Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu crede că măsurile coerente sunt penalizate politic din cauza educaţiei financiare precare

Joi, 25 Noiembrie 2010 (15:03:34)

Măsurile coerente de politici economice se văd cu întârziere în nivelul de trai, iar lipsa educaţiei financiare face ca populaţia să le penalizeze din puncte de vedere politic, aşa cum s-a întâmplat şi în anul 2000, apreciază guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, fost premier în urmă cu zece ani.

"Alegerile (din 2000 - n.r.) au fost pierdute într-o manieră normală pentru cine ştie în ce măsură se pot îmbina ciclurile politice şi economice, au fost pierdute de guvernul pe care l-am condus. Percepţia de mai bine s-a simţit puţin, dar reformele economice au fost dure, mai ales în 1998 şi 1999, dar şi în 2000 (...) Ciclurile economice şi politice n-o să se suprapună dacă nu educăm populaţia din punct de vedere financiar. Măsuri coerente din punct de vedere economic se văd cu întârziere, există o defazare, chiar dacă ai creştere economică (...) Multă lume mi-a spus atunci «a fost bine c-aţi redresat economia, dar s-a văzut mult mai târziu în nivelul de trai»", a afirmat Isărescu la conferinţa "Guvernarea 1996 - 2000 evaluarea din perspectiva ultimilor zece ani"

Fostul premier spune că unul dintre obeictivele pe care şi le-a stabilit în anul 2000 a fost organizarea de alegeri libere şi corecte într-un mod ireproşabil.

"Din moment ce am pierdut atât de glorios nu cred că mai există vreun dubiu (...) Alegerile au fost libere, corecte, neforţate, s-a plătit tributul, după mine exagerat, pentru reformele economice, în special de Partidul Ţărănist. Nu m-am simţit deloc jignit că m-au făcut ţărănist când am plecat, deşi adevărul este că dacă am vreo legătură tradiţională, bunicii mei au fost liberali", a continuat Isărescu.

Vorbind despre actul de guvernare, Isărescu a aminitit că România a trecut prin cinci crize financiare în ultimii 20 de ani "şi tot nu s-a învăţat minte", sugerând ulterior că lipsa educaţiei financiare este cauza acestui comportament.

"Se spune despre români, prin străinătate, că dacă acum apare un nou Caritas în Piaţa Unirii se găsesc 200.000 de inşi care să meargă acolo. Atât de jos este educaţia financiară", a mai spus Isărescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu crede că măsurile coerente sunt penalizate politic din cauza educaţiei financiare precare.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu crede că măsurile coerente sunt penalizate politic din cauza educaţiei financiare precare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei