-ati postat nemultumirile suntei in cauza. Eu cred ca daca au reusit numai doi, inseamna ca ceilanti indiferent cine sunt au fost nepregatiti. Cum sa te apere un asemenea avocat daca habar nu are? Nu e suficient sa ai o diploma trebuie sa ai si cunostintele necesare. Ca si in invatamant , profesori care iau note extrem de mici educa copii, cei invata daca ei nu au habar , dar cer salarii mari, ca de aia nu merge invatamantul in romania. Si pentru unii si pentru altii INVATATI!
7.   De toata jena trimis de
(28 nov 2010, 13:41:15
Cred ca s a exagerat cu pretentiile.Exista candidati f bine pregatiti printre ei.Cine inghite ca un candidat care are 3-4 medii peste 7-8,chiar face de 3-4 la alt obiect?
Le e frica sa nu intre in sistem oameni bine pregatiti care sa le ia piinea de la gura invechitilor.Daca sunteti corecti si profesionisti ar tbui sa nu va fie frica de noua generatie.Dati le drumul macar la o parte,nu sunt sucevenii cei mai slab pregatiti din tara asta,mai degraba bosorogilor le e frica de concurenta si isi protejeaza interesele.Si asa au sanse mici de realizare profesionala.De ce va e frica de ei?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei