Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Trebuie să aducem cât mai mult din economia neagră spre economia albă

Joi, 25 Noiembrie 2010 (16:41:28)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, joi, la Sibiu, că "trebuie adus cât mai mult din economia neagră spre economia albă" şi a anunţat că a recomandat tuturor angajaţilor MAI "să se implice mai mult pentru a combate corupţia", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, într-o conferinţă de presă, că angajaţii MAI trebuie să se implice cât mai mult în combaterea corupţiei, a evaziunii fiscale şi a contrabandei.

"Am recomandat tuturor angajaţilor MAI să se implice mai mult în combaterea corupţiei şi cred că acest mesaj a fost înţeles. Suntem pe un drum bun, pe care va trebui să îl dezvoltăm. Ne preocupă foarte mult să încercăm să eliminăm evaziunea fiscală. Trebuie să aducem cât mai mult din economia neagră spre economia albă, adică faptele despre care deja avem anumite semnale, pe anumite statistici, că au început să scadă. Dacă discutăm concret de acţiunile noastre pe contrabanda cu ţigări, faţă de anul trecut creşterile de cantităţi de ţigări confiscate sunt undeva la 50 la sută şi cu siguranţă nu ne vom opri aici", a spus Igaş.

Acesta şi-a exprimat convingerea că noul şef al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, prezent şi el la conferinţa de presă, va intensifica acţiunile pentru combaterea evaziunii fiscale.

"Şeful Politiei, nou numit în această funcţie, am convingerea că nu se va opri aici şi rezultatele nu se vor lăsa aşteptate", a afirmat Igaş.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a declarat, la rândul său, că în domeniul combaterii contrabandei de ţigări există un set de "bune practici".

"Am găsit o modalitate de abordare integrată a acestui fenomen, nu mai avem acele abordări secvenţiale care diminuau rezultatele pe domeniile propuse. Avem o bună practică în domeniul evaziunii şi contrabandei cu ţigarete şi această bună practică va fi extinsă la celelalte domenii", a spus Popa.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, procurorul general al României, Laura Codruţa Koveşi, dar şi noul şef al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, au participat, joi, la Sibiu, la o întrunire regională pe probleme de combatere a evaziunii fiscale şi a contrabandei.

Toţi cei trei oficiali şi-au declarat intenţia de a realiza o modalitate "unitară" atât de abordare şi rezolvare a celor două probleme, cât şi de pregătire a poliţiştilor şi procurorilor din întreaga ţară pentru a rezolva cazurile cu care se confrunţă.

"Ne-am propus prin aceste întâlniri un dialog între instituţiile pe care le reprezentăm în vederea unei mai bune colaborări. Trebuie să găsim o abordare unitrară a acestui fenomen (evaziunea fiscală - n.r.) şi a investigaţiilor pe care le efectuăm în legătură cu acest fenomen", a declarat, în conferinţa de presă, procurorul general al României, Laura Codruţa Koveşi.

Potrivit acesteia, întrunirea de la Sibiu constă în prezentarea unor aspecte teoretice, dar şi practice ale celor două fenomene, iar în cursul zilei de vineri vor fi prezentate cazuri concrete de evaziune fiscală şi contrabandă cu care s-au confruntat autorităţile din mai multe judeţe.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Trebuie să aducem cât mai mult din economia neagră spre economia albă.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Trebuie să aducem cât mai mult din economia neagră spre economia albă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei